Νέοι παίκτες στο real estate

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) βρίσκεται στα σκαριά, για λογαριασμό συστημικής τράπεζας, με στόχο να θέσει υπό την ομπρέλα της ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα. Το εγχείρημα, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει ολοκληρώσει το στάδιο των αποτιμήσεων των ακινήτων που θα εισφερθούν στο νέο χαρτοφυλάκιο, είναι εξαιρετικά φιλόδοξο και έρχεται να προστεθεί σε τουλάχιστον μια ακόμα υπό σύσταση ΑΕΕΑΠ, ιδιωτικών συμφερόντων, ενώ κυοφορείται και επενδυτικό σχήμα με αντικείμενο την αγορά real estate, διαφορετικής όμως νομικής μορφής.

Και ενώ οι δύο ΑΕΕΑΠ έχουν χρονικό περιθώριο για την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.), το τρίτο σχήμα –που φέρεται να συνδέεται με ελληνοαμερικανικά συμφέροντα– εξαρτά την εκκίνησή του από το κλίμα στο Χ.Α. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η παραπάνω κινητικότητα κρίνεται ενθαρρυντική για την αγορά ακινήτων που εκτιμάται ότι αποκτά δομές ενόψει της μετάβασής της σε πιο υγιή κατάσταση. Το θέμα είναι πότε ακριβώς θα γίνει αυτή. Ωστόσο αυτό είναι μια άλλη, ξεχωριστή ιστορία.

Αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή. Η δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτων με οδηγό είχε θετικό αντίκτυπο για την προσέλκυση πελατών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, ιδιαίτερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Και το παραδέχονται ακόμα και από τον άμεσα ενδιαφερόμενο (και εμπλεκόμενο) Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεων Αυτοκινήτων. Κρατούν μόνο μια επιφύλαξη, που έχει να κάνει με την αδειοδότηση εταιρειών χωρίς ελάχιστο αριθμό αυτοκινήτων και χωρίς υποχρεωτική παρουσία σε κτιριακή εγκατάσταση. Παραδέχονται, ωστόσο, ότι είναι μια θεσμική αλλαγή, προς το καλύτερο…

Προσφορά στο φορολογικό δίκαιο

Ηταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση αυτή που έγινε την περασμένη Τετάρτη στην κεντρική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». Διοργανωτής της το Ελληνικό Παράρτημα της Διεθνούς Ενώσεως Φορολογικού Δικαίου και το θέμα της αφορούσε στο έργο και την προσφορά του Ιωάννη Φωτόπουλου στο φορολογικό δίκαιο. Προς τιμήν του διακεκριμένου νομικού και συγγραφέα μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Πέτρος Χριστόφορος και η δικηγόρος και εκδότης του Δελτίου Φορολογικής Νομοθεσίας, Ασπασία Μάλλιου. Οσοι είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν, έφυγαν, πραγματικά, σοφότεροι σχετικά με τα φορολογικά πράγματα της χώρας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή