Θα καταφέρουν να αξιοποιήσουν το οικόπεδο των 650 στρεμμάτων;

Θα καταφέρουν να αξιοποιήσουν το οικόπεδο των 650 στρεμμάτων;

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξασφάλισε ένα μεγάλο κομμάτι γης για αξιοποίηση στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Σχεδόν 640 στρέμματα θα αποδοθούν στους όμορους δήμους των πρώην Λιπασμάτων Δραπετσώνας. Μακάρι οι τοπικές αρχές να εξασφαλίσουν τους κατάλληλους πόρους και την απαραίτητη τεχνογνωσία ώστε να αξιοποιήσουν το δεύτερο καλύτερο παράκτιο «οικόπεδο» της Αττικής μετά το Ελληνικό. Αλλά, όταν ολόκληρη Περιφέρεια Αττικής δεν μπορεί να συντηρήσει 277 στρέμματα έκτασης στο Πεδίον του Αρεος στην καρδιά της Αθήνας, πώς θα καταφέρει ένας δήμος να διαφυλάξει μια έκταση τριπλάσιας έκτασης στις παρυφές του αστικού ιστού του;

Υπόμνημα για να απαγορευθεί η πώληση ασφαλιστικών προϊόντων από τις τράπεζες ετοιμάζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρός του Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στο 3ο ετήσιο ραντεβού της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης που διεξήχθη στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου μίλησε για αθέμιτο ανταγωνισμό από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, «τα οποία παίρνουν μερίδια από την ασφαλιστική διαμεσολάβηση».

«Ο Τσίπρας ΙΙ είναι καλύτερος»

Η δεύτερη κυβέρνηση του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι καλύτερη από την πρώτη, εκτίμησε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ. «Η νέα κυβέρνηση του Τσίπρα δίνει την εντύπωση ότι μετά την ελλιπή διάθεση για συνεργασία που επέδειξε στο παρελθόν, τώρα βρίσκεται στον δρόμο για την αξιόπιστη εφαρμογή (των συμπεφωνημένων)», εξήγησε ο κ. Βίζερ μιλώντας στην εφημερίδα Sudwest Presse. «Μόλις εφαρμοστούν πλήρως τα συμπεφωνημένα μέτρα, θα μπορέσουν να δοθούν νέα χρήματα (στην Ελλάδα). Ομως ο Τσίπρας II μοιάζει πολύ καλύτερος από τον Τσίπρα I, φαίνεται να έχει πραγματική επιθυμία να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο ίδιος. Σύμφωνα με τον κ. Βίζερ, η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού θα είναι δύσκολη, ενώ πρόσθεσε ότι «αν δεν υπήρχαν διαμαρτυρίες, αυτό θα ήταν σημάδι ότι η μεταρρύθμιση δεν είναι αρκετά βαθιά».

Απομένουν ακριβώς 42 χρηματιστηριακές συνεδριάσεις για να εκπνεύσει το 2015 και το Χ.Α. οδεύει στη δεύτερη κατά σειρά χρονιά με αρνητικό πρόσημο. Οι απώλειες του Γενικού Δείκτη από τις 31/12/2014 έως σήμερα ξεπερνούν το 15% ενώ ολόκληρο το 2014 η πτώση είχε διαμορφωθεί στο 28,95%. Από τα προηγούμενα επτά χρόνια, 4 έκλεισαν με πτώση και 3 με άνοδο.

Ο εκκλησιαστικός θησαυρός της χώρας

Koρυφαίος προορισμός θρησκευτικού τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο θα μπορούσε να είναι η Ελλάδα με τον πλούτο των εκκλησιαστικών μνημείων και ξεχωριστών τόπων θρησκευτικού ενδιαφέροντος, εκτίμησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλώντας σε σχετική ημερίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, ο δήμος εντάσσει την προβολή των εκκλησιαστικών μνημείων και των τόπων θρησκευτικού ενδιαφέροντος της πόλης στις νέες πρωτοβουλίες και στις δράσεις που προσβλέπουν στην εντονότερη παρουσία της Αθήνας στις διεθνείς αγορές.

Στη συνωμοσιολογία καταφεύγουν τώρα οι συνδικαλιστές των λιμανιών

Είδαν και αποείδαν ότι δεν περάσανε τα συνθήματα περί «ξεπουλήματος» του λιμένα (Πειραιώς), περί «δουλεμπορικής COSCO» και περί «γερμανοκίνητου ΤΑΙΠΕΔ» και οι συνδικαλιστές της ΟΜΥΛΕ το έριξαν στη συνωμοσιολογία. Τώρα, σύμφωνα με την προχθεσινή ανακοίνωση της Oμοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), το ΤΑΙΠΕΔ, εν κρυπτώ όλων, αλλάζει τη σύμβαση παραχώρησης του λιμένα Πειραιά προς όφελος του παραχωρησιούχου (ΟΛΠ) και εις βάρος του Δημοσίου. Λες και αυτή η σύμβαση δεν θα περάσει από το Δ.Σ. του Ταμείου, από τους εμπειρογνώμονες του Ταμείου, από την ελληνική Βουλή και ότι δεν θα γίνει ποτέ δημόσιο έγγραφο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή