Ενημέρωση για τα καρτέλ ζητεί το υπ. Οικονομίας

Ενημέρωση για τα καρτέλ ζητεί το υπ. Οικονομίας

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή μέσω της οποίας ζητεί ενημέρωση σχετικά με την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο απέστειλε προς την Ανεξάρτητη Αρχή το υπουργείο Οικονομίας. Στην εν λόγω επιστολή ο Γ. Σταθάκης επικαλείται την προειδοποίηση για «πάγωμα» των κοινοτικών κονδυλίων από την αρμόδια διεύθυνση περιφερειακής πολιτικής της Ε.Ε. και ζητεί να υπάρξει ενημέρωση για τις συμβάσεις όπου διαπιστώθηκε η λειτουργία καρτέλ. Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει μπλοκάρει τα κονδύλια που αφορούν κατασκευαστικά έργα τόσο της περιόδου 2007-2013 όσο και της περιόδου 2014-2020, αναμένοντας το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την προσεχή εβδομάδα, στις 21 Ιουλίου. Το υπ. Οικονομίας επιχειρεί να λήξει το θέμα, συμφωνώντας με την Ε.Ε. μια οριζόντια διάρθρωση, αλλά, όπως εξηγεί στην επιστολή, θα πρέπει να έχει εικόνα για τον αριθμό των επίμαχων συμβάσεων και τον προϋπολογισμό τους.

Εξετάζει αντίδραση

Ολα τα νομικά ενδεχόμενα εξετάζει η Energean Oil σχετικά με τη συνέχιση της διεκδίκησης της περιοχής Αρτας-Πρέβεζας για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, μέσω του νομικού πεδίου, μετά την απόρριψη από το ΣτΕ της αίτησής της για αναστολή της απόφασης του ΥΠΕΝ που ανέδειξε ως προτιμητέο επενδυτή τα ΕΛΠΕ. Σύμφωνα με την Εnergean Oil, το ΣτΕ επικαλείται στην απόφασή του καθαρά τυπικούς/δικονομικούς λόγους για την απόρριψη της αίτησης, υποδεικνύοντας ότι αυτή θα έπρεπε να είχε κατατεθεί σε προγενέστερο στάδιο του διαγωνισμού και όχι μετά την απόφαση του ΥΠΕΝ.

Σκύλοι ψάχνουν το «μαύρο» χρήμα

Οι ταμειακές ανάγκες και το πρόβλημα ρευστότητας της χώρας είναι γνωστά και διαχρονικά. Γι’ αυτό και στο υπουργείο Οικονομικών αναζητούν διαρκώς τρόπους να ενισχύσουν τα ρευστά διαθέσιμα του κράτους.

Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται πως είναι διατεθειμένοι να επιστρατεύσουν ακόμα και σκύλους! Σύμφωνα με απόφαση των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου, «συνιστούμε στο υπουργείο Οικονομικών επιτροπή για την αξιολόγηση των προσφορών και την καταλληλότητα των σκύλων για ανίχνευση ρευστών διαθεσίμων». Φυσικά, οι σκύλοι θα συνδράμουν τις τελωνειακές υπηρεσίες για τον εντοπισμό «μαύρου» χρήματος! Αλλά και πάλι η απόφαση αξίζει χιουμοριστικού σχολιασμού!

Ειδική Γραμματεία για δανειολήπτες

O Φώτης Κουρμούσης διορίστηκε ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους με απόφαση του υπ. Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη (φωτ.). Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους θα επεξεργάζεται τα δεδομένα των οφειλών φυσικών προσώπων προς τις τράπεζες και το Δημόσιο και θα προτείνει βελτιωτικές παρεμβάσεις προς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Εργο της είναι η ενημέρωση και η εξυπηρέτηση των δανειοληπτών, μέσα και από τη λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου για την υποστήριξή τους, αλλά και η μέριμνα για την ομαλή λειτουργία του δικτύου 30 τοπικών Κέντρων Ενημέρωσης – Υποστήριξης Δανειοληπτών, σε όλη τη χώρα.

Αλλαγή στο τιμόνι του Wharton Club of Greece

Υστερα από 14 έτη ως πρόεδρος του Wharton Club of Greece, ο κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς αποφάσισε να αποχωρήσει και να επικεντρωθεί στα καθήκοντά του ως αντιπροέδρου της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ). Ο κ. Χατζημηνάς θα είναι πλέον επίτιμος πρόεδρος του Wharton Club of Greece, ενώ νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου της Eurolife ERB Insurance Group Holding. Αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Ιων Τσάκωνας της Τράπεζας Πειραιώς. Ο κ. Χατζημηνάς εξέφρασε στη γενική συνέλευση του Wharton Club of Greece την ικανοποίησή του για τη γενικότερη πορεία του Wharton Club of Greece και κυρίως διότι κατόρθωσε να εισαγάγει και να προαγάγει, ήδη από το 2004, τον όρο «εξωστρέφεια» στην ελληνική πραγματικότητα. Εναν όρο που σήμερα είναι επίκαιρος όσο ποτέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή