Στο 1,22 εκατ. ευρώ αυξάνεται η κάλυψη αστικής ευθύνης για Ι.Χ.

Στο 1,22 εκατ. ευρώ αυξάνεται η κάλυψη αστικής ευθύνης για Ι.Χ.

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνονται με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προκειμένου να προσαρμοστούν στα επίπεδα του πληθωρισμού τα ελάχιστα όρια καλύψεων για την ασφάλιση αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία αυτοκινήτων, όπως αυτά είχαν καθοριστεί με κοινοτική οδηγία του 2009. Ετσι σε περίπτωση σωματικής βλάβης, το ελάχιστο ποσό κάλυψης αυξάνεται πλέον σε 1,22 εκατ. ευρώ (από 1 εκατ. ευρώ) ανά θύμα ή σε 6,07 εκατ. ευρώ (από 5 εκατ. ευρώ) ανά αξίωση, ανεξάρτητα από τον αριθμό των θυμάτων. Σε περίπτωση υλικών ζημιών, το ελάχιστο ποσό αυξάνεται σε 1,22 εκατ. ευρώ (από 1 εκατ. ευρώ) ανά αξίωση, ανεξάρτητα από τον αριθμό των θυμάτων.

Κατά της κλιμακωτής φορολογίας στρέφονται οι πράκτορες του ΟΠΑΠ. Επιστολή που απέστειλαν χθες προς όλους τους βουλευτές, χαρακτηρίζουν φωτογραφική τη διάταξη που περιέχεται στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο. Αυτή η νέα πρόβλεψη, η φαινομενικά «δίκαιη», αναφέρουν οι πράκτορες, επιβραβεύει τους παράνομους, αυτούς που αποκρύπτουν φορολογητέα ύλη, αυτούς που πληρώνουν ελάχιστους φόρους και ζητάει περισσότερα από τους νόμιμους και φορολογικά συνεπείς.

Εισφορά επί παραγωγής ζητούν οι ασφαλιστές

Στο σύστημα εισφορών, ως ποσοστό της παραγωγής ασφαλίστρων, επιμένουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος στη διαπραγμάτευση με τους εργοδότες για τον τρόπο χρηματοδότησης του ΤΕΑ – ΕΑΠΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομοσπονδία απορρίπτει την πρόταση των εργοδοτών να ισχύσει για μία δεκαετία ένα μεικτό σύστημα και στη συνέχεια το Ταμείο να μετεξελιχθεί σε πλήρως κεφαλαιοποιητικό με ατομικές μερίδες. Από την πλευρά των εργαζομένων υποστηρίζεται ότι με το σύστημα που προτείνουν οι εργοδότες οι ασφαλιστικές εισφορές θα μειωθούν, αφού αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες θα μειώνουν τον αριθμό των εργαζομένων για τους οποίους θα καταβάλλουν εισφορές, ενώ οι εργοδότες από την πλευρά τους επιχειρηματολογούν ότι πρόκειται για την πιο γενναιόδωρη πρόταση που καταλήγει σε εισφορές της τάξης του 11% επί της μισθοδοσίας.

Μετά το ρεκόρ των αφίξεων ξένων τουριστών, η κυβέρνηση κατάφερε άλλο ένα. Ο λόγος αφορά το νέο ρεκόρ αριθμού έκδοσης ανακοινώσεων που «πέτυχε» να εκδοθούν εναντίον της μέσα σε 48 ώρες από εκπροσώπους τουριστικών φορέων, με αφορμή τις νέες επιβαρύνσεις που αποφάσισε να επιβάλει στις επιχειρήσεις του τομέα.

Κέρδη υψηλότερα των εκτιμωμένων

Θετική υποδοχή επεφύλαξαν οι ξένοι αναλυτές στα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου 2016 της Eurobank. Η τράπεζα παρουσίασε κέρδη 60 εκατ., επιστρέφοντας σε θετικό αποτέλεσμα μετά 17 συνεχόμενα αρνητικά τρίμηνα. Οι περισσότεροι αναλυτές περίμεναν μικρές ζημίες. Morgan Stanley, Credit Suisse και Wood υπογράμμισαν ότι οι επιδόσεις της Eurobank ήταν καλύτερες των αναμενομένων, ξεχωρίζοντας τη μείωση των δαπανών και των νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ προσέθεσαν ότι η εικόνα του τριμήνου δείχνει ότι η τράπεζα θα επιτύχει τους στόχους της για το 2016.

Στο ΤΑΙΠΕΔ η κληρονομιά της παλιάς Ολυμπιακής

Το ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει τις συμβατικές σχέσεις του ελληνικού Δημοσίου με την παλιά Ολυμπιακή Αεροπορία. Αυτό συμβαίνει προκειμένου να διευκολυνθεί η πώληση των δύο Airbus που έχουν μείνει κληρονομιά της Ολυμπιακής και την οποία έχει αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ. Ωστόσο, παρόλο που τα δύο αεροσκάφη αποπληρώθηκαν εδώ και πολλά χρόνια από το ελληνικό Δημόσιο, το τελευταίο δεν φρόντισε ποτέ για την απόκτηση των τίτλων ιδιοκτησίας. Και προκειμένου τώρα να μπορεί να ολοκληρωθεί η συναλλαγή της πώλησης, υπεισέρχεται στις συγκεκριμένες συμβάσεις το ΤΑΙΠΕΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή