Σε ελληνικά γραφεία ολόκληρη η Κομισιόν

Σε ελληνικά γραφεία ολόκληρη η Κομισιόν

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εισηγμένη εταιρεία επίπλου Δρομέας με έδρα τις Σέρρες, ανέλαβε έπειτα από διεθνή διαγωνισμό την αποκλειστική προμήθεια επίπλων γραφείου όλων των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η συμφωνία έχει διάρκεια 5 έτη και συνολικό προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιχείρησης, η επίσημη αναγγελία ελήφθη χθες και η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί μετά την παρέλευση του προβλεπόμενου δεκαημέρου για τυχόν υποβολή ενστάσεων. Οπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, στον διαγωνισμό συμμετείχαν οι μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής επίπλων γραφείου από όλο τον κόσμο και πρόκειται για τον δεύτερο συνεχόμενο διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που κερδίζει η εταιρεία μετά τον διαγωνισμό του 2009 που είχε τετραετή διάρκεια. Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία τον περασμένο Φεβρουάριο είχε αναλάβει έπειτα από διεθνή διαγωνισμό την προμήθεια επίπλων για τον γερμανικό στρατό, αξίας 1,750 εκατ.

Τις εμπειρίες τους από το δίμηνο κλείσιμο της χρηματιστηριακής αγοράς θα μοιραστούν στελέχη της αγοράς και εισηγμένες στο επόμενο ραντεβού με τους ξένους επενδυτές που προγραμματίζεται το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο. Η συμμετοχή των ελληνικών εισηγμένων εκτιμάται ότι θα είναι μεγαλύτερη από το road show της Νέας Υόρκης που έγινε τον Ιούνιο και δεν συμμετείχαν καθόλου οι εισηγμένες ΔΕΚΟ, αφού οι διοικήσεις τους είχαν πρόσφατα τοποθετηθεί από την κυβέρνηση. Ηδη, όπως πληροφορείται η «Κ», οι ξένοι επενδυτές επικοινωνούν τακτικά με τις εισηγμένες του Ftse 25, τις οποίες παρακολουθούν και ζητούν λεπτομέρειες για τις συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική οικονομία και για το κλειστό χρηματιστήριο.

«Πόλεμος» για το όνομα

Ο ΟΤΕ έντυσε στα χρώματα της Deutsche Telekom τη θυγατρική του εταιρεία AMC και παράλληλα τη μετονόμασε σε Telekom Albania. Από την ιστορία αυτή εμφανίζεται θιγόμενη η πρώην κρατική AlbTelecom, ή αλλιώς Albanian Telecom, που σήμερα ελέγχεται από τουρκικά συμφέροντα. Η τελευταία σε ανακοίνωσή της αναγνωρίζει ότι αυτή είναι πάγια τακτική της DT, αλλά ταυτόχρονα επιφυλάσσεται για το μέλλον. Η χρήση του ονόματος Albanian Telecom καθώς και οι όποιες παραλλαγές του είναι απόλυτα απαγορευμένες, σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο αλλά και τις οδηγίες της Ε.Ε., ανέφερε. Πάντως θεωρεί ότι η ενέργεια δεν ήταν σκόπιμη και ότι αναμένει τις σχετικές αλλαγές ώστε να μη χρησιμοποιηθούν ένδικα μέσα.

Ο κ. Ηλίας Ξανθάκος νέος γ.γ. του υπ. Οικονομίας

Ο κ. Ηλίας Ξανθάκος, μηχανικός στο επάγγελμα, πρόκειται να αναλάβει τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας στη θέση του παραιτηθέντος Μάνου Μανουσάκη. Την είδηση, ωστόσο, δεν την έδωσε το υπουργείο Οικονομίας, καθώς το Φύλλο της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως με τον διορισμό του κ. Ξανθάκου δεν έχει εκδοθεί ακόμη. Η τοποθέτηση του κ. Ξανθάκου στο αξίωμα του γενικού γραμματέα έγινε γνωστή από δελτίο Τύπου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ), το προεδρείο του οποίου συναντήθηκε χθες με τον Γ. Σταθάκη.

Στο στόχαστρο τα ενεχυροδανειστήρια

Ομάδα εργασίας με αντικείμενο την αποτύπωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των ενεχυροδανειστηρίων και των επιχειρήσεων αγοράς χρυσού και πολύτιμων αντικειμένων συγκροτήθηκε στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή. Η ομάδα αυτή, η οποία καλείται να ολοκληρώσει το έργο της έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2015, θα έχει επίσης ως αντικείμενο την καταγραφή του αριθμού των εν λόγω επιχειρήσεων, την εξέταση του θεσμικού πλαισίου άλλων ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και την υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση του κανονιστικού πλαισίου. Ο κ. Αντώνης Παπαδεράκης ασχολήθηκε από τον πρώτο καιρό που ανέλαβε το αξίωμα του γενικού γραμματέα με το ζήτημα των ενεχυροδανειστηρίων και υπό την εποπτεία του συντάχθηκε πόρισμα το οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στον κλάδο υπάρχει 60% παραβατικότητα, με τη φοροδιαφυγή και την κερδοσκοπία να οργιάζουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή