Υποχρεώσεις σε Αθήνα και Βρυξέλλες ταυτόχρονα

Υποχρεώσεις σε Αθήνα και Βρυξέλλες ταυτόχρονα

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φορτωμένη» θα είναι η ερχόμενη Δευτέρα για το οικονομικό επιτελείο. Την ίδια ημέρα θα πρέπει να κατατεθεί το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού και να εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στο Eurogroup. Εν όψει των δύο γεγονότων, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Τσακαλώτος (φωτ.) και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκης συνεργάζονται διαρκώς. Αλλωστε, ο δεύτερος συνεχίζει να περνάει τις περισσότερες ώρες του στο γραφείο του ΣΟΕ επί της οδού Νίκης και όχι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), του οποίου είναι επίσης επικεφαλής. Ο κ. Τσακαλώτος θα παρευρεθεί σίγουρα στο Eurogroup και κατ’ επέκταση δεν θα παρουσιάσει το προσχέδιο. Ομως, είναι πολύ πιθανό το ίδιο να πράξει και ο κ. Χουλιαράκης (με την ιδιότητα του ΣΟΕ), με αποτέλεσμα το προσχέδιο του προϋπολογισμού απλώς να κατατεθεί στη Βουλή χωρίς συνέντευξη. Αν, πάντως, δοθεί και συνέντευξη, αυτή θα γίνει από τον αναπληρωτή υπουργό.

Από ολυμπιακά αισθήματα φαίνεται ότι διακατέχεται ο Συνήγορος του Καταναλωτή, επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Λ. Ζαγορίτης. Την επομένη, λοιπόν, της νίκης του Ολυμπιακού επί της Αρσεναλ στο Λονδίνο, ο Συνήγορος του Καταναλωτή εξέδωσε δελτίο Τύπου με τίτλο «Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή έφερε γούρι στον Ολυμπιακό!». Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, πριν ταξιδέψουν για το Λονδίνο, επισκέφτηκαν τον χώρο της εκδήλωσης στο αεροδρόμιο των Σπάτων, με θέμα τα δικαιώματα των επιβατών αερομεταφορών, και φωτογραφήθηκαν με στελέχη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή. Ο σκοπός δεν αγιάζει πάντα τα μέσα…

Ανανέωση εγγυητικών

Την ανανέωση των εγγυητικών επιστολών του διαγωνισμού παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων ζητεί το ΤΑΙΠΕΔ. Ο προτιμητέος επενδυτής Fraport αλλά και οι ανταγωνιστές του, Vinci και Corp America, θα πρέπει να προχωρήσουν στην ανανέωση των εγγυητικών για μια περίοδο 3-4 μηνών. Σημειώνεται ότι η Fraport, σε σύμπραξη με τη Slentel, έχει ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής, αλλά ακόμη δεν έχει υπογραφεί η σχετική συμφωνία. Θεωρητικά επομένως, ο διαγωνισμός συνεχίζεται και νομικά απαιτείται η ανανέωση των εγγυητικών και των τριών ενδιαφερόμενων επενδυτών. Από τo TAIΠΕΔ χθες διαμηνύονταν ότι και οι τρεις ενδιαφερόμενοι θα ανανεώσουν τις εγγυητικές τους επιστολές, κάτι που άλλωστε το είχε προαναγγείλει.

Οταν ένα «s» προκαλεί μεγάλους μπελάδες

Μερικές φορές, ένα απλό «s» μπορεί να κάνει τη διαφορά, αν και δεν είναι πάντοτε προφανές. Για παράδειγμα, η ναυτιλιακή εταιρεία Star Bulk Carriers Corp. του κ. Πέτρου Παππά, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, υποχρεώθηκε χθες να εκδώσει ανακοίνωση ότι δεν έχει ουδεμία σχέση με τη Star Bulk Carrier Co., θυγατρική της ιαπωνικής ναυτιλιακής εταιρείας Daiichi Chuo Kisen Kaisha, η οποία επίσης δραστηριοποιείται στον κλάδο του ξηρού φορτίου και η οποία ανακοίνωσε εντός της εβδομάδας ότι χρεοκόπησε και αναζήτησε προστασία από τους πιστωτές της.

«Ασπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια»

«Γκρίνιες» ξεκίνησαν στον όμιλο ΟΤΕ για τη νέα εμπορική ονομασία που προκρίθηκε στα προϊόντα του ομίλου, αλλά και για τη συνολική εικόνα του ομίλου. Παλιοί ΟΤΕτζήδες παραπονιούνται γιατί επελέγη η ονομασία CosmOTE, και όχι OTE. Τα βασικά επιχειρήματα τους είναι ότι η ονομασία της μητρικής εταιρείας αποτελεί την πιο ιστορική εμπορική ονομασία και επιπλέον, προέρχεται από τη μητρική και όχι από μια θυγατρική εταιρεία. Η διοίκηση του ΟΤΕ αντιτείνει ότι το brand name CosmOTE αφενός περιέχει το όνομα ΟΤΕ, αφετέρου έχει μεγαλύτερη απήχηση στη νέα γενιά. Υπογραμμίζουν δε τη στρατηγική της France Telecom να καθιερώσει για τα προϊόντα της την ονομασία Orange, δηλαδή υιοθέτησε το όνομα της θυγατρικής εταιρείας της στην κινητή. Στέλεχος του ΟΤΕ, ωστόσο, αναφερόμενο στη σύγκρουση αυτή, αναφέρθηκε στη ρήση του Ντενγκ Ξιαοπίνγκ… «άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή