Ζεσταίνουν τα τρακτέρ μετά τη συνάντηση

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ μετά τη συνάντηση

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκοψε σχεδόν κάθε προσδοκία αλλαγών σε όσα προβλέπονται για τους αγρότες στο μνημόνιο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης στη συνάντηση που είχε με τις αγροτικές ενώσεις. Οπως όλα δείχνουν θα εφαρμοστεί κανονικά από τη χρήση του 2016 η αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 20% και στη συνέχεια το 2017 ο συντελεστής φορολόγησης των αγροτικών κερδών θα αυξηθεί στο 26%. Ανοιχτό όμως παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ενώ η κυβέρνηση φέρεται να επιδιώκει ελάφρυνση των φορολογικών βαρών μέσω της διεύρυνσης των εκπιπτόμενων δαπανών. Είναι πολύ πιθανόν πλέον οι κινητοποιήσεις των αγροτών να ενταθούν και να διευρυνθούν τα μπλόκα σε διάφορα σημεία της ελληνικής επικράτειας.

Αργησαν αλλά προχώρησαν. Χθες το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) ενέκρινε πίστωση 16 εκατ. ευρώ για την κάρτα σίτισης. Αν και υπήρξε μικρή καθυστέρηση, τελικά το ποσό μπήκε στους λογαριασμούς της Εθνικής Τράπεζας και θα είναι διαθέσιμο για τους δικαιούχους. Παράλληλα, τη Δευτέρα θα διατεθεί από το ΓΛΚ και η πίστωση για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων. Ωστόσο μέχρι να φθάσουν τα επιδόματα στους δικαιούχους θα περάσουν κάποιες ημέρες, καθώς ακολουθείται μία διαδικασία. Ομως, μετά από μήνες καθυστέρησης, οι δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων θα τα εισπράξουν την επόμενη εβδομάδα.

Κατάληψη από… λάθος

Κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) πραγματοποίησαν χθες εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ διαμαρτυρόμενοι για κάτι το οποίο αποδείχθηκε ότι δεν ίσχυε. Μάλιστα, τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ ανάρτησαν πανό που αναγράφει «Κάτω τα χέρια από τα βαρέα και ανθυγιεινά. Θα σας τα κόψουμε ΣΥΡΙΖΑ». Η αρχή έγινε με την έκδοση εγκυκλίου από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας για την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στο Δημόσιο. Η εγκύκλιος ερμήνευε απλώς τον νόμο και δεν υπήρχε καμία αναφορά-αλλαγή σε ό,τι ισχύει για τα βαρέα και ανθυγιεινά. Φαίνεται, όμως, ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ παραπλανήθηκε. Δόθηκαν, όμως, χθες οι κατάλληλες εξηγήσεις από τα στελέχη του ΓΛΚ και το επεισόδιο έληξε εκεί.

Ο ΣΕΤΕ συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων

Aύριο θα λάβουν χώρα σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας και ξενοδοχεία εκδηλώσεις από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της τουριστικής προώθησης της πρωτεύουσας, με αφορμή τον θεσμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πόλεων. Ειδικά σχεδιασμένα βραχιολάκια που θα λειτουργούν ως κάρτες πρόσβασης στις εκδηλώσεις θα διανεμηθούν σήμερα σε τουρίστες στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). Με τα βραχιολάκια θα έχουν δωρεάν πρόσβαση και σε πολλά μουσεία. Τη δράση, πέραν του ΔΑΑ, υποστηρίζει το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων.

Εργαλειοθήκη α λά ελληνικά από το ΚΕΠΕ

Τον… εξελληνισμό των περίφημων εργαλειοθηκών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) θα αναλάβει το επόμενο διάστημα το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Επιστημών (ΚΕΠΕ). Χθες, κατά την παρουσίαση του νέου προέδρου του ΚΕΠΕ Νίκου Θεοχαράκη (φωτ.) από τον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη, έγινε γνωστό ότι το ΚΕΠΕ θα αναλάβει να αξιολογήσει τις επιπτώσεις από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο ΟΟΣΑ και, επιπλέον, να εξετάσει τις αναγκαίες προσαρμογές που πρέπει να γίνουν στην ελληνική οικονομία έτσι ώστε αυτές οι μεταρρυθμίσεις να είναι αποτελεσματικές. «Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας είναι εντελώς διαφορετικός από τον έρωτα στα χρόνια της ευημερίας», δήλωσε ο κ. Θεοχαράκης, θέλοντας να τονίσει ότι η αποτελεσματικότητα ή μη των μεταρρυθμίσεων σχετίζεται με τη γενικότερη κατάσταση της οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή