Δεν ήθελε, αλλά υπέγραψε την πώληση των αεροδρομίων

Δεν ήθελε, αλλά υπέγραψε την πώληση των αεροδρομίων

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη φουκαριάρα την Ελλάδα υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης (φωτογραφία) την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport. Ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας χθες σε ραδιοφωνική εκπομπή, συντάχθηκε πλήρως με τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, οι οποίοι καταφέρονται κατά του «ξεπουλήματος» των αεροδρομίων. Ο υπουργός Υποδομών δήλωσε ότι ποτέ δεν ήθελε να υπογράψει αυτήν τη συμφωνία, αλλά ήταν αναγκασμένος να το πράξει, καθώς περιλαμβανόταν στην ευρύτερη συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας. Πάντως, κατά τον υπουργό Υποδομών, χωρίς η κυβέρνηση να δείξει κανένα ψήγμα «ενδοτισμού», υπήρξε συνεπής προς τη συμφωνία διάσωσης της χώρας, συνεπής με την τήρηση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, και ταυτόχρονα υπηρέτησε και το εθνικό δημόσιο συμφέρον. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση πέτυχε τον τετραγωνισμό του κύκλου. Ο ίδιος όμως εξακολουθεί να συντάσσεται με τους απεργούς της ΥΠΑ…

Διαμεσολαβητής και με τη… βούλα είναι πλέον ο Συνήγορος του Καταναλωτή (ΣτΚ). Η ανεξάρτητη Αρχή, αφού πιστοποιήθηκε με βάση τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις και απαιτήσεις ποιότητας της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2013/11/Ε.Ε., έχει εγγραφεί στο Ειδικό Μητρώο Φορέων Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ) και έχει ήδη κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως αναγνωρισμένος φορέας εναλλακτικής επίλυσης διαφορών. Ετσι, και τυπικά πλέον ο ΣτΚ αποτελεί έναν εγνωσμένου κύρους, αξιόπιστο διαμεσολαβητικό φορέα, στον οποίο καταναλωτές και προμηθευτές μπορούν να απευθύνονται για τη φιλική επίλυση των μεταξύ τους διαφορών.

Αλλάζουν  εμφάνιση

Η 19η Μαΐου 2016 είναι η τελευταία ημέρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση όπου τα πακέτα των τσιγάρων θα έχουν τη σημερινή τους μορφή. Μετά την παραπάνω ημερομηνία αναμένεται να εφαρμοστεί η Ευρωπαϊκή Οδηγία που αφορά τον συνδυασμό φωτογραφιών / λεκτικών προειδοποιήσεων στα πακέτα σε ποσοστό που θα φθάνει πλέον το 65% των επιφανειών τους. Δηλαδή, όλα τα πακέτα θα έχουν την ίδια εξωτερική εμφάνιση και ουσιαστικά οι μάρκες των τσιγάρων εν μια νυκτί καταστρέφονται, όπως υποστηρίζει ο κ. Ανδρέας Καρέλιας, διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης εταιρείας, ενώ γίνεται απελπιστικά δύσκολη η είσοδος νέων προϊόντων στις αγορές αυτές. Παράλληλα, ο ίδιος εκτιμά ότι θα αυξηθεί το λαθρεμπόριο, αφού τα παράνομα τσιγάρα δεν υπακούν σε νόμους.

Δεν ασκήθηκε κανένα warrant της Πειραιώς

Κανένα δικαίωμα warrant της Τράπεζας Πειραιώς δεν ασκήθηκε στο πλαίσιο της 5ης περιόδου άσκησης των σχετικών δικαιωμάτων, εξέλιξη απολύτως αναμενόμενη, δεδομένων των εξωπραγματικά υψηλών τιμών άσκησης των δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι των warrants μπορούσαν να αγοράσουν μετοχές της τράπεζας στην τιμή των… 190,4 ευρώ ανά μετοχή τη στιγμή που χθες η μετοχή της τράπεζας έκλεισε στα 0,262 ευρώ. Δηλαδή μέσω των warrants, ένας επενδυτής, για να αγοράσει 10 μετοχές της τράπεζας, θα έπρεπε να καταβάλει 1.900 ευρώ, ενώ με τα ίδια χρήματα από το Xρηματιστήριο θα μπορούσε να αποκτήσει… 7.250 μετοχές!

Νέος πρόεδρος στη Μονάδα Διαχείρισης του ΕΣΠΑ

Ο Παναγιώτης Πάντος (φωτογραφία), πρώην υποψήφιος δήμαρχος με τη Στροφή Νέας Σμύρνης, επελέγη από το υπουργείο Οικονομίας για τη θέση του προέδρου της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης του ΕΣΠΑ, σε αντικατάσταση του Μάριου Καμχή. Ο νέος πρόεδρος της ΜΟΔ είναι και ηλικιακά νέος, αφού γεννήθηκε το 1976 και, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, είναι υποψήφιος διδάκτορας σε ζητήματα Τοπικής Ανάπτυξης και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Σπούδασε Χημεία και στη συνέχεια Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται ως επιμελητής βιβλίων και ως διορθωτής σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι επίσης μέλος της γραμματείας του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, στο πλαίσιο του οποίου έχει ασχοληθεί με τον συμμετοχικό προϋπολογισμό και τις δομές άμεσης δημοκρατίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή