«Πράσινο φως» από Δήμο για Αστέρα Βουλιαγμένης

«Πράσινο φως» από Δήμο για Αστέρα Βουλιαγμένης

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά εξέλαβαν στο τοπικό δημοτικό συμβούλιο την παρουσίαση που τους έγινε από το ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης. Το ψήφισμα που εξέδωσε προχθές ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης τάσσεται υπέρ του σχεδίου αξιοποίησης της χερσονήσου Μικρό Καβούρι, που έχει προκρίνει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα. Το δημοτικό συμβούλιο χαρακτήρισε την παρουσίαση του ΤΑΙΠΕΔ πλήρη και δήλωσε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι, «εφόσον τηρηθούν όλες οι περιβαλλοντικές και λοιπές ρυθμίσεις που παρουσιάστηκαν και περιέχονται στο προτεινόμενο ΕΣΧΑΔΑ, θα στηρίξει το σχέδιο αξιοποίησης». Διεμήνυσε, ωστόσο, ότι αν υπάρξουν αποκλίσεις, θα εναντιωθεί στην αξιοποίηση του Αστέρα. Αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά το δημοτικό συμβούλιο τάσσεται υπέρ της αξιοποίησης, και μάλιστα το προχθεσινό ψήφισμα που εξεδόθη έλαβε ποσοστό 95%.

Σε νέα μικρή μείωση του ορίου παροχής έκτακτης ρευστότητας προς τις εγχώριες τράπεζες προχώρησαν Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και ΕΚΤ. Οπως έγινε γνωστό από την ΤτΕ, η ΕΚΤ ενέκρινε το σχετικό αίτημα της ελληνικής πλευράς για τη μείωση του ορίου της έκτακτης ρευστότητας (ELA) κατά 300 εκατ. ευρώ. Ετσι, το νέο όριο διαμορφώθηκε στα 71,5 εκατ. ευρώ έναντι 71,8 εκατ. ευρώ που ίσχυε έως τώρα. Η μείωση του ορίου αποδίδεται στη βελτίωση της ρευστότητας των τραπεζών, στην υποχώρηση της αβεβαιότητας και στη σταθεροποίηση των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 2,5 δισ. ευρώ.

Αγοράζουν οι ξένοι

Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση της ελληνικής αγοράς τον πρώτο μήνα του 2016 ανήλθε στο 61,8% έναντι 64,2% του περασμένου Δεκεμβρίου, καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 3,7%. Ωστόσο οι εισροές κεφαλαίων από ξένους επενδυτές στην ελληνική αγορά κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου ήταν περισσότερες από τις εκροές. Ειδικότερα, τον περασμένο μήνα, οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους εμφάνισαν εισροές της τάξεως των 25,96 εκατ. ευρώ. Οι Ελληνες επενδυτές εμφανίζονται πωλητές με εκροές κεφαλαίων ύψους 25,95 εκατ. ευρώ. Οι μεγαλύτερες εκροές προέρχονται από ασφαλιστικές εταιρείες (32,15 εκατ.), πιστωτικά ιδρύματα και πολυμερείς αναπτυξιακές τράπεζες (7,31 εκατ.)

Ξενοδοχεία-φρούρια λόγω τρομοκρατίας

Αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας στις τουριστικές περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα τρομοκρατίας, κατ’ απαίτηση και των διεθνών τουριστικών οργανισμών. Για παράδειγμα, η Αίγυπτος ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 32 εκατ. δολ. για την ενίσχυση της ασφάλειας, με την τοποθέτηση οπτικοακουστικών συστημάτων παρακολούθησης στα παραλιακά της θέρετρα, κ.α. Σχετική παρέμβαση προς τους προορισμούς έκανε και ο Der Touristik, εκ των κορυφαίων γερμανικών τουριστικών οργανισμών, ο οποίος ζήτησε περισσότερο προσωπικό ασφαλείας και κάμερες σε ξενοδοχεία, παραλίες, κ.α.

Τα hotspots θα βοηθήσουν τον ελληνικό τουρισμό

Τα κέντρα ταυτοποίησης των προσφύγων και των μεταναστών θα είναι ελεγχόμενα και μακριά από τους χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος, αποκάλυψε χθες το υπουργείο Τουρισμού. Παράλληλα, θεωρεί ότι τα εν λόγω κέντρα αποτελούν εγγύηση για την τουριστική κίνηση και ότι η έγκαιρη δημιουργία τους θωρακίζει την εικόνα ασφαλείας του ελληνικού προορισμού. Κατά το υπουργείο, για την ολοκλήρωση αυτού του σχεδιασμού θα πρέπει οι τοπικές αρχές και κοινωνίες καθώς και οι τοπικοί φορείς να συνεργαστούν για να διαφυλαχθεί η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και να εξασφαλισθεί η ομαλή και απρόσκοπτη εξέλιξη της τουριστικής κίνησης για το 2016. Το υπουργείο ενημερώνει ότι βρίσκεται σε επαφή με τους tοur operators του εξωτερικού για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στα νησιά του Αιγαίου, που δέχονται το μεταναστευτικό και προσφυγικό ρεύμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή