Θύμωσε το Γραφείο Τύπου

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς: Τον Πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Γιώργο Μιχελή.

Ενταύθα.

Κύριε Πρόεδρε, την επόμενη φορά που θα θελήσετε να ενημερώσετε τους δημοσιογράφους για θέματα του Ταμείου, ενημερώστε προηγουμένως το Γραφείο Τύπου της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης, γιατί μαθαίνει όσα έχετε πει από τα ΜΜΕ και πολύ το ενοχλεί (το Γραφείο). Και υποχρεώνεται να στέλνει email στον κ. Αντιπρόεδρο για να επισημάνει το ατόπημά σας και να τον περισπά την ώρα της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων από τον Πρωθυπουργό. Προς αποφυγήν παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον, καλό θα ήταν να προσέρχεστε στο Γραφείο Τύπου της Αντιπροεδρίας πριν από κάθε συνέντευξη, για να συζητείτε μαζί του τι θα πείτε και πώς θα το πείτε. Ετσι, όχι μόνο δεν θα χολώνεται το Γραφείο, αλλά επιπλέον θα υπερασπίζεται με πάθος τη θεσμική ανεξαρτησία του ΤΧΣ.

Με εκτίμηση

Οχι μόνο το… Eurogroup αλλά και άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς και όργανα φαίνεται ότι έχει διαπεράσει η έλλειψη εμπιστοσύνης έναντι της Ελλάδος, συνέπεια κυρίως των όσων συνέβησαν κατά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές στη θητεία της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά χθες η καθηγήτρια της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών κυρία Ι. Χήνου, αντιμετώπισε έντονη καχυποψία από συναδέλφους της –κυρίως Γερμανούς– στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, όταν τέθηκε το θέμα της αναγνώρισης των θεραπευτικών ιδιοτήτων της μαστίχας. Καχυποψία ακόμη και για το γεγονός ότι υπήρχαν πολλές μελέτες για τη θεραπευτική της δράση.

Από φορείς πάμε καλά

Τη συγκρότηση ειδικού φορέα προσέλκυσης επενδύσεων ανακοίνωσε προχθές από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, κάτι που προκάλεσε εύλογα απορία. Ο λόγος; Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η μετεξέλιξη του Invest in Greece (πρώην ΕΛΚΕ) σε Enterpise Greece μετά τη συγχώνευσή του με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών. Πρόσφατα εφαρμόστηκαν οι τελευταίες αλλαγές που αφορούν την αδειοδότηση στρατηγικών επενδύσεων. Με άλλα λόγια, φορείς για τις επενδύσεις υπάρχουν, επενδύσεις δεν υπάρχουν και αυτό συμβαίνει όχι διότι λείπουν οι φορείς. Οπως μαθαίνουμε, τελικά, δεν πρόκειται να δημιουργηθεί ένας ακόμη φορέας, αλλά να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί η υφιστάμενη δομή.

Αστοχη μετακίνηση καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Εκτός κοινωνικής ασφάλισης «μετακινεί» η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τη μέχρι πρότινος γενική διευθύντρια Αρτεμη Δεδούλη. Οπως μάλιστα καταγγέλλει με σκληρή ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης, χωρίς να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα ο υπουργός Γ. Κατρούγκαλος (φωτ.), ο υφυπουργός Τ. Πετρόπουλος και ο γενικός γραμματέας Ανδρ. Νεφελούδης, στην πιο κρίσιμη στιγμή πίεσης που δέχεται η χώρα από τους δανειστές με επίκεντρο το ασφαλιστικό, επιλέγουν να αποσυντονίσουν και να αποκεφαλίσουν μία ολόκληρη υπηρεσία, διώχνοντας μία υπάλληλο με πολυετή κοινωνικοασφαλιστική πείρα.

Η απάντηση της International Life

Η International Life, απαντώντας σε συνδικαλιστική παράταξη ότι ο πρόεδρος της εταιρείας «αντί να συμπληρώσει τα κεφάλαια της εταιρείας του, εισέπραττε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου προμήθεια ώς 3% από κάθε συμβόλαιο», τονίζει ότι ισχυρισμός αυτός είναι ψευδής και αστήρικτος. Τα τελευταία δύο χρόνια πραγματοποιήθηκαν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου άνω των 12 εκατ. ευρώ, οι οποίες υλοποιήθηκαν σχεδόν αποκλειστικά με περιουσιακά στοιχεία του προέδρου της International Life και της οικογένειάς του. Αφετέρου, ο πρόεδρος οικειοθελώς περιέκοψε τις αμοιβές του κατά 76% από το 2010 έως το 2013, γεγονός που αυτονόητα αποδεικνύει ότι ο ανωτέρω ισχυρισμός ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Εξάλλου, οι εν γένει αμοιβές των μελών του Δ.Σ. της εταιρείας, μεταξύ των οποίων και αυτές του προέδρου, αποφασίζονται, σύμφωνα με τον νόμο, από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας και αποτελούν δημοσίως γνωστά στοιχεία. Ως εκ τούτου, όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, ο παραπάνω ισχυρισμός έχει ως μοναδικό στόχο να πλήξει το κύρος και την αξιοπιστία της εταιρείας και του προέδρου της σε μία πολύ ιδιαίτερη συγκυρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή