Σταμάτησαν να πληρώνουν μόλις πήραν ενημερότητα

Σταμάτησαν να πληρώνουν μόλις πήραν ενημερότητα

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός ρύθμισης βγήκε σχεδόν ένας στους τρεις οφειλέτες με χρέη πάνω από 1 εκατ. ευρώ προς το ΙΚΑ και άλλα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην τελευταία ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών υπάχθηκαν 133 μεγαλο-οφειλέτες με συνολική οφειλή 390,6 εκατ. ευρώ. Αφού έλαβαν την αναγκαία ασφαλιστική ενημερότητα που χρειάζονταν, μέσα σε ένα δίμηνο, οι 49, ήτοι 36,8%, βγήκαν ξανά εκτός ρύθμισης και μαζί με αυτούς χάθηκαν για τα ταμεία κεφάλαια της τάξης των 141,2 εκατ. ευρώ. Παλιά μου τέχνη κόσκινο, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, καθώς πρόκειται για οφειλέτες που εκ των πραγμάτων ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Δεν μπορεί άλλωστε ο καθένας να δημιουργεί χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ και να επιβιώνει. Οπως δεν αρκούν μόνο τα χρόνια της κρίσης για να δημιουργήσει κανείς τόσο υψηλές οφειλές. Πρόκειται για τους γνωστούς στο σύστημα και τα ταμεία μπαταχτσήδες…

Ο όμιλος Μυτιληναίου έχει θωρακιστεί και το 2016 απέναντι στην αστάθεια των διεθνών τιμών στα εμπορεύματα (commodities) εκπονώντας ένα νέο πρόγραμμα διασφάλισης της ανταγωνιστικότητας της Αλουμίνιον της Ελλάδας με τίτλο Excellence. Αυτό δήλωσε χθες στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Ευάγγελος Μυτιληναίος, προσθέτοντας ότι ο όμιλος έχει καταφέρει το κόστος αλουμινίου το 2016 να είναι χαμηλότερο από το 2005, όταν αγόρασε την ΑτΕ. Τέλος, προανήγγειλε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ένα νέο έργο στο Πουέρτο Ρίκο από τη METKA EGN, τη νέα θυγατρική της ΜΕΤΚΑ με τον όμιλο Εγνατία.

Περισσότερες πτήσεις

Κρίσιμη είναι η προσεχής περίοδος για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς πολλές αεροπορικές εταιρείες θα διαμορφώσουν το πτητικό τους έργο για τη σεζόν του 2016. Η Τransavia, μέλος του Ομίλου Αir France-KLM, δημοσιοποίησε από τώρα την απόφασή της να αυξήσει τα δρομολόγια και τις αεροπορικές θέσεις προς την Ελλάδα για την επόμενη χρονιά. Η αεροπορική εταιρεία αποφάσισε να ενισχύσει 11 ελληνικούς προορισμούς με επιπλέον 126.000 αεροπορικές θέσεις. Ετσι, από 231.000 θέσεις για τη φετινή σεζόν θα φθάσει με τακτικές πτήσεις τις 357.000 θέσεις για το 2016, ξεκινώντας από τον Απρίλιο. Βελτιωμένη αεροπορική πρόσβαση θα υπάρχει για νησιά όπως η Σαντορίνη, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Κρήτη κ.α.

Δεν βρίσκουν ισοδύναμα και κάνουν τα «στραβά μάτια»

Για περίπου ένα μήνα η κυβέρνηση ψάχνει ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να μην εφαρμοσθεί ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Μέχρι στιγμής τα σχέδιά της έχουν πέσει στο κενό ή έχουν απορριφθεί από τους θεσμούς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο νόμος ισχύει κανονικά. Δηλαδή, τα εκπαιδευτήρια και τα φροντιστήρια θα έπρεπε να εκδίδουν αποδείξεις με ΦΠΑ 23%. Ωστόσο, βρίσκονται στην παράδοξη θέση να παρανομούν υποχρεωτικά και με την ανοχή του κράτους, αφού η κυβέρνηση ούτε ισοδύναμη λύση βρίσκει ούτε αναστέλλει την εφαρμογή του μέτρου.

Επέστρεψε στα κέρδη ο Αστέρας Βουλιαγμένης

Στην κερδοφορία πέρασε ο όμιλος της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ για το 9μηνο, παρά τις γενικότερες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις αλλά και τις ειδικότερες αρνητικές συγκυρίες που αφορούσαν τα κλειστά συστήματα κρατήσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα και την αβεβαιότητα στην αγορά λόγω της πιθανής πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών. Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους του ομίλου και της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε κέρδη 458.000 ευρώ και 645.000 ευρώ έναντι ζημίας 516.000 ευρώ και 252.000 ευρώ το 2014. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης στον Αστέρα Βουλιαγμένης για το 9μηνο αυξήθηκε κατά 4% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014, φθάνοντας σε 287 ευρώ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέση τιμή που έχει πετύχει την τελευταία 10ετία. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 8,5% λόγω έλλειψης φέτος των εκδηλώσεων των Ποσειδωνίων που γίνονται ανά διετία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή