Με το άνοιγμα του Χ.Α. θα πιστωθούν τα μερίσματα

Με το άνοιγμα του Χ.Α. θα πιστωθούν τα μερίσματα

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερες από 15 εισηγμένες αναμένουν το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου για να πιστώσουν στους λογαριασμούς των μετόχων τους τα μερίσματα της προηγούμενης χρήσης, τα οποία φέτος έχουν καθυστερήσει λόγω των capital controls. Ταυτόχρονα άρχισαν να ανακαλούνται οι άδειες εργαζομένων σε αρκετές χρηματιστηριακές, αλλά και dealing room τραπεζών, ενόψει της επανεκκίνησης της αγοράς (σε μετοχές-παράγωγα και ομόλογα) καθώς θα πρέπει να επιστρέψουν, για να καλύψουν κυρίως τις απορίες και τα ερωτήματα των επενδυτών που θα δημιουργηθούν λόγω των περιορισμών που θα ισχύσουν για τους Ελληνες επενδυτές. Οπως άλλωστε ομολογούν οι παλαιότεροι χρηματιστές με εμπειρία άνω των 40 ετών, είναι η πρώτη φορά που η αγορά έκλεισε για λόγους που αφορούσαν την ελληνική οικονομία και είναι επίσης η πρώτη φορά που η αγορά ανοίγει χωρίς να διασφαλίζεται η ισότητα μεταξύ Ελλήνων και ξένων επενδυτών.

H Deutsche Telekom ενδιαφέρεται για την Telecom Serbia. Η σερβική κυβέρνηση πουλάει το 58% των μετοχών της και η αποτίμηση που δίνει το Reuters κυμαίνεται μεταξύ 1,6 και 2,0 δισ. ευρώ. Τόση ήταν η αποτίμηση της σερβικής εταιρείας το 2011, όταν ο ΟΤΕ πούλησε τη συμμετοχή του 20%. Πλην της DT, ενδιαφέρον εξέφρασε και η Telecom Austria. Και οι δύο εταιρείες είχαν εκφράσει ενδιαφέρον και το 2010. Ομως, η μόνη προσφορά που υποβλήθηκε προήλθε από την Telecom Austria, ύψους 1,1 δισ. ευρώ για το 51% της εταιρείας, την οποία ωστόσο η σερβική κυβέρνηση απέρριψε κρίνοντάς την ως χαμηλή. Τελικά φαίνεται ότι ο ΟΤΕ πούλησε έγκαιρα, καθώς έκτοτε δεν αυξήθηκε η ελκυστικότητα του συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου.

Παράταση για τις 100 δόσεις

Νέα παράταση της ισχύος του νόμου για τις 100 δόσεις ζητεί ο Κ. Μίχαλος με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο. Στην επιστολή γίνεται για μία ακόμη φορά επίκληση των capital controls. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων ζητεί παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου 2015 για την υπαγωγή των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών των προηγούμενων μηνών έως και τον Ιούνιο 2015, συμπεριλαμβανομένων και των οφειλών για το δώρο Πάσχα. Ο ίδιος προτείνει ότι στην περίπτωση αυτή η εξόφληση των οφειλών να γίνει σε 72 αντί για 100 δόσεις, ενώ η συνεπής πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου να αποτελεί προϋπόθεση.

Οι προκλήσεις για τα νέα Δ.Σ. ΟΛΠ και ΟΛΘ

Εξελίξεις αναμένονται στους κόλπους της Ενωσης Λιμένων Ελλάδος καθώς μετά τις αλλαγές στις διοικήσεις των ΟΛΠ και ΟΛΘ έχουν κινηθεί διαδικασίες για αλλαγές στο διοικητικό της συμβούλιο. Το νέο διοικητικό συμβούλιο έχει να αντιμετωπίσει σειρά προκλήσεων, πολλές εκ των οποίων σχετίζονται με την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και της κρουαζιέρας. Προς την κατεύθυνση αυτή έχει ήδη αρχίσει συζήτηση για τις νέες πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν, εντός και εκτός συνόρων, στο πλαίσιο του έντονου ανταγωνισμού που υπάρχει με λιμάνια του εξωτερικού.

Η τρόικα χρειάστηκε την Πυροσβεστική

Μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να είναι το σώμα που βρίσκεται σε επιφυλακή εξαιτίας της άφιξης των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, αλλά η Πυροσβεστική φαίνεται πως ήταν το σώμα που χρειάστηκε να επέμβει για τη «διάσωση» στελεχών των θεσμών. Χθες, οι εκπρόσωποι των θεσμών βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Κάποια στιγμή ο ανελκυστήρας «κόλλησε» και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν οι επιβάτες του. Οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν στελέχη των θεσμών. Η φαντασία κάποιων θα μπορούσε να οργιάσει, αλλά δεδομένου ότι το κτίριο του ΓΛΚ είναι αρκετά μεγάλο σε ηλικία, τέτοια περιστατικά με μικροπροβλήματα είναι μάλλον αναμενόμενα. Απλώς έτυχε την πρώτη ημέρα της παρουσίας των στελεχών των θεσμών στο ΓΛΚ, να την «πατήσει» μέλος της αποστολής τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή