Διαφορετικό επίπεδο Δημοκρατίας

Διαφορετικό επίπεδο Δημοκρατίας

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γεγονός 1: Η έκθεση της τρόικας για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα αναρτήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στην ιστοσελίδα του ολλανδικού Κοινοβουλίου. Γεγονός 2: Τη Δευτέρα συντάχθηκε και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του γερμανικού Κοινοβουλίου η έκθεση για τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν την προληπτική πιστωτική γραμμή (ΕCCL) που θα λάβει η Ελλάδα μετά το πέρας του Μνημονίου. Επίσης, η ίδια έκθεση περιελάμβανε και τη δίμηνη παράταση του υφιστάμενου προγράμματος. Γεγονός 3: Η Ελλάδα δεν έδωσε ποτέ στη δημοσιότητα την έκθεση, ούτε στους βουλευτές. Επίσης, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δίμηνη παράταση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ κι όποιος το αντιλήφθηκε έχει καλώς. Οι υπόλοιποι μπορούν να περιμένουν έως ότου την πάρουν στα χέρια τους οι βουλευτές που θα πρέπει να την ψηφίσουν ίσως τη Δευτέρα. Δεν μιλάμε μόνο για άλλο επίπεδο οικονομίας ή ευημερίας, αλλά και για άλλο επίπεδο δημοκρατίας.

Επιστολή στο ΔΝΤ, και συγκεκριμένα στον Πόουλ Τόμσεν, απέστειλε, ύστερα από παρέμβαση της ΓΣΕΕ, η γενική γραμματέας της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας Σ. Μπάροου. Στην επιστολή εκφράζεται η έντονη  ανησυχία της ΓΣΕΕ και της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας, τονίζεται η αποτυχία των μνημονιακών πολιτικών και ζητείται άμεσα εφαρμογή μια νέας στρατηγικής που θα στηρίζεται στην ανάπτυξη, τη δημιουργία παραγωγικών θέσεων εργασίας και στην κοινωνική προστασία. Οπως ήταν αναμενόμενο, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον συνδικαλιστικό νομό, με την επικεφαλής των ευρωπαϊκών συνδικάτων να εκτιμά ότι οι αλλαγές θα πλήξουν το δικαίωμα στην απεργία.

Προμέρισμα από ΟΠΑΠ

Τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 θα αποκοπεί το προμέρισμα των 0,23 ευρώ ανά μετοχή που θα διανείμει ο ΟΠΑΠ στους μετόχους του. Τη σχετική απόφαση έλαβαν με πλειοψηφία 100% επί των παρισταμένων μετόχων της εταιρείας στη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που είχε συγκληθεί για τον σκοπό αυτό. Στη Γενική Συνέλευση εκπροσωπήθηκαν και ψήφισαν 623 μέτοχοι του ΟΠΑΠ που αντιπροσωπεύουν το 72,27% του μετοχικού κεφαλαίου της. Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις, η καταβολή του προμερίσματος στους μετόχους θα αρχίσει στις 19 Ιανουαρίου από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί ανέρχεται σε περίπου 73,4 εκατ. ευρώ.

Αρχές 2015 η συμφωνία του «Νηρέα» με τράπεζες

Για το νέο έτος μετατίθεται η πολυαναμενόμενη αναδιάρθρωση της μεγαλύτερης εταιρείας στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, του «Νηρέα», καθώς οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες διήρκεσαν περισσότερο από το αναμενόμενο. Αυτός ήταν ο λόγος που το Χρηματιστήριο Αθηνών αποφάσισε χθες τη μεταφορά των μετοχών της εταιρείας στην κατηγορία επιτήρησης, κάτι που θα ισχύσει από τη σημερινή συνεδρίαση. Η διοίκηση του «Νηρέα» εκτιμά ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα έχει επιτευχθεί συμφωνία με τις τράπεζες η οποία θα περιλαμβάνει και μετοχοποίηση δανείων.

Νέο μέλος στη διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων

Καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου ανέλαβε ο γενικός διευθυντής Οικονομικών του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων κ. Ανδρέας Σιάμισης.

Η απόφαση ελήφθη χθες από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Σιάμισης θα διατηρήσει τις αρμοδιότητές του ως Chief Financial Officer (CFO) και θα αναλάβει την ευθύνη των δραστηριοτήτων λιανικής εμπορίας του ομίλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι η πρώτη φορά που η διοικητική δομή των Ελληνικών Πετρελαίων προβλέπει θέση αναπληρωτού διευθύνοντος συμβούλου.

Κύκλοι του ομίλου αποδίδουν την απόφαση αυτή στην ανάγκη αποτελεσματικότερης διοίκησης λόγω των πολλαπλών δραστηριοτήτων του και στον καλύτερο συντονισμό της εμπορίας, που δραστηριοποιείται με 5 εταιρείες στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή