Πρόεδρος στη Eurobank Βουλγαρίας ο Γ. Προβόπουλος

Πρόεδρος στη Eurobank Βουλγαρίας ο Γ. Προβόπουλος

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θέση του προέδρου στη θυγατρική του ομίλου Eurobank στη Βουλγαρία ανέλαβε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος (φωτ.). Οπως ανακοινώθηκε, ο κ. Προβόπουλος αναλαμβάνει μη εκτελεστικός πρόεδρος στη θυγατρική του ομίλου στη Βουλγαρία. Ο πρόεδρος της Eurobank, Ν. Καραμούζης, υπογράμμισε ότι «η πολύχρονη παρουσία, η εμπειρία και η βαθιά γνώση του κ. Προβόπουλου στα θέματα του τραπεζικού τομέα, και ιδιαίτερα σε θέματα διεθνούς εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, προσδίδουν ιδιαίτερη αξία και συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του ομίλου μας εκτός Ελλάδος».

Μικροοφειλέτες των οποίων το ύψος της κύριας οφειλής προς το ΙΚΑ δεν ξεπερνάει τα 5.000 ευρώ εξαιρούνται από την προσαύξηση του επιτοκίου στη ρύθμιση των 100 δόσεων υπό προϋποθέσεις. Για να εξαιρεθούν, θα πρέπει να προσκομίσουν στοιχεία που θα τεκμηριώνουν ότι είναι φυσικά πρόσωπα, ότι η υπαγόμενη στη ρύθμιση κύρια οφειλή υπερβαίνει το 50% του δηλωθέντος ετήσιου εισοδήματός τους και ότι η ακίνητη περιουσία τους είναι αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ.

Εφαρμογή νόμων για υπομονετικούς

Ανακοινώθηκε μεγαλοφώνως το 2010, οπότε και θεσμοθετήθηκε. Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση τέσσερα χρόνια μετά. Αλλά μέχρι σήμερα οι κάτοικοι των δήμων που φιλοξενούν στην περιοχή τους εγκαταστάσεις αιολικών και μικρών υδροηλεκτρικών αναμένουν την εφαρμογή του μέτρου. Πρόκειται για την παρακράτηση ύψους 1% επί του τζίρου αιολικών και φωτοβολταϊκών υπέρ των κατοίκων που φιλοξενούν στις περιοχές τους αιολικά και μικρά υδροηλεκτρικά, ποσό που μάλιστα δεν θα πηγαίνει στους δήμους, αλλά θα συμψηφίζεται στους λογαριασμούς ρεύματος των κατοίκων. Μέχρι στιγμής από τους επενδυτές των ΑΠΕ έχουν παρακρατηθεί 22 εκατ. τα οποία όμως ποτέ δεν έφτασαν στους δικαιούχους. Παρέμβαση ζητούν με κοινή επιστολή τους προς τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτη, οι φορείς αιολικών και υδροηλεκτρικών (ΕΛΕΤΑΕΝ και ΕΣΜΥΕ αντίστοιχα), αφού τα μέλη τους γίνονται αποδέκτες των διαμαρτυριών των δικαιούχων.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς ιδιώτες εκτινάχθηκαν μέσα σε επτά μήνες, από 3,8 δισ. σε 5,8 δισ. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της ταμειακής στενότητας του 2015 που ήταν προφανώς χειρότερη της περιόδου 2012-2014, όταν τα χρέη του Δημοσίου μειώθηκαν από τα 9,6 δισ. στα 3,8 δισ., δηλαδή ύστερα από δύο μνημόνια και συνολικά μέτρα 66 δισ.

Το ιπποδρομιακό στοίχημα στη Βουλή

Με το πολυνομοσχέδιο που θα περιλάβει τα 48 προαπαιτούμενα αναμένεται να ψηφιστεί η σύμβαση παραχώρησης του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος. Αν συμβεί αυτό, θα λήξει ένα σίριαλ που ξεκίνησε πριν από σχεδόν τρία χρόνια. Επίσης θα είναι η πρώτη αποκρατικοποίηση που ολοκληρώνεται με τη συμβολή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που εν πολλοίς ο διαγωνισμός είχε τρέξει προ του περασμένου Ιανουαρίου. Η έγκριση της σύμβασης από τη Βουλή οδηγεί σε αλλαγή της εκμετάλλευσης του ιππόδρομου στο Μαρκόπουλο και ανοίγει τον δρόμο για την εκκαθάριση του ΟΔΙΕ.

Ενθαρρυντικά μηνύματα για τον τουρισμό από Γερμανία

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα που εκπέμπουν γερμανικοί ταξιδιωτικοί οργανισμοί για τον ελληνικό τουρισμό σε ό,τι αφορά τη σεζόν του 2016. Για παράδειγμα, η All Tours, πέμπτος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός της Γερμανίας με έσοδα 1,5 δισ. ευρώ στην τελευταία οικονομική χρήση –που λήγει αυτό τον μήνα– ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει για του χρόνου το πρόγραμμά της στη χώρα μας, φθάνοντας σε 370 τον αριθμό των συνεργασιών με ελληνικά ξενοδοχεία. Επίσης, περισσότερα ξενοδοχεία θα προσφέρει σε μικρότερα νησιά. Για τη φετινή σεζόν η Αll Tours αύξησε κατά 10% τον αριθμό των τουριστών που διακίνησε στη χώρα μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή