Και τον χειμώνα για σκι στον Παρνασσό…

Και τον χειμώνα για σκι στον Παρνασσό…

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σου λέει είναι εποχή να έρθει η τρόικα στην Αθήνα, μες στον καύσωνα, να δουλέψει για το νέο πρόγραμμα. Μπορεί να είμαστε φτωχοί, αλλά είμαστε αξιοπρεπείς. Ολόκληρο δημοψήφισμα κάναμε για την αξιοπρέπειά μας. Ας τους πάμε, λοιπόν, σε ένα ξενοδοχείο σε κάποια ωραία παραλία της Αττικής, που έχει περισσότερη δροσιά κι όταν θα τελειώνουν τη δουλειά τους, θα μπορούν να κάνουν και καμιά βουτιά. Αυτοί που ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση θέλει να κρατήσει τις συναντήσεις με την τρόικα μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες είναι κακόπιστοι. Είμαστε απλώς φιλόξενοι. Γι’ αυτό η αξιολόγηση του χειμώνα θα γίνει σε θέρετρο του Παρνασσού, για να κάνουν και σκι…

Με μία κούτα κινητά τηλέφωνα και άλλες ακριβές ηλεκτρονικές συσκευές επιχείρησε να πληρώσει έναν προμηθευτή της μια επιχείρηση στην Κύπρο αντί να καταβάλει το αντίτιμο που ήταν 7.000 ευρώ. Το περιστατικό συνέβη την εποχή των capital controls και το αφηγήθηκε χθες ο κ. Μ. Περσιάνης, διευθυντής εταιρικών υποθέσεων της Τράπεζας Κύπρου, μιλώντας χθες σε συνέδριο στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αρκετές περιπτώσεις αντί για χρήματα δόθηκαν ακίνητα.

Κρούγκμαν και Κουνς στο Costa Navarino

Ενα Φόρουμ με θέμα τη τέχνη και τη δημοκρατία (Art and Democracy Weekend) θα διεξαχθεί στην Costa Navarino της Μεσσηνίας από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum των Ιnternational New York Times. Διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές μεταξύ των οποίων ο βραβευμένος με Νομπέλ οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν και ο Αμερικανός καλλιτέχνης Τζεφ Κουνς καθώς και περιορισμένος αριθμός προσκεκλημένων με ενδιαφέρον για την τέχνη, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία θα διερευνήσουν τη σχέση της τέχνης με τη δημοκρατία θέτοντας το ερώτημα: «Mπορεί η τέχνη να δημιουργήσει πιο δημοκρατικές κοινωνίες;». Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Σερτζ Σίμαν, μέλος της διεύθυνσης σύνταξης των The New York Times.

Να σημειωθεί ότι το Athens Democracy Forum θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 15 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Κινέζοι δημοσιογράφοι είχαν συνάντηση, χθες, με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη με ατζέντα συζήτησης μεταξύ άλλων τον τουρισμό. Την ικανοποίησή της για τη φιλοξενία της κινεζικής αποστολής στη Κρήτη εξέφρασε η δημοσιογράφος Tσαγκ Χάι Κινγκ που εργάζεται στο εθνικό ραδιόφωνο της Κίνας με 700 εκατ. ακροατές

Ελληνικά ομόλογα ξανά στο Λουξεμβούργο

Το χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου ανέφερε χθες πως εξουσιοδότησε την επανέναρξη αγοραπωλησιών ελληνικών ομολόγων, την Παρασκευή.

Το χρηματιστήριο προχώρησε στην άρση της αναστολής για ομόλογα 25 ελληνικών εταιρικών ομολόγων που περιλαμβάνει από ομόλογα Δημοσίου μέχρι ομόλογα της Alpha Bank και του ΟΤΕ. Οι αγοραπωλησίες ανεστάλησαν το τέλος του Ιουνίου, όταν διεκόπησαν οι συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου στις 29 Ιουνίου 2015. Οι τράπεζες της χώρας επαναλειτούργησαν στις 20 Ιουλίου 2015, αλλά οι κεφαλαιακοί έλεγχοι μειώνονται σταδιακά.

Αποχωρεί από την πολυεθνική Eurodrip ο κ. Μιχάλης Παναγής

Μετά δεκαετή παρουσία στην ελληνική πολυεθνική Eurodrip ο επικεφαλής μάνατζερ Μιχάλης Παναγής αποχωρεί τις επόμενες μέρες από την επιχείριση. Το 2005 όταν ανέλαβε τη διοίκηση ο κ. Παναγής, η Eurodrip που δραστηριοποιείται στην αγορά των συστημάτων άρδευσης, είχε ετήσιο τζίρο 36 εκατ. ευρώ τζίρο και λειτουργική κερδοφορία 2 εκατ. ευρώ. Δέκα χρόνια μετά, η Eurodrip έκλεισε το 2014 με πωλήσεις 104 εκατ. ευρώ και λειτουργική κερδοφορία 13,2 εκατ. ευρώ, με πρόβλεψη για τζίρο 120 εκατ. ευρώ και λειτουργική κερδοφορία 15 εκατ. ευρώ για το 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή