«Λεφτά υπάρχουν» για νέα Γενική Γραμματεία στο ΥΠΟΙΚ

«Λεφτά υπάρχουν» για νέα Γενική Γραμματεία στο ΥΠΟΙΚ

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 829.000 ευρώ ετησίως θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του υπουργείου Οικονομικών από τη σύσταση Γενικής Γραμματείας Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής. Το σχέδιο προεδρικού διατάγματος κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται μεταξύ άλλων, σκοπός της Γενικής Γραμματείας είναι η υποστήριξη του έργου του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής. Το επίμαχο συμβούλιο είναι αρμόδιο για τον συντονισμό, την προώθηση και την υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης, για όλα τα δημοσιονομικά και οικονομικά θέματα, τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, καθώς και για θέματα ανταγωνισμού και ελέγχου της αγοράς. Ως φαίνεται, «λεφτά υπάρχουν».

Ξεκίνησαν οι υποχρεωτικές άδειες των υπαλλήλων σε αρκετές χρηματιστηριακές εταιρείες. Με δεδομένο ότι αύριο συμπληρώνονται 10 ημέρες αργίας στο Χ.Α. και η αγορά δεν πρόκειται να ανοίξει σύντομα, και σίγουρα όχι μαζί με την επαναλειτουργία των τραπεζών, οι διοικήσεις των ΑΧΕΠΕΥ επιλέγουν να δώσουν τις καλοκαιρινές άδειες στους εργαζόμενους. Οπως δηλώνουν στην «Κ» οι βασικοί μέτοχοι χρηματιστηριακών εταιρειών, «είμαστε χωρίς αντικείμενο εργασίας το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου και δεν προβλέπεται να ξεκινήσουμε άμεσα, συνεπώς δεν έχει νόημα να έρχονται όλοι οι εργαζόμενοι στις εταιρείες, γι’ αυτό τον λόγο ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές άδειες».

Τα γνωστά προβλήματα

Οπως φαίνεται, το ηλεκτρονικό σύστημα taxis net, ακόμα και σε μέρες με χαμηλή ροή δηλώσεων, αντιμετωπίζει προβλήματα. Είναι ενδεικτικό ότι χθες δεν μπορούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα να υποβάλουν τις δηλώσεις τόσο τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μερικώς, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η διαδικασία για τα φυσικά πρόσωπα. Παρ’ όλα αυτά, η εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων νομικών προσώπων δεν λειτουργεί ακόμη, αφού προφανώς δεν έχει αποκατασταθεί το ειδικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εφαρμογή. Πάντως, για την ιστορία, μέχρι χθες το βράδυ είχαν υποβληθεί 2,79 εκατ. δηλώσεις.

Η Turkish Airlines στηρίζει αλλά δεν… συνεργάζεται

Στις απρόβλεπτες οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα αποδίδει η Turkish Airlines την –προσωρινή, όπως σημειώνει– απόφαση να διακόψει την έκδοση εισιτηρίων μέσω ελληνικών τoυριστικών οργανισμών και ταξιδιωτικών γραφείων. Η τουρκική αεροπορική εταιρεία εκφράζει την ελπίδα «η Ελλάδα και οι Ελληνες να ξεπεράσουν τελικά αυτήν τη δύσκολη περίοδο και να επανέλθουν στον δρόμο της ευημερίας και της ανάπτυξης». Παράλληλα, τονίζει ότι δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, ενισχύοντας τον εισερχόμενο τουρισμό και συνδέοντας τη χώρα με τον υπόλοιπο κόσμο.

Διοργανωτής ως διευθυντής, χορηγός ως αντιπρόεδρος

Τις εργασίες του συνεδρίου «Η διείσδυση του φυσικού αερίου στην Ελλάδα ως δύναμη ανάπτυξης και σταθερότητας για τη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης» διαβάζουμε ότι θα ανοίξει στις 9 σήμερα το πρωί ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Το ερώτημα είναι εάν ο υπουργός έχει αντιληφθεί ότι το συνέδριο αυτό το διοργανώνει το Ερευνητικό Κέντρο Ενεργειακής Διοίκησης (RCEM) του πανεπιστημίου ESCP Europe, διευθυντής του οποίου είναι ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑ, κ. Κωνσταντίνος Ανδριοσόπουλος (φωτ.), ο οποίος, από τη θέση του αυτή, προφανώς έχει διασφαλίσει ως χορηγούς τη ΔΕΠΑ, το ΔΕΣΦΑ (100% θυγατρική), το Αέριο Θεσσαλονίκης (50% θυγατρική της ΔΕΠΑ), τον ΙGI POSEIDON (50% θυγατρική της ΔΕΠΑ) και τη FISIKON (100% θυγατρική στον τομέα της αεριοκίνησης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή