Κέρδισε το «στοίχημα» με την προειδοποίηση

Κέρδισε το «στοίχημα» με την προειδοποίηση

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ημέρα μετά την εντολή του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες να κλείνουν για 48 ώρες τις επιχειρήσεις που δεν εκδίδουν αποδείξεις (από ένα όριο και άνω), ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής (φωτ.) ήταν και πάλι ξεκάθαρος: «Δεν έχουμε επιθυμία να κλείσουμε όλη την αγορά εν μέσω τουριστικής περιόδου και το μέτρο αυτό θα χρησιμοποιηθεί με σύνεση στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, καθώς είναι μέτρο παραδειγματισμού». Στην πράξη, ο κ. Πιτσιλής κέρδισε το «στοίχημα», καθώς, όπως φαίνεται, η τακτική του απέδωσε σε επικοινωνιακό επίπεδο τουλάχιστον. Στόχος του οικονομικού επιτελείου δεν είναι να κλείσει όλες τις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν, γιατί τότε μπορεί να έμεναν… ελάχιστες ανοικτές. Το θέμα είναι οι επιχειρηματίες να γνωρίζουν ότι αν φοροδιαφύγουν και τους πιάσει το υπ. Οικονομικών, τότε ο πέλεκυς θα πέσει βαρύς. Και αυτό από μόνο του είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει και στα έσοδα.

Αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο αναμένεται η έκδοση της απόφασης για την τιμή εκκίνησης των δημοπρασιών (ΝΟΜΕ) λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ισχύος της ΔΕΗ. Η τιμή εκκίνησης αποτελεί την πιο κρίσιμη παράμετρο για την επιτυχία του εγχειρήματος, που θα κρατήσει μακριά τα σενάρια πώλησης μονάδων της ΔΕΗ, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση. Πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες ασκήσεις που καλείται να επιλύσει ο υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτης, αφού μια χαμηλή τιμή δεν θα προσελκύσει τη συμμετοχή των ιδιωτών παρόχων και θα τινάξει στον αέρα το όλο σχέδιο, ενώ μια υψηλή τιμή θα ροκανίσει περαιτέρω τα ξύλινα πόδια της ΔΕΗ. Η «μπάλα» προς το παρόν φαίνεται να κάθεται στα 38 ευρώ η μεγαβατώρα.

Στην Περιφέρεια το Δέλτα Φαλήρου

Στην Περιφέρεια Αττικής θα περιέλθει το παραλιακό μέτωπο στο Δέλτα Φαλήρου. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Πρόκειται για τη δεύτερη τροπολογία που αφορά στο ακίνητο έκτασης 490 στρεμμάτων. Η πρώτη προέβλεπε την παραχώρηση της έκτασης στο υπουργείο Δικαιοσύνης και την κατασκευή δικαστηρίων. Ωστόσο η τροπολογία αποσύρθηκε μετά τον σάλο που προκλήθηκε. Τώρα η έκταση παραχωρείται, χωρίς αντάλλαγμα, για 40 έτη στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία θα αναλάβει την αξιοποίηση του ακινήτου. Πάντως η παραχώρηση γίνεται με επιφύλαξη, αφού αναφέρεται στην τροπολογία «με απόφαση του ίδιου υπουργού δύναται να ανακληθεί η παραχώρηση για παράβαση των σχετικών όρων».

Πίτσα… αξίας 1.800 ευρώ στο Μargo’s στη Μάλτα

Μπορεί να γίνεται συζήτηση πολλές φορές για την ακρίβεια που συναντά κανείς ειδικά τις ημέρες του Αυγούστου σε κάποια ελληνικά νησιά, όμως υπάρχουν και αντίστοιχες περιπτώσεις στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, το εστιατόριο Μargo’s στη Μάλτα πουλάει την πιο ακριβή πίτσα στον κόσμο. Με ξύσματα λευκής τρούφας και ρινίσματα χρυσού 24 καρατίων, η χαμηλότερη τιμή για την πίτσα φθάνει τα 1.800 ευρώ. H παραγγελία θα πρέπει να γίνει μία εβδομάδα πριν. Η πίτσα διατίθεται από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο, όταν οι λευκές τρούφες είναι στην εποχή τους…

Συμφωνία ΕΤΕπ – Πειραιώς για στήριξη μικρομεσαίων

Επιτεύχθηκε συμφωνία για την παροχή υποστήριξης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) σε νέα πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς για χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας για ανέργους στην Ελλάδα. H Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε στη σύναψη νέας συμφωνίας με την ΕΤΕπ για τη χορήγηση χρηματοδοτήσεων στις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες ή δραστηριοποιούνται στη χώρα. Η συμφωνία αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης συνεργασίας με την ΕΤΕπ στο πλαίσιο του προγράμματος «Grouped Loans for SMEs». Με βάση τη διευρυμένη συμφωνία, η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει χαρτοφυλάκιο 90 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση σχεδίων που υλοποιούνται από μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις και εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Η υποστήριξη θα έχει τη μορφή επενδυτικών δανείων και κεφαλαίων κίνησης για την ανάπτυξη υφιστάμενων αλυσίδων εφοδιασμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή