Οδηγοί λεωφορείων απέκλεισαν το αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Οδηγοί λεωφορείων απέκλεισαν το αεροδρόμιο του Ηρακλείου

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταλαιπωρία υπέστησαν, χθες, το πρωί οι τουρίστες στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» λόγω του αποκλεισμού του αεροδρομίου του Ηρακλείου από οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων του νησιού. Οι οδηγοί είχαν προκηρύξει απεργία η οποία κρίθηκε καταχρηστική από το δικαστήριο. Το μεσημέρι -οπότε «απελευθερώθηκαν» οι πύλες πρόσβασης του αεροδρομίου-πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των οδηγών των λεωφορείων και των ταξιδιωτικών πρακτόρων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη συνάντηση προέκυψε προφορική συμφωνία για τη λύση της απεργίας η οποία επρόκειτο να αποτυπωθεί και γραπτώς.

Με ένα σημαντικό όπλο στις αποσκευές του επέστρεψε από την έδρα του ILO ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας χαιρέτησε την επανενεργοποίηση του κοινωνικού διαλόγου στην Ελλάδα και εκτίμησε ως θετικές τις προσπάθειες της κυβέρνησης στο πεδίο των συλλογικών διαπραγματεύσεων, μέσω του σχεδίου νόμου που προωθεί. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας έθεσε ως κόκκινη γραμμή τις ομαδικές απολύσεις. Οχι, για το θέμα του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ δεν είπε κανείς τίποτε…

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει συνέχεια…

Για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ κάλυψε την προγενέστερη διοίκησή του. Εδειξε με αυτό τον τρόπο ότι -τουλάχιστον στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων- υπάρχει συνέχεια. Η πρώτη φορά που η διοίκηση του Ταμείου κάλυψε την προηγούμενη ήταν σε ό,τι αφορά την αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων. Ανέφερε δε ότι η διαδικασία υλοποιήθηκε καλώς και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Η δεύτερη κάλυψη που έγινε αφορά την αξιοποίηση της περιοχής στην Αφάντου Ρόδου. Στη περίπτωση αυτή, το ακίνητο που περιλήφθηκε στο Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημόσιων Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ) που υποβλήθηκε προς επεξεργασία στο ΣτΕ, είχε λίγο μικρότερη έκταση από ό,τι στην πραγματικότητα. Το λάθος προκλήθηκε επειδή το Ταμείο αξιοποίησε χάρτες του 2005, αντί πιο σύγχρονους. Το Ταμείο μόλις εντόπισε το πρόβλημα, ζήτησε την επανυποβολή του ΕΣΧΑΔΑ στο ΣτΕ.

Στις 9 και 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη το 4ο επενδυτικό φόρουμ για τις εισηγμένες που διοργανώνει το Χ.Α. σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο. Εχουν δηλώσει συμμετοχή σχεδόν όλες οι εισηγμένες της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ συναντήσεις θα έχουν οι Ελληνες επιχειρηματίες με ξένους οίκους.

Μία ακόμη διαγραφή εισηγμένης από το Χ.Α.

H Ηellas on Line ανοίγει τον κύκλο διαγραφών εισηγμένων για το 2015. Η παύση της διαπραγμάτευσης θα γίνει στις 28 Μαΐου μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης από τη Vodafone.

H διαγραφή της HoL ανεβάζει σε 62 τις επιχειρήσεις που έχουν διαγραφεί την 8ετία (2008-2015) από τη χρηματιστηριακή αγορά. Στατιστικά να αναφέρουμε ότι η αποχώρηση της HoL θα μειώσει σε 232 τις εταιρείες που παραμένουν στο χρηματιστήριο. Το 2014 διεγράφησαν 7 εταιρείες, το 2013 επίσης 7, το 2012 διεγράφησαν 6, το 2011 αποχώρησαν 9 και το 2010 διεγράφησαν 11 εταιρείες.

Συνεχίζεται η αύξηση των εσόδων από μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους

H ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού συνεχίζει να επιδρά θετικά και φέτος στα έσοδα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της χώρας. Μετά το ρεκόρ του 2014 οι εισπράξεις των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων για τον περασμένο Ιανουάριο παρουσίασε αύξηση κατά 12,1% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, υπερβαίνοντας το 1 εκατ. ευρώ. Βάσει των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής οι εισπράξεις στα μουσεία τον Ιανουάριο αυξήθηκαν κατά 19,2% και των αρχαιολογικών χώρων κατά 9,2%, ενώ οι επισκέπτες κατά 2,3% και 7,2% αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή