Ψηφίζουν για τον καλύτερο υπάλληλο στο ΥΠΟΙΚ

Ψηφίζουν για τον καλύτερο υπάλληλο στο ΥΠΟΙΚ

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θα φροντίσει η θεά Τύχη σε ποιον υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών θα πέσει το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Κάποιος στο υπουργείο Οικονομικών σκέφθηκε να γίνει μια ψηφοφορία. Οι τρεις νικητές θα λάβουν άδεια 5, 4 και 3 ημερών αντίστοιχα. Οι υπάλληλοι καλούνται σήμερα να ψηφίσουν τον καλύτερο υπάλληλο. Οπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο του ευφάνταστου επιστολογράφου, «φέτος σκέφθηκα να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας». Και συνεχίζει ο εμπνευστής ότι «η διαδικασία της αξιολόγησης μέσω καθολικής μυστικής ψηφοφορίας θα μας μυήσει σε μια καινούργια κουλτούρα διοικητικής συμπεριφοράς, η οποία έχει αρχίσει να εισάγεται στην ελληνική δημόσια διοίκηση». Στο ψηφοδέλτιο κάθε υπάλληλος θα μπορεί, χωρίς να είναι υποχρεωτικό, να προτείνει μόνο έναν από το τμήμα του, ακόμη και τον εαυτό του.

Αύριο, μετά το κλείσιμο της Wall Street, αναμένεται να ανακοινώσει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης MSCI τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας αναθεώρησης των δεικτών. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Μαρτίου. Το ελληνικό ενδιαφέρον εντοπίζεται στον MSCI Greece, όπου συμμετέχουν οι μετοχές ΟΠΑΠ, Εθνικής, ΟΤΕ, Πειραιώς, Alpha Bank, Folli Follie, Jumbo, Eurobank και Τιτάνα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αναμένονται αλλαγές, ωστόσο η καθίζηση των κεφαλαιοποιήσεων που έχουν υποστεί το 2016 οι ελληνικές μετοχές θα επηρεάσει αρνητικά στην επόμενη αξιολόγηση. Να υπενθυμίσουμε πως ο MSCI είχε υποβαθμίσει από τις 12 Ιουνίου 2013 το Χ.Α. σε αναδυόμενη αγορά και έρχεται η σειρά του FTSE τον ερχόμενο Μάρτιο να υποβαθμίσει την Αθήνα.

Ενα πάρτι που δεν έγινε

Τι θα είχε συμβεί αν είχε ολοκληρωθεί η αξιολόγηση τον περασμένο Νοέμβριο όπως ήταν προγραμματισμένο; Σύμφωνα με στελέχη τραπεζών, πάρτι! Η οικονομία θα είχε ανακτήσει τον βηματισμό της και σύντομα θα επέστρεφε σε ανοδική πορεία. Η εμπιστοσύνη σε μεγάλο βαθμό θα είχε αποκατασταθεί, η ΕΚΤ θα είχε επαναφέρει το waiver, δηλαδή την εξαίρεση με την οποία γίνονται δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις για την παροχή ρευστότητας, πιθανότατα η ΕΚΤ θα προχωρούσε στην ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που οδήγησε σε μεγάλη πτώση τα spreads των ομολόγων, οι κεφαλαιακοί περιορισμοί θα είχαν χαλαρώσει και θα συζητούσαμε το πότε θα αποσυρθούν.

Ανέστειλε και την επιβολή των προστίμων της ΕΕΤΤ

Αφού άφησε την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) χωρίς διοίκηση, τώρα ζητάει και την αναστολή των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης μέχρι τη νόμιμη συγκρότηση της επιτροπής. Ο λόγος για τον υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη (φωτογραφία), ο οποίος, αφού άφησε ακέφαλη την επιτροπή επί 12 μήνες, έρχεται τώρα με απόφασή του και αναστέλλει την καταβολή των προστίμων που έχει επιβάλει η ΕΕΤΤ κατά το παρελθόν και τα οποία έχουν επιβεβαιώσει δικαστήρια της χώρας. Κάποιοι λένε ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα κάνει ιδιαίτερα ευτυχισμένους μερικούς στην Κρήτη.

Μπλόκο ΣτΕ στη «Βωβός» για ανέγερση κατοικιών

Μία ακόμη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), ύστερα από εκείνη που ανέστειλε την ανέγερση εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό, έρχεται να πλήξει την «Μπάμπης Βωβός». Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣτΕ έκανε δεκτή την προσφυγή έξι κατοίκων της Λαυρεωτικής, με την οποία ζητούσαν την ακύρωση των διοικητικών πράξεων που ενέκριναν την ανέγερση συγκροτήματος 208 πολυτελών κατοικιών σε έκταση της εταιρείας στην περιοχή Πουνταζέζα στο Σούνιο. Στην προσφυγή τους στο ΣτΕ, οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η κατασκευή των επιπλωμένων διαμερισμάτων θα υποβαθμίσει έντονα το φυσικό περιβάλλον, καθώς και τις οικιστικές συνθήκες της Λαυρεωτικής. Το ΣτΕ δέχθηκε την επιχειρηματολογία, κρίνοντας ότι τα σχετικά προεδρικά διατάγματα δεν επιτρέπουν την ανέγερση αυτοτελών τουριστικών κατοικιών, αν και επιτρέπεται η ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή