Δεν πήγε στο ραντεβού με τους δανειστές λόγω Ολάντ

Δεν πήγε στο ραντεβού με τους δανειστές λόγω Ολάντ

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς την παρουσία του κ. Γ. Σταθάκη συζητήθηκε χθες με τους εκπροσώπους των δανειστών το θέμα των αλλαγών στον «νόμο Κατσέλη». Η επίσημη εξήγηση που δόθηκε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Οικονομίας ήταν ότι ο κ. Σταθάκης έπρεπε να παρευρίσκεται στις διάφορες συναντήσεις που είχε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Από κυβερνητικούς κύκλους επιχειρήθηκε να εμφανισθεί το γεγονός ως παρανόηση. Ας σημειωθεί, πάντως, ότι ήταν ο ίδιος ο κ. Σταθάκης που το απόγευμα της Πέμπτης είχε αναφερθεί στο ραντεβού, ενώ σχετική ειδοποίηση είχε αποσταλεί και προς τους οικονομικούς συντάκτες.

Χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι ένα από τα βασικά συμπεράσματα των τριήμερων διαβουλεύσεων με τους επικεφαλής των θεσμών είναι πως οι συζητήσεις είναι πολύ καλύτερα οργανωμένες απ’ ό,τι παλαιότερα και προχωρούν με ομαλότερο τρόπο. Η κυβέρνηση χρειάστηκε σχεδόν οκτώ μήνες αλλά τουλάχιστον πλέον αντιλαμβάνεται ότι για να πραγματοποιηθεί μια σοβαρή διαπραγμάτευση δεν πρέπει να λαμβάνει χώρα σε δωμάτια ξενοδοχείων, όπως συνέβη τους προηγούμενους μήνες.

Επίθεση στη ΡΑΕ από ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Επίθεση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) εξαπέλυσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τη στάση της στο θέμα των ανεξόφλητων οφειλών ρεύματος, με αφορμή τη διαβούλευση της αρμόδιας Αρχής για τα μέτρα περιορισμού της αλλαγής προμηθευτή από καταναλωτές που έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς. «Αντί αποφάσεων κάνει… διαβουλεύσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ κατηγορώντας τη ΡΑΕ ότι η ενέργειά της στήθηκε στη λογική του να ρίξει «στάχτη στα μάτια» λίγο πριν η αγορά «βαρέσει κανόνι» κι ενώ οι ανεξόφλητες οφειλές της ΔΕΗ έχουν φτάσει τα 2,5 δισ. Κατηγορεί τη ΡΑΕ για «πρωτοφανή απραξία και αδιαφορία», που έχει ως αποτέλεσμα την απορρύθμιση της αγοράς και καταλήγει: «Αντί να πάρει μέτρα η ΡΑΕ, σπατάλησε χρόνο, και προφανώς χρήματα, για να διερευνήσει τις πρακτικές αντιμετώπισης και διαχείρισης των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας σε άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και να προχωρήσει εν συνεχεία σε δημόσια διαβούλευση»…

Η μεγάλη διαφορά με τη Γερμανία…

Περί τις 640.000 ή περίπου 125.000 τον χρόνο, είναι οι αιτήσεις ρύθμισης χρεών, που έχουν κατατεθεί στη Γερμανία την τελευταία 5ετία. Το στοιχείο έδωσε η πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη (φωτ.), μιλώντας στην Ενωση Δικαίου Προστασίας Καταναλωτή, για να υποστηρίξει ότι λαμβάνοντας υπόψη τις πληθυσμιακές αναλογίες με την Ελλάδα και ότι η Γερμανία δεν αντιμετωπίζει τη δική μας κρίση, δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για κατάχρηση της εφαρμογής του νόμου 3869/10. Ναι μεν ο αριθμός των αιτήσεων είναι αναλογικός περί τις 140.000 στην 5ετία, αλλά ο χρόνος εκδίκασής τους εκτείνεται έως το 2030!

Καθυστέρηση στις τουριστικές κρατήσεις του 2016 λόγω ΦΠΑ

Πληθαίνουν οι ξένοι tour operators που βλέπουν καθυστέρηση στις κρατήσεις σε μερίδα ελληνικών ξενοδοχείων για τη σεζόν του 2016. Την εξέλιξη αυτή αποδίδουν στην καθυστέρηση οριστικοποίησης ή στην επαναδιαπραγμάτευση των τιμών στα συμβόλαια των τουριστικών πακέτων για του χρόνου, εξαιτίας των αυξήσεων στους συντελεστές του ΦΠΑ στον τουρισμό. Από την άλλη βλέπουν και επιμήκυνση της σεζόν για τη φετινή σεζόν στην Ελλάδα, λόγω της μεγάλης πτώσης του ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος που υπάρχει για προορισμούς όπως η Τυνησία, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή