Οι δημοσιογράφοι θα περιμένουν στο λόμπι

Οι δημοσιογράφοι θα περιμένουν στο λόμπι

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φήμες θέλουν τη διεύθυνση του ξενοδοχείου που λαμβάνουν χώρα οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – τρόικας να έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να διαθέσει μία αίθουσα και στους δημοσιογράφους, ώστε να μην υπάρχουν περίπου 20 με 30 άτομα στο λόμπι του ξενοδοχείου χωρίς υλικοτεχνικό εξοπλισμό και παράλληλα να υπάρχει κάποια «υποστήριξή» τους, υπό την έννοια της παροχής νερού, αναψυκτικών και πιθανώς κάποιων σνακ. Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι σε αυτές τις προθέσεις του ξενοδοχείου έχει βάλει φρένο το υπουργείο Οικονομικών. Ενδεχομένως, στο υπουργείο να φοβούνται ότι μπορεί το ξενοδοχείο να στείλει τον λογαριασμό αυτών των υπηρεσιών ή να πιστεύουν ότι κάποια στιγμή οι δημοσιογράφοι θα κουραστούν και θα αποχωρήσουν από τον χώρο. Για το πρώτο δεν μπορούμε να εκφέρουμε γνώμη. Για το δεύτερο είναι βέβαιο ότι οι δημοσιογράφοι θα είναι εκεί όσο γίνονται διαπραγματεύσεις.

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχουν τεθεί οι ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων, που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα από ορισμένες εισηγμένες. Το ζήτημα είναι εάν οι κινήσεις αυτές γίνονται για να διασωθούν οι επιχειρήσεις που έχουν πράγματι πρόβλημα, προκειμένου να αντλήσουν ρευστότητα και να μειώσουν τον δανεισμό τους. Στο παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις εταιρειών, όπου το προϊόν της πώλησης κατέληξε στην ιδιωτική περιουσία βασικών μετόχων, οι οποίοι σήμερα αρνούνται να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις τους. Πολλές εταιρείες αδυνατούν να μεταβιβάσουν περιουσιακά στοιχεία, αφού η φθηνή τιμή αγοράς μπορεί να γίνει ακόμα φθηνότερη εάν έχει υπομονή ο αγοραστής.

Χορηγία από ΕΛΠΕ

Την πλήρη στήριξη του μεταπτυχιακού «Μηχανική Πετρελαίου» του Πολυτεχνείου Κρήτης αποφάσισαν τα ΕΛΠΕ, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γρηγόρης Στεργιούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Επιμελητήριο Χανίων. Ανακοίνωσε επίσης ότι δύο απόφοιτοι του συγκεκριμένου προγράμματος θα ενταχθούν στο πρόγραμμα διετούς απασχόλησης άριστων πτυχιούχων στα Ελληνικά Πετρέλαια. Μία από τις ερωτήσεις που δέχθηκε ο κ. Στεργιούλης ήταν φυσικά εάν υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης. «Είναι μια ενδιαφέρουσα περιοχή που χρήζει περαιτέρω έρευνας», ήταν η απάντηση που έδωσε.

Δημοφιλής η Ελλάδα για πολυτελείς διακοπές

Η Ελλάδα παραμένει και φέτος μεταξύ των δέκα πιο περιζήτητων προορισμών για το καλοκαίρι σε ό,τι αφορά τα μέλη του Virtuoso, του πλέον γνωστού δικτύου για πολυτελείς διακοπές στον κόσμο. Ετσι η χώρα μας καταλαμβάνει για φέτος το καλοκαίρι την 9η θέση στη λίστα του Virtuoso, ενώ στην περυσινή κατάταξη είχε καταλάβει τη 10η θέση. Την 1η θέση στη λίστα κατέλαβε φέτος η Ιταλία και το 2015 η Βρετανία. Πάντως, η Ελλάδα φέτος λείπει από τη λίστα με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία ανάπτυξη κρατήσεων, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή καταλάμβανε την 5η θέση.

5.000 δολ. σε κάθε πελάτη στις ΗΠΑ θα δώσει η VW

H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα καταβάλει 5.000 δολάρια αποζημίωση σε κάθε ιδιοκτήτη μοντέλου της εταιρείας που επηρεάζεται από το σκάνδαλο. H συμφωνία με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ θα παρουσιαστεί την Πέμπτη σε δικαστή στο Σαν Φρανσίσκο. Η Volkswagen κατέληξε σε διακανονισμό με τις αμερικάνικες αρχές για το σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων στα αυτοκίνητα με μηχανές ντίζελ. Την ύπαρξη της συμφωνίας μεταξύ της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και των αμερικανικών αρχών αποκάλυψε η εφημερίδα Die Welt. Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ, η υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) έχει απαιτήσει την ανάκληση 500.000 αυτοκινήτων VW. Τον περασμένο μήνα, Aμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής έδωσε διορία έως την 21η Απριλίου στις ρυθμιστικές αρχές και στην Volkswagen για να καταλήξουν σε διακανονισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή