Ο «σούπερ Μάριο» έκανε πάλι το θαύμα του

Ο «σούπερ Μάριο» έκανε πάλι το θαύμα του

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ακόμα μία φορά ο «σούπερ Μάριο» κατάφερε να προκαλέσει ένα μικρό ράλι στην ελληνική αγορά ομολόγων (και όχι μόνον) οδηγώντας σε μείωση τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Η αναφορά γίνεται για τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μ. Ντράγκι, ο οποίος με την ομιλία του, την περασμένη Παρασκευή, στο ετήσιο συνέδριο της Fed έδωσε σήμα «ηρεμίας» στους επενδυτές. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο χαμηλότερο σημείο από τις 10 Ιουνίου και διαμορφώθηκε στο 5,68%, ενώ και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχώρησε σε χαμηλό από τις 11 Ιουνίου και ανήλθε σε 3,95%. Μάλιστα, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, χθες αγόρασαν ελληνικά ομόλογα αρκετά hedge funds. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δηλώσεις Ντράγκι δίνουν ανάσα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την περιφέρεια. Εξάλλου, η δήλωσή του ότι «θα στηρίξουμε το ευρώ με κάθε τρόπο» (Ιούλιος 2012) ήταν αυτή που έθεσε τις βάσεις για την αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού του Νότου.

Tην απόσπαση δύο δημοσίων υπαλλήλων από οποιοδήποτε υπουργείο ή δημόσιο οργανισμό για να καλύψει τις ανάγκες της στην κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Πληροφορικής ζητεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με σχετική προκήρυξη. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η απόσπαση των δύο δημοσίων υπαλλήλων θα έχει χρονική διάρκεια δύο ετών και η επιλογή θα γίνει από στελέχη της Ε.Κ. έπειτα από αξιολόγηση των προσόντων των υποψηφίων. Υπογραμμίζεται ότι ενδεχομένως να χρειαστεί και η διενέργεια συνεντεύξεων για τους επικρατέστερους δημοσίους υπαλλήλους. Η προθεσμία για την υποβολή ενδιαφέροντος ξεκινάει στις 30 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2014.

Ασφάλιση για ανέργους

Ο επίτροπος της Ε.Ε. για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ενταξη, Λάζλο Αντορ, ζητεί την αύξηση των μεταβιβαστικών πληρωμών στην Ευρωζώνη και έχει συγκεκριμένο σχέδιο για μια ασφάλιση των ανέργων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφέρει στην έκδοσή της στο Διαδίκτυο η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα, ο Ούγγρος επίτροπος δήλωσε ότι η ασφάλιση των ανέργων σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν πρέπει να υποκαταστήσει τα εθνικά συστήματα ασφάλισης. «Η ευρωπαϊκή ασφάλιση των ανέργων θα αναλάμβανε μόνο έναν βασικό ρόλο. Tα κονδύλια για τους ανέργους θα μπορούσαν να ανέλθουν στο 40% του τελευταίου εισοδήματός τους», δήλωσε ο κ. Αντορ.

Συζητήσεις με «μνηστήρες» για Κυπριακές Αερογραμμές

Η ειδική τεχνοκρατική επιτροπή του κυπριακού υπουργείου Συγκοινωνιών είχε χθες διαβουλεύσεις με την Aegean Airlines σχετικά με το ενδιαφέρον της εταιρείας να αγοράσει τα Κυπριακές Αερογραμμές. Ανάλογες διαβουλεύσεις είχε η επιτροπή την περασμένη Παρασκευή, σε συνάντηση με την εταιρεία χαμηλού κόστους Raynair και θα τις συνεχίσει όλη την εβδομάδα με άλλες εταιρείες ή οργανισμούς που εξέφρασαν ανάλογο ενδιαφέρον.

Οι μη δεσμευτικές προτάσεις που θα υποβληθούν στις διαβουλεύσεις θα αξιολογηθούν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Νέο χρώμα και επωνυμία για τις ρουμανικές θυγατρικές

Στα «φούξια» ντύνονται στις 12 Σεπτεμβρίου οι θυγατρικές του ΟΤΕ σε Ρουμανία, Romtelecom και Cosmote Ρουμανίας. Οι εταιρείες αλλάζουν χρώματα και επωνυμία και εναρμονίζονται με τα χρώματα του γερμανικού ομίλου Deutsche Telekom. Ετσι, η Romtelecom μετονομάζεται σε Telekom Romania Communications (T-Romania) και η Cosmote Ρουμανίας μετονομάζεται σε Τelekom Romania Mobile Communications (T-Mobile Romania). Οι δύο εταιρείες θα έχουν το ίδιο εμπορικό σήμα (brand name) με εκείνο της μητρικής Deutsche Telekom και στο τέλος του έτους, η εικόνα αυτή θα αποδοθεί στα 43 καταστημάτων των δύο εταιρειών. Επίσης, οι δύο εταιρείες θα αποκτήσουν κοινό δικτυακό τόπο και τηλεφωνικό κέντρο. Η διοίκηση του ΟΤΕ έκρινε σκόπιμη την αλλαγή αυτή στη Ρουμανία, εκτιμώντας ότι τα γερμανικά «χρώματα» θα προσδώσουν άλλη δυναμική στην παρουσία της εταιρείας στη μεγαλύτερη αγορά των Βαλκανίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή