Κέντρο logistics στην ΠΓΔΜ από Cosco λόγω απεργιών

Κέντρο logistics στην ΠΓΔΜ από Cosco λόγω απεργιών

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο των Σκοπίων, επίκειται εντός της εβδομάδος συμφωνία της εθνικής εταιρείας σιδηροδρόμων της ΠΓΔΜ με την κινεζική Cosco, για τη σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων, μέσω της χώρας, προς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Τα εμπορευματοκιβώτια θα μεταφέρονται οδικώς από το λιμάνι του Πειραιά στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, όπου και θα φορτώνονται στα βαγόνια της εταιρείας. Παράλληλα, αναφέρεται ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την εγκατάσταση από την κινεζική εταιρεία κέντρου logistics εκεί. Κι αυτό εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων στον ΟΣΕ. Είναι και αλλού πορτοκαλιές…

Περί μουσείων

Ανοδικά κινήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους οι εισπράξεις από τις εισόδους των επισκεπτών στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. Το εν λόγω διάστημα οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 9,8%, ξεπερνώντας τα 3,9 εκατ. ευρώ. Αύξηση κατά 6% σε σχέση με το τρίμηνο του 2015 παρουσίασε και ο αριθμός των επισκεπτών στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, υπερβαίνοντας το 1,5 εκατ. Επίσης, ο αριθμός των επισκεπτών με ελεύθερη είσοδο αυξήθηκε κατά 11,6%.

Επιμένει η Ε.Ε. για τα δ.σ. των τραπεζών

Καμία έκπτωση ως προς τη διαδικασία διορισμού των νέων μελών των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών δεν προτίθεται να κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο αρμόδιος επίτροπος, κ. Π. Μοσκοβισί, ήταν ξεκάθαρος χθες επί του ζητήματος. «Η Επιτροπή μεταβίβασε τη θέση της στην ελληνική πλευρά γι’ αυτό το θέμα. Θα αναφέρω ότι οι προσθήκες στον νόμο του ΤΧΣ υιοθετήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο ως μέρος των σημαντικών milestones. Αποφασίστηκαν βάσει μιας σκληρής αξιολόγησης και έπειτα από εκτενείς συνομιλίες στις οποίες λάβαμε υπόψη τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού τραπεζικού τομέα. Τα στοιχεία μέχρι τώρα δεν δείχνουν ότι τα κριτήρια υποψηφιότητας θα περιορίσουν τη δεξαμενή ταλέντων για τα Δ.Σ. των τραπεζών», όπως δήλωσε στο ΜΝΙ. Για πολλοστή φορά η Κομισιόν έρχεται να υπενθυμίσει στην Αθήνα ότι πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

«Εικόνα» εισηγμένων

H υποχρεωτική δημοσίευση των αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου 2016 για τις 219 εισηγμένες έως 31/8/2016 θα δώσει απαντήσεις για τις εισηγμένες που βρίσκονται στη διακεκαυμένη ζώνη της χρεοκοπίας. Είναι μεγάλο το τυφλό διάστημα των 5 μηνών που έχει προηγηθεί και δεν υπάρχει ενημέρωση μέσω λογιστικών καταστάσεων.

Οι «αράχνες» πληθαίνουν στο ΣΔΟΕ

Να προωθηθούν άμεσα στη ΓΓΔΕ οι αραχνιασμένες μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής που παραγράφονται στο τέλος του έτους ζητούν από το υπουργείο οι εφοριακοί. Πρόκειται για υποθέσεις που έχουν σχέση με λίστες, με πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα, που ενέχονται σε συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, ολυμπιακών έργων και ολυμπιακών ακινήτων, να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα, από τις ΔΟΥ της χώρας. Προς το παρόν, ουδεμία ενέργεια έχει γίνει ώστε να μεταφερθούν οι 20.000 υποθέσεις που «κάθονται» στο ΣΔΟΕ, ενώ οι ελεγκτές του δεν έχουν δικαίωμα διενέργειας ελέγχων.

H εταιρεία «Αθηνά»… πάει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η κατασκευαστική εταιρεία Αθηνά θυγατρική της J&P Αβαξ, μεταβιβάζει όλη τη δραστηριότητά της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στον όμιλο Joannou and Paraskevaides (Overseas) Ltd. Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση είναι οι ακόλουθοι: α) Οι υψηλές απαιτήσεις σε κεφάλαιο κίνησης στα έργα υπό εξέλιξη στα Εμιράτα. β) Οι δυσχέρειες στη διοχέτευση κεφαλαίου κίνησης προς το κατάστημα των Εμιράτων λόγω των capital controls στην Ελλάδα. γ) Η αδυναμία στην έκδοση των αναγκαίων εγγυητικών επιστολών στις διαγωνιστικές διαδικασίες για τη διεκδίκηση νέων έργων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή