Κριτική στην τουριστική υπερφορολόγηση από τη Ν.Δ.

Κριτική στην τουριστική υπερφορολόγηση από τη Ν.Δ.

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για την υπερφορολόγηση της τουριστικής επιχειρηματικότητας. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ολγα Κεφαλογιάννη (φωτ.) και Φωτεινή Αραμπατζή κάνουν λόγο για άγρια υπερφορολόγηση που τορπιλίζει τον ελληνικό τουρισμό. Οπως σημειώνουν, παρά την τρέχουσα γεωπολιτική συγκυρία, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά για τη χώρα μας, η βιωσιμότητα και η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής τουριστικής επιχειρηματικότητας εξακολουθούν να ναρκοθετούνται. Ουσιαστικά η κυβέρνηση μέσω της υπερφορολόγησης αφαιρεί τη δυνατότητα ευέλικτων τιμολογιακών πολιτικών στον μικρομεσαίο Ελληνα τουριστικό επαγγελματία σε σύγκριση με τον αντίστοιχο επαγγελματία των διεθνών μας ανταγωνιστών.

Εντονο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση νέων ομολόγων υψηλής εξασφάλισης από τη ΦΑΓΕ. Ο λόγος; Αφενός, οι προοπτικές της εταιρείας και, αφετέρου, το ιδιαιτέρως ελκυστικό επιτόκιο 5,6%. Η διαδικασία προσφοράς των νέων ομολόγων υψηλής εξασφάλισης αξίας 420 εκατ. δολαρίων ολοκληρώθηκε την Τετάρτη. Οι νέοι τίτλοι θα εκδοθούν από κοινού από την Fage International και την Fage USA. Με τα έσοδα που θα αντληθούν από την έκδοση των νέων ομολόγων η εταιρεία προτίθεται να αναχρηματοδοτήσει υφιστάμενους τίτλους λήξης το 2020, καθώς και να καλύψει το κόστος που σχετίζεται με την έκδοση ομολόγων.

Υπεράσπιση «ψευδεπίγραφου»

Το δικαίωμα  νοσοκομείων και φορέων του Δημοσίου να καταγγέλλουν συμβάσεις με εταιρείες καθαρισμού και φύλαξης και να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις με τους εργαζομένους υπερασπίζεται το υπ. Εργασίας, με αφορμή συλλήψεις στελεχών στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Στηρίζει το δικαίωμα στους 924 ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία δύο έτη από το υπ. Εργασίας και είχαν ως αποτέλεσμα 182 μηνύσεις και 294 πρόστιμα, ύψους 1.585.466 ευρώ. Οι συνήθεις περιπτώσεις παραβατικότητας είναι η οφειλή δεδουλευμένων και η ανασφάλιστη – αδήλωτη εργασία, αποκαλύπτει το υπουργείο. Αυτό που δεν λέει είναι γιατί δεν εφαρμόζει τη νομοθεσία και την παρακάμπτει με ένα είδος συμβάσεων που κρίνεται «ψευδεπίγραφο».

Στο 58,4% η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο Χ.Α.

Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου στο τέλος Ιουλίου –συνυπολογίζοντας τη συμμετοχή του ΤΧΣ στη συνολική κεφαλαιοποίηση– ανήλθε στο 58,4%, σημειώνοντας αύξηση συγκριτικά με το ποσοστό που είχε διαμορφωθεί στο τέλος Ιουνίου 2016 (χωρίς τη συμμετοχή του ΤΧΣ το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 60,8%). Τον Ιούλιο του 2015 η συμμετοχή των ξένων επενδυτών ήταν 47,6%, συνυπολογίζοντας τη συμμετοχή του ΤΧΣ (58,4% χωρίς ΤΧΣ). Οι Ελληνες επενδυτές στο τέλος του μήνα κατείχαν το 40,2% του συνόλου της κεφαλαιοποίησης των μετοχών στο Χ.Α.

Πώς ένα ATM μπορεί να βγάζει συνέχεια χρήματα

Πώς ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) μπορεί να μετατραπεί σε πηγή χρημάτων; Με μια ευπάθεια (bug), η οποία αναγκάζει το μηχάνημα να «φτύσει» τα χρήματα που έχει μέσα. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Black Hat που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας, ερευνητές έδειξαν πώς μικρές τροποποιήσεις στον εξοπλισμό μπορούν να επιτρέψουν σε χάκερς να παραβιάσουν το σύστημα. Η ερευνητική ομάδα ήταν σε θέση να κάνει επίδειξη της θεωρίας της χρησιμοποιώντας ένα ATM για «chip και PIN» κάρτες και το ειδικό bug. Το αποτέλεσμα ήταν το μηχάνημα να αρχίσει να βγάζει ανεξέλεγκτα χρήματα. Κι ενώ οι κάρτες «chip και PIN» είναι διαδεδομένες στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ μόλις αρχίζουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία, κάτι που σημαίνει ότι αποτελούν εύκολο στόχο. «Επιτέλους, στις ΗΠΑ αρχίζουν να καλύπτουν τη διαφορά με τον υπόλοιπο κόσμο σε ό,τι αφορά τη χρήση των “chip και PIN”», είπε στο BBC ο Τοντ Μπράντσλεϊ, επικεφαλής της ομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή