Σε Κινέζους επενδυτές η Milan έναντι 740 εκατ. ευρώ

Σε Κινέζους επενδυτές η Milan έναντι 740 εκατ. ευρώ

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από τρεις δεκαετίες, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν θα είναι πια ιδιοκτήτης της Milan, παραδίδοντας την ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα στα χέρια Κινέζων επενδυτών έναντι εκτιμώμενου τιμήματος 740 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων χρεών της τάξεως των 220 εκατ. ευρώ. Πηγές του πρακτορείου Reuters αποκάλυψαν πως χθες Παρασκευή θα υπογραφόταν η συμφωνία για την πώληση της Milan στο επενδυτικό όχημα Sino-Europe Investment Management Changxing, το οποίο ελέγχεται από την κρατική Haixia Capital και τον επιχειρηματία Γόνγκχονγκ Λι.

Οι χρηματιστηριακές εταιρείες Merit ΑΧΕΠΕΥ, Μίδας ΑΧΕΠΕΥ και Πετροπουλάκης ΑΧΕΠΕΥ προχωρούν σε συγχώνευση, με σκοπό τη δημιουργία νέας εταιρείας με ισχυρά οικονομικά θεμέλια που θα παρέχει επενδυτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών για τον Ιούλιο με βάση τις συναλλαγές των χρηματιστηριακών εταιρειών, η Merit είχε μερίδιο αγοράς 2,99%, η Μίδας 2,02% και η Πετροπουλάκης 0,01%.

Η Κύπρος ετοιμάζεται για αυξήσεις στο Δημόσιο

Η Κύπρος προσέφυγε στον μηχανισμό στήριξης. Υστερα από capital controls και μέτρα, κατάφερε να βγει από το μνημόνιο και στις αγορές. Τώρα ετοιμάζεται να κάνει αυξήσεις και στον δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Stockwatch, επανέρχονται από το 2017 οι προσαυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα με ταυτόχρονο τερματισμό της έκτακτης εισφοράς. Η επαναφορά των προσαυξήσεων συνεπάγεται για το κράτος κόστος γύρω στα 30 εκατ. ετησίως, ενώ τα δημόσια ταμεία θα έχουν απώλειες εσόδων ύψους 70 εκατ. από τη διακοπή της έκτακτης εισφοράς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στο τέλος του τρέχοντος έτους. Ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης διευκρινίζει ότι το συνολικό κόστος των περίπου 100 εκατ. ευρώ έχει προϋπολογιστεί στο πλαίσιο του δημοσιονομικού σχεδιασμού που εγκρίθηκε τον περασμένο Μάιο από το υπουργικό συμβούλιο.

Μπορεί να μην ήταν δραχμές (ή όποιο άλλο όνομα είχε ακουστεί το 2015), αλλά κέρματα ευρώ. Η Ελλάδα το 2015 «έκοψε» νέο χρήμα και, όπως προκύπτει από απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου, κυκλοφόρησαν νέα κέρματα, για την έκδοση των οποίων, μάλιστα, απαιτήθηκε και η καταβολή 4 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο.

Τηλεοπτική προβολή

Συνεχίζονται οι επισκέψεις ξένων τηλεοπτικών δικτύων στη χώρα μας για την προβολή του ελληνικού τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, τηλεοπτικά γυρίσματα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας και στην Αρχαία Ολυμπία προγραμματίζει για τις 19 και 20 Αυγούστου το ισραηλινό δίκτυο Channel 2. Στη χώρα μας θα βρεθεί αυτές τις ημέρες τετραμελές τηλεοπτικό συνεργείο για τις ανάγκες της σειράς ντοκιμαντέρ «Game Theory», που μεταφέρθηκε στην εβραϊκή και μεταδίδεται κάθε Παρασκευή από τον πλέον δημοφιλή τηλεοπτικό σταθμό του Ισραήλ Channel 2 με 5-7 επαναλήψεις.

Εξάμηνη παράταση σε δικαίωμα συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας

Εξάμηνη παράταση, έως τις 31 Δεκεμβρίου, δίνεται στις αναπηρικές συντάξεις που έχουν λήξει, εφόσον εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων. Η παράταση αφορά δικαίωμα συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας που έχει λήξει ή λήγει έως το τέλος του έτους. Βασική προϋπόθεση είναι ο συνταξιούχος να έχει κατά το παρελθόν κριθεί από τα ΚΕΠΑ με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω. Η παράταση ισχύει για τις συντάξεις αναπηρίας και για τα επιδόματα που χορηγούνται λόγω αναπηρίας. Αν μετά την κρίση των ΚΕΠΑ διαπιστωθεί ότι δεν τα δικαιούνται, τα ποσά θα παρακρατηθούν άτοκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή