Η κυβέρνηση προτείνει τον κ. Γ. Μιχελή στο ΤΧΣ

Η κυβέρνηση προτείνει τον κ. Γ. Μιχελή στο ΤΧΣ

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κ. Γιώργο Μιχελή προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η τοποθέτησή του πρέπει να εγκριθεί από το Eurogroup, πιθανότατα αυτό της 11ης Μαΐου. Ο κ. Μιχελής είχε προταθεί και για διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, αλλά δεν είχε εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο κ. Μιχελής είχε διατελέσει γενικός διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας και διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της Eurobank στη Ρουμανία, Post Bank την περίοδο 2004-2007. Το 2010 εξελέγη δήμαρχος Σκοπέλου. Το γεγονός ότι απείχε από την τραπεζική αγορά για ένα διάστημα, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν είχε εγκρίνει τον περασμένο Φεβρουάριο την τοποθέτησή του στη διοίκηση της Εθνικής.

Τη θέση του μη εκτελεστικού αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς κατέλαβε ο καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης. Οπως έγινε γνωστό χθες από την τράπεζα συγκροτήθηκε, με αρκετές αλλαγές, το νέο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου. Τη θέση του προέδρου, ως μη εκτελεστικό μέλος, κατέχει ο κ. Μιχάλης Σάλλας, ενώ πλην του κ. Ν. Χριστοδουλάκη μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος ορίστηκε ο κ. Σταύρος Λεκκάκος. Θέση ανεξάρτητου μη εκτελεστικού αντιπροέδρου έχει ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης. Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου κατέχει ο κ. Ανθιμος Θωμόπουλος, ενώ η κ. Χαρίκλεια Απαλαγάκη είναι εντεταλμένη σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος).

Ανθρώπινη επιλογή

Μία ξεχωριστή διάσταση για τους λόγους που η Μέτκα αποφάσισε μεταξύ άλλων να επαναδραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα, έδωσε στην χθεσινή συνέλευση ο πρόεδρος της εταιρείας, Ιωάννης Μυτιληναίος. Οπως τόνισε, οι άνθρωποι της επιχείρησης εργάζονται σκληρά και για πολλά χρόνια σε αντίξοες συνθήκες σε χώρες όπως το Ιράκ, η Συρία, ή σε έργα που είναι στην έρημο. Δίνουμε στους εργαζομένους την ευκαιρία να επιστρέψουν στην Ελλάδα, να δουν τις οικογένειές τους ή και να δημιουργήσουν οικογένεια, και ύστερα από 2-3 χρόνια να επιστρέψουν στα έργα του εξωτερικού, υπογράμμισε ο κ. Μυτιληναίος. Η Μέτκα αποτελεί σήμερα τον 9ο εξειδικευμένο κατασκευαστή ενεργειακών έργων στον πλανήτη με ανεκτέλεστο 1,3 δισ. ευρώ.

Ευκαιρία να ενημερωθεί για τις διαπραγματεύσεις

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, αλλά όχι για τις διαπραγματεύσεις. Ο υπουργός θα μιλήσει σε συνέδριο του European Business Forum, ενώ θα παρευρεθεί και σε εκδήλωση για την οικονομική σταθερότητα, παρουσία και του αρμοδίου επιτρόπου Π. Μοσκοβισί. Ωστόσο, θα έχει μία ευκαιρία να ενημερωθεί άμεσα για την πορεία των διαπραγματεύσεων από την ομάδα της κυβέρνησης που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Βελγίου. Την Παρασκευή, ο κ. Βαρουφάκης θα μεταβεί στην Ισπανία για να συναντηθεί με τον ομόλογό του Λ. Ντε Γκίντος και το βράδυ θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Γνωστός ποινικολόγος «ξέχασε» 12 εκατ. ευρώ

Γνωστός ποινικολόγος των Αθηνών καλείται από τις εισαγγελικές και φορολογικές αρχές. Αυτή τη φορά η υπόθεση αφορά τον ίδιο. «Ξέχασε» να δηλώσει μερικά εκατ. ευρώ, τα οποία εντοπίστηκαν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Το ύψος της φοροδιαφυγής ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ. Εφόσον κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων των 100 δόσεων θα πληρώσει το ποσό των 10 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι θα διαγραφούν οι προσαυξήσεις. Προς το παρόν, ο γνωστός δικηγόρος έχει ζητήσει προθεσμία για να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα. Ωστόσο, μαθαίνουμε από τις εισαγγελικές αρχές ότι την επόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, εφόσον δεν παρουσιαστεί για την τακτοποίηση της οφειλής του. Ταυτόχρονα, στα δίχτυα των εισαγγελικών αρχών πιάστηκε μία γιατρός η οποία, όπως φαίνεται, ξέχασε να δηλώσει περίπου 2,7 εκατ. ευρώ. Τα δηλωθέντα εισοδήματα των τελευταίων πέντε χρόνων δεν ξεπερνούν πάντως τα 400.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή