Σκέψεις για ελληνικές διακοπές διαβάζοντας Γιάνη

Σκέψεις για ελληνικές διακοπές διαβάζοντας Γιάνη

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τελευταίο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη περιμένει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ (φωτ.), αλλά ακόμη δεν το έχει λάβει, όπως δήλωσε χθες στη Χάγη σε συνάντηση που είχε με Ελληνες δημοσιογράφους σε μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα αποστολή που διοργάνωσε εκεί και στις Βρυξέλλες η ελληνική αντιπροσωπεία της Κομισιόν σε συνεργασία με την ολλανδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο επικεφαλής του Eurogroup, πάντως, ανέφερε ότι έχει ένα ράφι γεμάτο με βιβλία που του έχουν στείλει από όλο τον κόσμο με θέμα την ελληνική κρίση. Πάντως, μέχρι να λάβει το πακέτο από τον πρώην υπουργό Οικονομικών –εάν το λάβει και εάν αυτό έχει αφιέρωση, είναι μάλλον αμφίβολο δεδομένων των όχι και καλύτερων σχέσεων που έχουν– μπορεί να διαβάσει τα υπόλοιπα βιβλία για την ελληνική κρίση στις διακοπές του. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα για διακοπές. Κάτι που ίσως θα κάνει από εδώ και στο εξής, μιας και έως τώρα περνούσε τις διακοπές του κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία.

Την πικρία του εξέφρασε ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ, Arthur Davidyan, για το εχθρικό φορολογικό περιβάλλον στην Ελλάδα που αφορά τις επενδύσεις, καθώς όπως είπε: «Αλλάζουν τόσο συχνά οι νόμοι στην Ελλάδα, που δεν ξέρεις τι ακριβώς σε περιμένει». Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι από τις πρόσφατες απεργίες στα λιμάνια η εταιρεία είχε εγκλωβισμένα τα πακέτα τσιγάρων και δεν μπορούσε να πάρει πίσω τις ποσότητες τσιγάρων που κινδύνευαν να καταστραφούν. Τα στελέχη της ΣΕΚΑΠ ανέφεραν ότι σήμερα η εγχώρια κατανάλωση τσιγάρων καταγράφει πτώση 5% έως 6% σε σύγκριση με πέρυσι και πρόσθεσαν ότι η πτώση θα αυξηθεί όταν ισχύσει και η νέα αύξηση της φορολογίας από αρχές του 2017.

Διαβεβαιώσεις για ελέγχους

Ικανοποιημένο εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων με τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον γενικό γραμματέα Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή για τη λήψη άμεσων μέτρων αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής στον τουρισμό. Ο πρόεδρος του συνδέσμου Ανδρέας Ανδρεάδης θεωρεί ότι, αν φορολογηθούν οι «γκρίζες» τουριστικές μισθώσεις στα ακίνητα και αντιμετωπισθούν τα φαινόμενα κλοπής του ΦΠΑ από τη μη κοπή των αποδείξεων, θα μπουν στα δημόσια ταμεία 500 εκατ. ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύει ότι θα καταστεί εφικτή η επαναφορά του ΦΠΑ στις ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στα επίπεδα των ανταγωνιστικών χωρών.

Γήπεδα γκολφ σε Αττική, Μεσσηνία και Κρήτη

Την ανάπτυξη έργων για τη δημιουργία γηπέδων γκολφ στην Αττική προανήγγειλε ο πρόεδρος της Aegean Θεόδωρος Βασιλάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής επάθλων της διοργάνωσης του 11ου διεθνούς τουρνουά γκολφ Aegean Airlines Pro-Am, που πραγματοποιήθηκε στην Costa Navarino. Tα έργα, όπως σημείωσε, θα γίνουν από τη Sportsland (εταιρεία κοινών συμφερόντων Κωνσταντακόπουλου – Βασιλάκη). Παράλληλα, ο κ. Βασιλάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μέσα στην επόμενη 10ετία θα δημιουργηθούν περισσότερα γήπεδα γκολφ στη Μεσσηνία και στην Κρήτη.

Η ΔΕΗ «ενημερώνει» για τις ανεξόφλητες οφειλές

Εκστρατεία ενημέρωσης ανά νομό σχετικά με τις ανεξόφλητες οφειλές ξεκίνησε η ΔΕΗ, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών και ανταπόκρισής τους στο πρόγραμμα των ευνοϊκών διακανονισμών με τις 36 δόσεις. Πρώτος σταθμός του διευθυντή επικοινωνίας Αν. Πετσίνη είναι το Ηράκλειο Κρήτης, και όχι τυχαία, αφού συγκαταλέγεται στους νομούς με τα μεγαλύτερα «φέσια» προς τη ΔΕΗ, με τέσσερις στους δέκα καταναλωτές να μην πληρώνουν τον λογαριασμό τους. Οι συνολικές οφειλές του νομού Ηρακλείου στις 30 Απριλίου ανήλθαν στα 83,7 εκατ. ευρώ, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 36,5% του συνόλου των πελατών του νομού. Οι οφειλές των οικιακών πελατών αγγίζουν το 41%, εκ των οποίων το 62,4% αφορά λογαριασμούς άνω των 1.000 ευρώ. Το ποσοστό των επαγγελματικών πελατών με οφειλές ανέρχεται στο 55,6%, εκ του οποίου το 76% αφορά λογαριασμούς άνω των 3.000 ευρώ. Οι οφειλές των αγροτών πελατών ανέρχονται στο 3,4%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή