Περιμένοντας την έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης

Περιμένοντας την έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται το πλάνο της Μεβγάλ για την αναδιάρθρωσή της, καθώς οι πιστώτριες τράπεζες δεν έχουν δώσει ακόμη την έγκρισή τους. Το σχέδιο που έχει καταθέσει η βορειοελλαδίτικη γαλακτοβιομηχανία προβλέπει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 10 εκατ. ευρώ, στην οποία θα συμμετέχουν οι οικογένειες Χατζάκου και Συμεωνίδη, καθώς και η Vivartia. H Μεβγάλ έχει ζητήσει ακόμη περίοδο χάριτος ενός έτους, αλλά όχι «κούρεμα» χρεών. Τη Μεβγάλ «πολιορκεί» στενά και το fund Bain Capital (αποτελεί και πιστωτή της Μεβγάλ), ενώ δημοσιεύματα που «δείχνουν» ενδιαφέρον της «Δωδώνης» διαψεύδονται.

Την εκλογή του κ. Χαρ. Μάκκα ως μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. κατόπιν πρότασης της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα. Ο κ. Μάκκας διαθέτει πολυετή εμπειρία, άνω των 35 ετών, στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Κατά τη μακρά σταδιοδρομία του κατείχε διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις στον τραπεζικό τομέα και έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. διαφόρων εταιρειών, ενώ από το 2012 διετέλεσε εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας.

Με capital controls δεν έρχονται καταθέσεις

Μην περιμένετε επιστροφή καταθέσεων όσο παραμένουν τα capital controls. Αυτό ήταν ένα από τα μηνύματα της Τράπεζας της Ελλάδος που περιλαμβάνονταν στην έκθεσή της για τις τράπεζες. Στην έκθεση σημειώνεται ότι ναι μεν οι συνθήκες ρευστότητας βελτιώθηκαν –και θα βελτιωθούν περαιτέρω όσο ενισχύεται η εμπιστοσύνη στην οικονομία– ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι «οι προοπτικές ουσιαστικής ανάκαμψης της καταθετικής βάσης θα εξακολουθήσουν να είναι πολύ περιορισμένες, στον βαθμό που δεν έχουν αρθεί πλήρως οι κεφαλαιακοί έλεγχοι». Σημειώνεται ότι παρά τη μικρή αύξηση κατά περίπου 1,3 δισ. ευρώ στο δίμηνο Mαΐου – Ιουνίου, οι καταθέσεις παραμένουν στα χαμηλότερα επίπεδα των 13 ετών και στο χειρότερο σημείο από το ξέσπασμα της δημοσιονομικής κρίσης. Στο τέλος Ιουνίου οι καταθέσεις είχαν διαμορφωθεί στα 122,7 δισ. ευρώ έναντι 163,4 δισ. που ήταν τον Νοέμβριο του 2014 και 227 δισ. στο τέλος του 2008.

Προειδοποίηση για την Enterprise

Ο προσωρινός εκκαθαριστής της ασφαλιστικής εταιρείας Enterprise Insurance Company με έδρα το Γιβραλτάρ (με παρουσία και στην Ελλάδα) ανακοίνωσε ότι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια της εταιρείας δεν έχουν ακυρωθεί ή καταγγελθεί. Ωστόσο, όπως ενημερώθηκε από τον εκκαθαριστή και ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, η εταιρεία αδυνατεί επί του παρόντος να αποζημιώσει τις σχετικές απαιτήσεις και είναι αβέβαιο αν τα περιουσιακά της στοιχεία επαρκούν για πλήρη εξόφλησή τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από το site eigplc.com και να επικοινωνούν στο email: [email protected].

Οι Βρετανοί κάνουν «γαστρονομικό τουρισμό»

«Kαλοφαγάδες» είναι οι Βρετανοί που διαμένουν σε ξενοδοχεία πολυτελείας, γεγονός το οποίο μπορεί να εκμεταλλευθεί η χώρα μας προωθώντας τον γαστρονομικό τουρισμό. Σε έρευνα που πραγματοποίησε το δίκτυο ανεξάρτητων πολυτελών ξενοδοχείων Small Luxury Hotels of the World –με 520 μέλη σε όλο τον κόσμο– για τις γαστρονομικές συνήθειες των Βρετανών στις διακοπές τους, 44% των ερωτώμενων απάντησαν ότι το φαγητό επηρεάζει την απόφασή τους για τον προορισμό του ταξιδιού τους. Επιπλέον, 1 στους 4 Βρετανούς ανέφερε ότι η τοπική κουζίνα είναι το απόλυτο κριτήριο για την επιλογή του τόπου των διακοπών του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή