Προετοιμασία εδάφους πριν από τη δημοσιοποίηση

Προετοιμασία εδάφους πριν από τη δημοσιοποίηση

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας είχε προϊδεάσει τον Μάριο Ντράγκι (φωτ.) και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. της ΕΚΤ για την πρότασή του να μειωθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα. Του είχε πει ότι κατά την άποψή του χρειάζονται λιγότερη λιτότητα και περισσότερες μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις. Η άποψη αυτή έχει και άλλους υποστηρικτές στην ΕΚΤ. Δεν τους είχε ενημερώσει, πάντως, ότι σκοπεύει να δημοσιοποιήσει την άποψή του. Είναι άγνωστο αν είχε ενημερώσει άλλους στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Πάντως, ακούγεται ότι πρόσφατα είχε συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ στο περιθώριο μιας εκδήλωσης στην Ελβετία.

Παρά την αύξηση που παρουσίασε ο αριθμός των επισκεπτών στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους τον περασμένο Ιανουάριο, οι εισπράξεις κινήθηκαν σε πτωτική τροχιά. Ειδικότερα, τα έσοδα παρουσίασαν πτώση σε ποσοστό 7,6%, πέφτοντας κάτω από 1 εκατ. ευρώ. Ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε κατά 9,4%, φθάνοντας σε 325.318. Ομως, μετά την τελευταία αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, αναμένεται και οι εισπράξεις για το σύνολο του έτους να εμφανίσουν αύξηση.

Εκπρόσωποι ογδόντα πετρελαϊκών στην Αθήνα

160 κορυφαία στελέχη από συνολικά 80 διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι ExxonMobil, Shell, Total, Noble, MOL, INA, NIS, Gazprom, Hunt, PGNiG, Vermillion, ΕΟΝ, Bankers, και άλλες, βρίσκονται από προχθές στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στις εργασίες της 45ης Συνάντησης Πετρελαϊκών Εταιρειών – CEEC. Η συνάντηση πραγματοποιείται στην Αθήνα με πρωτοβουλία των ΕΛΠΕ (και χορηγία). Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ παρουσίασε τις δραστηριότητες του ομίλου, ενώ χθες στο επίσημο δείπνο μίλησε για τις προοπτικές ανάπτυξης του τομέα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτης. Τα πιο ενδιαφέροντα, ωστόσο, θέματα αναπτύχθηκαν στην απογευματινή πλήρως εμπιστευτική συνεδρίαση, όπου οι εκπρόσωποι της παγκόσμιας πετρελαϊκής βιομηχανίας ανταλλάσσουν επιχειρηματικές πληροφορίες για την αγορά και στρώνουν το έδαφος για κλείσιμο εμπορικών συμφωνιών.

Επανεφοδιασμός των καταστημάτων

Προς επαναλειτουργία βαίνει η επιχείρηση Καρυπίδης, ιδιοκτήτρια της αλυσίδας σούπερ μάρκετ πρώην Αρβανιτίδης, που μέχρι πρόσφατα ανήκε στο δίκτυο franchising της Μαρινόπουλος. Εργαζόμενοι και εργοδοσία κατέληξαν, υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας, σε συμφωνία που προβλέπει τον επανεφοδιασμό των καταστημάτων της επιχείρησης και την εξόφληση των δεδουλευμένων προς τους 1.500 περίπου εργαζομένους, εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν σήμερα για να αποφασίσουν εάν θα αποδεχθούν τη συμφωνία.

Στην πώληση θυγατρικής στην Κύπρο προχωράει η Πειραιώς

Ενα βήμα πριν από την πώληση της θυγατρικής του στην Κύπρο βρίσκεται ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς. Η αποχώρηση από την κυπριακή αγορά εντάσσεται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο όμιλος στην Κομισιόν, μέσω του προγράμματος αναδιάρθρωσης. Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε η πώληση του μεριδίου (15%) που κατείχε η Πειραιώς στην Ευρωπαϊκή Πίστη στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης προβλέπει τη μείωση του προσωπικού, την αποχώρηση από ορισμένες χώρες και την πώληση μη τραπεζικών δραστηριοτήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή