Παράδοση οι παρατάσεις

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Ετσι και τώρα, οι λογιστές αδυνατούν να μπουν στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9. Τις τελευταίες δύο ημέρες, είναι σχεδόν αδύνατη η είσοδος για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων προκειμένου οι ιδιοκτήτες ακινήτων να τύχουν των εκπτώσεων που προβλέπει ο νόμος για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Οπως όλα δείχνουν, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) θα αναγκαστεί να παρατείνει την προθεσμία η οποία λήγει στις 30 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί παράταση 15 ημερών έτσι ώστε να καταφέρουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων και οι λογιστές να διορθώσουν τα λάθη στο έντυπο. Με βάση τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό ότι δεν έχει υπάρξει (απ’ όσο θυμόμαστε) ούτε μία φορά που η κυβέρνηση δεν έδωσε παράταση για μαζική υποβολή δήλωσης.

Ενδεχόμενη μυστική ψηφοφορία –όπως προβλέπει το καταστατικό του ΣΜΕΧΑ– για την εκλογή νέου προέδρου θα περιλαμβάνει το διοικητικό συμβούλιο των χρηματιστών, που ήταν προγραμματισμένο να συγκληθεί χθες αλλά ανεβλήθη για ένα 48ωρο, για το απόγευμα της Παρασκευής. Η παραπάνω εξέλιξη είναι η πιο πιθανή εφόσον τα μέλη του Δ.Σ. ακούσουν την απόφαση του σημερινού προέδρου και βουλευτή Α΄ Αθηνών με τη Ν.Δ. Αλέξανδρου Μωραϊτάκη ότι δεν παραμένει στη θέση του και ζητάει την αντικατάστασή του από άλλο μέλος του Συνδέσμου. Ο κλάδος των χρηματιστηριακών εταιρειών βρίσκεται σε κομβικό σημείο, αφού έχουν απομείνει 25 μέλη, όταν το 1999 αριθμούσε 80 μέλη.

Μαθηματικά δεν βγαίνει…

Η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τη σύμβαση του Ελληνικού, συνοδεύτηκε με τα συνήθη λάθη που κρύβουν οι πολιτικές εμπάθειες και σχετικά ελαφρές αναλύσεις. Το τίμημα που συμφωνήθηκε να πωληθεί το Ελληνικό δεν μπορεί να είναι κατά 222% χαμηλότερο από τη σημερινή του εμπορική αξία, όπως υποστηρίζεται στην ανακοίνωση του Τμήματος Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι τέτοιο δεν είναι μαθηματικά σωστό. Η εμπορική αξία του ακινήτου μπορεί να είναι 222% υψηλότερη από το προσφερόμενο τίμημα, όπως ισχυρίζεται το ΤΕΕ, αλλά δεν ισχύει το αντίστροφο. Ενα προσφερόμενο τίμημα μπορεί να είναι χαμηλότερο από την εμπορική του αξία μέχρι 100%, δηλαδή να γίνει μηδενικό.

Οι Κυριακές διχάζουν και τους Γάλλους εμπόρους

Νομοσχέδιο που προβλέπει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων 12 Κυριακές τον χρόνο από πέντε που ισχύει σήμερα, με μία μεγαλύτερη ελαστικότητα για τις τουριστικές περιοχές, σχεδιάζει να φέρει τον επόμενο μήνα προς ψήφιση στη Βουλή η γαλλική κυβέρνηση. Το παραπάνω αποκάλυψε χθες το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Το νομοσχέδιο θεωρείται «καυτή πατάτα», καθώς υπέρ τάσσονται τα μεγάλα πολυκαταστήματα και κατά οι ενώσεις των εργαζομένων, καθώς και οι μικρομεσαίοι έμποροι. Οποιαδήποτε ομοιότητα με την ελληνική πραγματικότητα δεν είναι συμπτωματική.

Η γκάφα του αντιπροέδρου

Ανώτατο στέλεχος της αμερικανικής εταιρείας ενοικίασης ταξί UBER πρότεινε ότι η εταιρεία θα πρέπει να αρχίσει να παρακολουθεί την «προσωπική ζωή» όσων δημοσιογράφων την επικρίνουν και να εκμεταλλεύεται στοιχεία που ενδεχομένως ανακαλύπτει, ώστε να πλήττει την αξιοπιστία τους. Ο κ. Εμιλ Μάικλ, αντιπρόεδρος της UBER, παραδέχτηκε ότι έκανε τη σχετική δήλωση στη διάρκεια ιδιωτικού δείπνου, επισημαίνοντας όμως ότι τα σχόλιά του «είναι λανθασμένα, ασχέτως της περίστασης». Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα στη δημόσια εικόνα της εταιρείας που εισέρχεται και στην ελληνική αγορά. Η UBER έχει δεχτεί επικρίσεις για το ιδιαίτερα επιθετικό στυλ που χρησιμοποιεί προκειμένου να μπει σε νέες αγορές και να ανταγωνιστεί παρόμοιες με την ίδια εταιρείες. Πρόσφατα η UBER προσέλαβε τον κ. Ντέιβιντ Πλαφ, πρώην μάνατζερ της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα, για να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή