Από την άλλη εβδομάδα η υποβολή των δηλώσεων

Από την άλλη εβδομάδα η υποβολή των δηλώσεων

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πενήντα ημέρες αντί για 5 μήνες θα έχουν προθεσμία οι φορολογούμενοι, προκειμένου να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, το taxisnet θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα, αν δεν προκύψουν και άλλα προβλήματα. Πάντως, η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων θα πρέπει να τροποποιήσει το έντυπο Ε1 και αυτό διότι, πιθανότατα σήμερα, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, αναμένεται να καταθέσει δύο τροπολογίες, τουλάχιστον. Η πρώτη θα αφορά τα ανείσπρακτα ενοίκια. Η διάταξη θα προβλέπει την εξαίρεση από τον φόρο των ενοικίων που δεν εισπράχθηκαν από τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Η δεύτερη τροπολογία θα αφορά πιθανόν τους μισθωτούς που έχουν ταυτόχρονα και εισοδήματα από ελευθέρια επαγγέλματα. Ενδεχομένως, οι ανωτέρω φορολογούμενοι να έχουν τη δυνατότητα να φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών, που είναι ευνοϊκότερη.

Η εξωστρέφεια και οι επενδύσεις θα αποτελέσουν τα βασικά σημεία των παρουσιάσεων των εισηγμένων που θα λάβουν μέρος στο φετινό road show που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στη Νέα Υόρκη και θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου. Η συμμετοχή των ελληνικών εισηγμένων αναμένεται να ξεπεράσει την περυσινή εικόνα, αφού κυρίως οι εταιρείες του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης Ftse Large Cap έχουν άμεσο συμφέρον να παρευρεθούν στην αμερικανική μεγαλούπολη, καθώς σημαντικό ποσοστό των χαρτοφυλακίων τους ελέγχεται από ξένες επενδυτικές εταιρείες που θα δώσουν το «παρών» στη φετινή εκδήλωση.

Εως 2019 η Super League στη Nova

Στη Forthnet περιήλθαν τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της Σούπερ Λιγκ (Super League) για δύο επιπλέον χρόνια. Ειδικότερα, το δικαίωμα μετάδοσης των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος, που η Forthnet διατηρούσε μέχρι το καλοκαίρι του 2017, επεκτείνεται μέχρι και το καλοκαίρι του 2019, μετά και τη χθεσινή υπογραφή νέας σύμβασης μεταξύ των δύο πλευρών. Ετσι τα κανάλια Novasports της Nova θα μεταδίδουν τους αγώνες της Σούπερ Λιγκ εκτός των εντός έδρας αγώνων του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Οι δύο τελευταίοι έμειναν εκτός της νέας Σύμβασης Κεντρικής Τηλεοπτικής Διαχείρισης, την οποία υπέγραψε η Forthnet με τη Super League.

Κέρδη για εστίαση και καφέ από τις Κυριακές

Μάλλον τα καταστήματα μαζικής εστίασης παρά τα εμπορικά καταστήματα φαίνεται ότι ευνοεί περισσότερο η λειτουργία των τελευταίων κάποιες Κυριακές του έτους. Αυτό αποδείχθηκε, για ακόμη μια φορά, προχθές, καθώς πολύς κόσμος βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας, έκανε βόλτα στα μαγαζιά, αλλά τα όποια χρήματα προτίμησε να τα ξοδέψει για καφέ ή φαγητό. «Δεν αξίζει τον κόπο ούτε να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα ούτε βέβαια να διαμαρτυρηθούμε για ένα μέτρο που απαξιώθηκε από μόνο του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης.

Σήμερα στο Παρίσι συναντά τον φίλο Σαπέν

Την ώρα που οι Financial Times έγραφαν χθες ότι ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης έχασε και τον τελευταίο του φίλο στο Eurogroup, τον Γάλλο υπουργό Μ. Σαπέν (στη φωτογραφία με τον Ελληνα ομόλογό του), το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωνε τη σημερινή συνάντηση των δύο ανδρών στο Παρίσι. Τις τελευταίες ημέρες, όσο τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Βαρουφάκη να περιθωριοποιείται και να χάνει τη δύναμή του στην κυβέρνηση, τόσο το περιβάλλον του πρωθυπουργού δίνει στήριξη στον υπουργό. Στα λόγια τουλάχιστον, καθώς στην πράξη είναι γεγονός ότι ο κ. Βαρουφάκης έχει κάπως απομακρυνθεί από τη διαπραγμάτευση. Δεν είναι τυχαίο ότι το Σάββατο έγινε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη διαπραγμάτευση και ο κ. Βαρουφάκης ήταν στην Αίγινα. Εκτός κι αν συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή