Αλλαγές στη Διεύθυνση Ορυχείων της ΔΕΗ

Αλλαγές στη Διεύθυνση Ορυχείων της ΔΕΗ

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέο οργανόγραμμα θα λειτουργεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η Διεύθυνση Ορυχείων της ΔΕΗ. Η Γενική Διεύθυνση Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας σπάει σε τρεις διευθύνσεις, οι οποίες θα υπάγονται απευθείας στη Γενική Διεύθυνση Ορυχείων της Αθήνας, ενώ οι τρεις διευθύνσεις στην Αθήνα συρρικνώνονται σε δύο. Ως ενιαία θα εξακολουθεί να λειτουργεί η Γενική Διεύθυνση του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης. Αυτή την περίοδο μάλιστα αναμένεται η επιλογή των προσώπων που θα αναλάβουν τις δύο νέες διευθύνσεις στο Λιγνιτικό Κέντρο Δ. Μακεδονίας. Η κομβικότερη αλλαγή είναι αυτή στη Δ. Μακεδονία. Η επίσημη άποψη για το σπάσιμο σε τρεις διευθύνσεις είναι η ανάγκη βελτίωσης της αποδοτικότητας των ορυχείων. Υπάρχουν όμως ακόμη δύο απόψεις. Η ανεπίσημη που λέει ότι έπρεπε να σπάσουν κάποτε η αυτονομία και ο συγκεντρωτισμός της Γενικής Διεύθυνσης Λιγνιτικού Κέντρου Δ. Μακεδονίας και αφήνει υπόνοιες περί τοπικής διαπλοκής και η συνδικαλιστική που λέει ότι είναι πολιτική επιλογή για να καλυφθούν τα «ψυγεία»…

Η ανασκαφή στην Αμφίπολη δεν αφήνει ασυγκίνητους ούτε τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών. «Περιμένω με αγωνία τι θα αποκαλύψουν οι ανασκαφές στον τάφο της Αμφίπολης», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες η κ. Τζοάνα Ντράκε, διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η κ. Ντράκε κατάγεται από τη Μάλτα, αλλά η ίδια τόνισε χθες από το βήμα του Αμφιθεάτρου Καρατζά ότι έχει και ελληνική καταγωγή. Μάλιστα, ξεκίνησε την ομιλία της στα ελληνικά, αιφνιδιάζοντας ευχάριστα το ακροατήριο. Σε ό,τι αφορά το παρόν, πάντως, επεσήμανε ότι οι ελληνικές ΜμΕ επηρεάστηκαν δυσανάλογα πολύ από την κρίση.

Πρόστιμο στη Viohalco

Την επιβολή συνολικού προστίμου ύψους 230.000 ευρώ επέβαλε η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη Viohalco S.A., που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Η απόφαση αφορά την περυσινή διασυνοριακή συγχώνευση, κατά την οποία η Viohalco S.A. απορρόφησε την ελληνική εταιρεία Βιοχάλκο και τη βελγική εταιρεία Cofidin S.A. H Ε.Κ. πιστεύει ότι, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η Viohalco S.A. όφειλε να προβεί σε υποχρεωτικές δημόσιες προσφορές για τις επτά θυγατρικές εταιρείες της, που είναι εισηγμένες στο Χ.Α., ως αποτέλεσμα της παραπάνω συγχώνευσης. H Viohalco S.A. θα λάβει θέση, σε σχέση με την πολιτική που θα ακολουθήσει αναφορικά με την ως άνω απόφαση της Ε.Κ., κατά τη συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ., που έχει προγραμματιστεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2014.

«Καμπανάκι» από S&P για την ευρωδιάσωση

Η άνοδος του αντιευρωπαϊκού κόμματος AfD στη Γερμανία δημιουργεί προβλήματα στους μηχανισμούς διάσωσης της Ευρωζώνης και καθιστά αμφίβολη την εφαρμογή ενός κανονικού προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, προειδοποιεί η Standard & Poor’s. Ο διεθνής οίκος υποστηρίζει πως η ενίσχυση του AfD θα αναγκάσει την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ να κρατήσει πιο σκληρή στάση απέναντι στην Ευρώπη και περιπλέκει ακόμα περισσότερο τη διαχείριση της κρίσης στην Ευρωζώνη. Το γεγονός αυτό προβλημάτιζε και στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης ενόψει της επίσκεψης Σαμαρά στο Βερολίνο. Από χθες έχουν καλύτερη εικόνα, έστω κι αν τηρούν σιγήν ιχθύος.

Ultrasonic: τα δανεικά του CEO

«Δανείστηκα τα χρήματα της εταιρείας μου, της Ultrasonic, για προσωπικούς λόγους και την είχα ενημερώσει πως θα τα επιστρέψω τέλη Σεπτεμβρίου». Αυτά δήλωσε επισήμως στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο Γου Κινγκγιόνγκ. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής υποδηματοποιίας Ultrasonic (και θυγατρικής της ομώνυμης κινεζικής) είχε εξαφανιστεί προ επτά ημερών μαζί με τον πρώην γενικό διευθυντή Γου Μινγκχόνγκ, ο οποίος είναι γιος του. Μαζί τους πήραν και το μεγαλύτερο μέρος του ρευστού της Ultrasonic, προκαλώντας αναστάτωση στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης και δραστική πτώση της τιμής της μετοχής της εταιρείας. Το Δ.Σ. της Ultrasonic τούς απέλυσε και ανακοίνωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος του ρευστού της δεν βρισκόταν πλέον υπό τον έλεγχό της. Η διαδικασία χρεοκοπίας της Ultrasonic τέθηκε άμεσα σε ισχύ. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν όσα χρήματα διατείνεται πως δανείστηκε ο κ. Γου συμπίπτουν με το προαναφερθέν ρευστό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή