Κατά λάθος στη λίστα και σε μη εκλόγιμη θέση

Κατά λάθος στη λίστα και σε μη εκλόγιμη θέση

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δράσεις της για τον ανασχεδιασμό των προγραμμάτων ανεργίας με στόχο τη δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας μέσα σε δύο χρόνια, αλλά και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας, συμπεριλήφθηκαν τόσο στο παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Το όνομά της, όμως, τελικά αποσύρθηκε από τη λίστα με τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος. Ο λόγος για την τέως αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου (φωτ.), η οποία σύμφωνα με δήλωσή της είχε ζητήσει να μην είναι υποψήφια. Το όνομά της βρέθηκε ωστόσο στη λίστα με τους υποψήφιους βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, κατά λάθος σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή. Το παράδοξο είναι ότι, ενώ ο πρωθυπουργός είχε αναγνωρίσει και στηρίξει το έργο της, αυτοί που κατάρτισαν τα ψηφοδέλτια την τοποθέτησαν στην 6η, πιθανότατα μη εκλόγιμη, θέση. Προφανώς για να την… τιμήσουν.

Σχέδιο για την ανακαίνιση των σχολών της ΔΕΗ στη Φλώρινα προωθεί ο επικεφαλής της Επιχείρησης Εμμ. Παναγιωτάκης, ο οποίος μάλιστα πρότεινε στον δήμαρχο της πόλης, κατά την εκεί επίσκεψή του προχθές, να καταθέσουν από κοινού πρόταση στο ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση της δαπάνης ύψους 1 εκατ. ευρώ. Το σχέδιο περιλαμβάνει και την κατασκευή συνεδριακού κέντρου. Δεν μάθαμε εάν ανταποκρίθηκε ο δήμαρχος Φλώρινας στην πρόταση, ζήτησε, πάντως, από τη ΔΕΗ μεταξύ άλλων τη δωρεάν παροχή ρεύματος στα οικιακά τιμολόγια του δήμου, όπως και την ολοκλήρωση της τηλεθέρμανσης, την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία, αλλά και την απόδοση των κερδών των ορυχείων στην τοπική κοινωνία.

Οι πιέσεις έφεραν παραίτηση

Παραιτήθηκε από μέλος της Ειδικής Τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου του ΟΠΑΠ ο Δημήτρης Παναγέας. Η παραίτηση ήρθε έπειτα από πιέσεις ορισμένων μελών της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ). Τα μέλη της ΕΕΕΠ επέμεναν στο ασυμβίβαστο του μέλους της Τριμελούς Επιτροπής, καθώς ο κ. Παναγέας, ως πρώην εργαζόμενος στον ΟΠΑΠ, βρίσκεται σε προσωπική αντιδικία με τη διοίκηση του οργανισμού, από την οποία μάλιστα έχει εγείρει αξιώσεις ύψους άνω των 3 εκατ. ευρώ. Πάντως, στη θέση του παραμένει έτερο μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου του ΟΠΑΠ, το οποίο επίσης βρίσκεται σε προσωπική αντιδικία με την επιχείρηση τυχερών παιγνίων.

Ξεπαγώνουν οι αποκρατικοποιήσεις

Παρά την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, το ΤΑΙΠΕΔ ξεπαγώνει σιγά σιγά όλες τις αποκρατικοποιήσεις που είχαν παγώσει στη διάρκεια των οκτώ προηγούμενων μηνών. Μετά τον ΟΛΠ και τα ακίνητα του εξωτερικού, τώρα ξεπαγώνει και η πώληση του ακινήτου που κατέχει στο Ποσείδι Χαλκιδικής. Η διαδικασία πώλησης είχε ξεκινήσει στις 8 Δεκεμβρίου 2014, αλλά πάγωσε τον Μάρτιο του 2015. Τώρα ο διαγωνισμός επανεκκινεί και θα διεξαχθεί (σχεδόν) με τους ίδιους όρους που είχε ξεκινήσει. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές έως τις 27 Νοεμβρίου 2015.

Καθησυχάζει η Υπηρεσιακή για τα μεταλλεία Χαλκιδικής

Τρόμαξαν στον ΣΥΡΙΖΑ μην τυχόν και η υπηρεσιακή κυβέρνηση ανατρέψει την απόφαση Παν. Σκουρλέτη για τα μεταλλεία της Χαλκιδικής. Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνει πάντως ότι η ηγεσία του εργάζεται για την αντιμετώπιση του ζητήματος των μεταλλείων Κασσάνδρας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, όπως αυτές ορίζονται συνταγματικά κατά την περίοδο της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Σημειώνει επίσης ότι έγιναν συστηματικές επαφές με τις κεντρικές και αποκεντρωμένες υπηρεσίες της διοίκησης, τους εργαζομένους και τα λοιπά εμπλεκόμενα μέρη με στόχο την αποκλιμάκωση της κοινωνικής έντασης και καταλήγει ότι «σε κάθε περίπτωση το ΥΠΑΠΕΝ δεν θα προχωρήσει σε σχετικές αποφάσεις μέχρι τη λήψη της αναμενόμενης δικαστικής απόφασης από το ΣτΕ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή