Τι δεν βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού…

Τι δεν βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού…

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό είπε ότι ως κυβέρνηση θα επανεξετάσει τη σύμβαση παραχώρησης, όπως και όλες τις συμβάσεις του ΤΑΙΠΕΔ. Επίσης, εξέφρασε «την αμέριστη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι του Ελληνικού, για να αποτραπεί η εκποίηση του πρώην αεροδρομίου…». Διέλαθε προφανώς την προσοχή του κ. Τσίπρα ότι οι κάτοικοι του Ελληνικού είναι πολύ περισσότεροι από τα μέλη της Επιτροπής με την οποία συναντήθηκε. Κι εκείνοι οι πολύ περισσότεροι ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές δημάρχους που τάχθηκαν υπέρ της αξιοποίησης.

Σε έκδοση εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας θα προχωρήσει την ερχόμενη Τετάρτη ο ΟΔΔΗΧ με στόχο να αντλήσει συνολικά 1,6 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση αντίστοιχου ύψους λήξεων την ερχόμενη Παρασκευή. Το θέμα, όμως, είναι ότι μεγάλο μέρος των γραμματίων που λήγουν βρίσκονται σε χαρτοφυλάκια ξένων επενδυτών, οι οποίοι, δεδομένου του κλίματος αυτή τη στιγμή, είναι αμφίβολο εάν θα επιλέξουν να αγοράσουν τα νέα γραμμάτια.

Δικαίωση Επιτροπής Ανταγωνισμού από ΣτΕ

Οριστικά τέλος στις κατηγορίες ότι οι αποφάσεις που έχει εκδώσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού από το 2012 μέχρι τον ορισμό της νέας της σύνθεσης ήταν άκυρες, βάζει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας 4448/2014. Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών είχε ακυρώσει για τυπικούς λόγους απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για υπόθεση του 2012, στην οποία εμπλέκονταν οι «Odeon Επιχείρηση Δημοσίων Θεαμάτων Α.Ε.» (καταγγελλόμενη) και η «Τεχνόπολις Cine Τσαγκαράκης ΑΕΕ» (καταγγέλλουσα). Η Επιτροπή Ανταγωνισμού με τη σειρά της είχε ζητήσει από το ΣτΕ να αναιρέσει την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου. Πράγματι το ΣτΕ έκρινε ότι με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν ήταν πλημμελής η συγκρότηση της Επιτροπής και, επομένως, δεν συνέτρεξε η ακυρότητα στην οποία στήριξε την προηγούμενη απόφασή του το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Σε ισχύ τέθηκε από χθες τα μεσάνυχτα ο νέος θεσμός της αντιστάθμισης, που θα επιτρέψει στη βιομηχανία να αποζημιωθεί για ποσοστό μέχρι και 80% του συνολικού ετήσιου κόστους που πληρώνει για ρύπους C02. Tο σύστημα έθεσε σε διαθεσιμότητα ο ΛΑΓΗΕ για την εγγραφή των επιλέξιμων επιχειρήσεων στο ηλεκτρονικό μητρώο.

Νέα… αντίληψη για τον κοινωνικό διάλογο

Προβληματισμό προκαλούν οι πληροφορίες που θέλουν τη Διεύθυνση Κοινωνικού Διαλόγου, που σήμερα υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ενταξης της Κομισιόν, να καταργείται. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αντικείμενο της εν λόγω διεύθυνσης θα μεταφερθεί στη Διεύθυνση Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και Ανταγωνιστικότητας, μία από τις διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων. Νέα αντίληψη για τον κοινωνικό διάλογο και τον ρόλο των κοινωνικών εταίρων…

Ανήσυχος για τις πολιτικές εξελίξεις ο διοικητής της ΤτΕ

Δεν κρύβει τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας. Οπως σημειώνει σε συνομιλητές του, η αδυναμία εκλογής Προέδρου και το φάσμα των πρόωρων εκλογών θα μπορούσαν να απελευθερώσουν αποσταθεροποιητικές δυνάμεις στην οικονομία, τη στιγμή που βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης. Ο κ. Στουρνάρας ξέρει πολύ καλά το πόσο γρήγορα μπορεί να χαθεί η σκληρή δουλειά των προηγούμενων ετών εάν επικρατήσουν ο λαϊκισμός και ο ανορθολογισμός. Στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανό το επόμενο διάστημα να εκφράσει και δημόσια τις ανησυχίες του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή