Δεν δέχθηκε παρέμβαση

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου πήρε το… όπλο της. Και όπως φημολογείται, «πέταξε», με ευγενικό ωστόσο τρόπο, από το γραφείο της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που εκλέγεται στη Βόρεια Ελλάδα. Ο βουλευτής ανέβηκε στον όγδοο όροφο του υπουργείου Οικονομικών όπου βρίσκεται το γραφείο της κ. Σαββαΐδου, χωρίς, εννοείται, προηγουμένως να έχει κλείσει ραντεβού. Προφανώς ένας εκλεγμένος εκπρόσωπος του ελληνικού λαού δεν χρειάζεται ραντεβού ή τουλάχιστον έτσι πίστευε ο ίδιος. Ο εν λόγω βουλευτής εκλέγεται στην επαρχία και εισέβαλε στο γραφείο της κ. Σαββαΐδου με αέρα χιλίων καρδιναλίων, προσπαθώντας να παρέμβει στο έργο της για υπόθεση της εκλογικής του περιφέρειας. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο βουλευτής έγινε μεν δεκτός από τη γενική γραμματέα για λόγους ευγενείας και εξίσου ευγενικά τον ξεπροβόδισε.

Χωρίς τηλέφωνο κινδυνεύουν να μείνουν 1.202 φορείς της γενικής κυβέρνησης. Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η δίμηνη παράταση για την αποστολή των στοιχείων τους ώστε να καταγραφούν στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών. Μέχρι σήμερα έχουν καταχωρισθεί στο Μητρώο Φορέων του ΕΣΥΠ περίπου 330 από τους 1.532 φορείς και το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει πως «κανένα τέλος και καμία δαπάνη δεν θα αναγνωρίζεται, ούτε θα εκκαθαρίζεται ούτε θα πληρώνεται, αν δεν έχει προηγουμένως καταχωρισθεί στο ΕΣΥΠ». Οπως φαίνεται, η δημοσία διοίκηση δυσκολεύεται να εκσυγχρονιστεί και κατ’ επέκταση κινδυνεύει να αποκοπεί από τον έξω κόσμο εν έτει 2014.

Διαβεβαιώσεις για τις συντάξεις

Δεν τίθεται εν αμφιβόλω η ομαλή καταβολή των συντάξεων, διαβεβαιώνει ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Κ. Παπαθανασίου, επισημαίνοντας ότι η πορεία του προϋπολογισμού προχωράει εντός των προβλέψεων. Ο κ. Παπαθανασίου δηλώνει ότι την ομαλή καταβολή συντάξεων εγγυάται διαχρονικά και η πολιτεία και ξεκαθαρίζει ότι αποτελεί κοινό στόχο της κυβέρνησης και του Ιδρύματος η πιστή τήρηση του προϋπολογισμού. Η δήλωση ήρθε μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αναφορικά με τις πενιχρές εισπράξεις του Ταμείου κατά το 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου. Το γεγονός ότι ο κ. Παπαθανασίου ένιωσε την ανάγκη να κάνει τη συγκεκριμένη τοποθέτηση έχει κι αυτό τη σημασία του. Ειδικά όταν προέρχεται από έναν άνθρωπο που δεν μασάει τα λόγια του…

Κανονικά η έλευση της τρόικας στην Αθήνα

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες με δημοσίευμα σε ειδησεογραφικό πρακτορείο, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα ζήτησε να αναβληθεί για μετά την ανακοίνωση των στρες τεστ η έλευση της τρόικας. Δηλαδή, τον Νοέμβριο. Τη σκυτάλη πήρε το Bloomberg, που δημοσίευσε απάντηση του εκπροσώπου της Κομισιόν, κ. Σ. Ο Κόνορ, σύμφωνα με τον οποίο δεν υπήρξε τέτοιο αίτημα και δεν αναβάλλεται η προγραμματισμένη επίσκεψη της τρόικας. Επίσης, από το υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε καταθέσει σχετικό αίτημα στην τρόικα, ενώ σύμφωνα με παράγοντες της τρόικας το πρώτο ραντεβού με το οικονομικό επιτελείο θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου όπως έχει σχεδιαστεί.

Ενδιαφέρον από BP για τους υδρογονάνθρακες

Το ενδιαφέρον της BP για τα ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων μετέφερε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ο επικεφαλής τoυ πολυεθνικού ομίλου Ρόμπερτ Ντάντλεϊ. Στη συνάντηση που είχε στο Μπακού ο κ. Ντάντλεϊ είπε στους Ελληνες συνομιλητές και εταίρους ότι ομάδες ειδικών για θέματα έρευνας υδρογονανθράκων εξετάζουν αυτή την περίοδο τα δεδομένα σε Ιόνιο και Κρήτη για να δουν αν θα συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς που αναμένεται να προκηρύξει το ελληνικό Δημόσιο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η BP απορροφάει αυτή τη στιγμή το σύνολο της παραγωγής του Πρίνου στο πλαίσιο συμφωνίας που έχει υπογράψει με την Εnergean Oil, η οποία για πολλούς ερμηνεύθηκε και ως προάγγελος του ενδιαφέροντος της πολυεθνικής για τα κοιτάσματα του Ιονίου και της Κρήτης. Στη συνάντηση του Μπακού κυριάρχησε βέβαια το θέμα του αγωγού Tap, ενώ η συζήτηση επεκτάθηκε και στις γεωπολιτικές επεκτάσεις της ρωσοουκρανικής κρίσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή