Η πρόταση για μεταβατική διοίκηση στο ΤΧΣ

Η πρόταση για μεταβατική διοίκηση στο ΤΧΣ

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό την κρίση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και πρωτίστως του Eurogroup θα τεθεί η πρόταση του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) Γιώργου Μιχελή (φωτ.) για την προσωρινή κάλυψη των κενών θέσεων στην ηγεσία της εκτελεστικής επιτροπής του Ταμείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινή συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου ο κ. Μιχελής πρότεινε τον κ. Χρυσόστομο Στράτο για προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο και τον κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη για τη θέση του προσωρινού αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Για την τρίτη κενή θέση της εκτελεστικής επιτροπής η ΤτΕ θα προτείνει τον Δημήτρη Φραγγέτη, σημερινό πρόεδρο στην ειδική επιτροπή εκκαθαρίσεων της ΤτΕ. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη μεταβατική ηγεσία του ΤΧΣ, αφού μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου οι θέσεις θα καλυφθούν κατόπιν της αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων από την ειδική επιτροπή του Ταμείου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καμπάνια που υλοποιεί ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού σε συνεργασία με το διεθνές ταξιδιωτικό κανάλι Travel Channel Ιnternational. H καμπάνια, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει 5 θεματικά επεισόδια 60 λεπτών που γυρίστηκαν από το διεθνές κανάλι και προβάλλουν ταξιδιωτικές εμπειρίες που προσφέρει η Ελλάδα σε διαφορετικούς προορισμούς. Παράλληλα, υπάρχει στοχευμένη προώθηση θεματικών τουριστικών προϊόντων με σκοπό την επιμήκυνση της σεζόν. Τα επεισόδια που προβάλλονται μέσω του καναλιού σε 74 χώρες αναδεικνύουν τα θεματικά προϊόντα: Ηλιος και θάλασσα, πολυτέλεια, τουρισμός πόλεως, γαστρονομία και τρόπος ζωής στα ελληνικά νησιά.

Από την Κρήτη στις Βρυξέλλες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διόρισε χθες δύο επιστήμονες σε διοικητικό όργανο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ερευνας (ΕΣΕ) και συγκεκριμένα στο επιστημονικό του συμβούλιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τα δύο νέα μέλη είναι ο K. Μέχλχορν, διευθυντής του Ινστιτούτου Max Planck για θέματα Πληροφορικής, και ο Ν. Ταβερναράκης, καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Συστημάτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας στο Ηράκλειο. Το επιστημονικό συμβούλιο είναι ανεξάρτητο όργανο, που λαμβάνει αποφάσεις για τη στρατηγική και την κατανομή των κονδυλίων του ΕΣΕ.

Αναζητείται τρόπος ενημέρωσης συνταξιούχων

Τρόπους ώστε να ενημερώσει τους συνταξιούχους για το ύψος των περικοπών σε ΕΚΑΣ, επικουρικές, μέρισμα ή πλαφόν αναζητεί το υπουργείο Εργασίας, καθώς η αρμόδια υπηρεσία πληροφορικής (ΗΔΙΚΑ) δηλώνει αδυναμία. Μάλιστα, ενόψει και της αναδρομικής εφαρμογής των περικοπών στα τέλη Σεπτεμβρίου και του αλαλούμ που αναμένεται στα ATM των τραπεζών, στην οδό Σταδίου ψάχνουν λύσεις, ακόμη και με τη ΔΙΑΣ, για ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος. Οι συνταξιούχοι προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, και χθες ήταν η σειρά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων να προσφύγει στο ΣτΕ.

Καλές σπουδές, αλλά αβέβαιη αποκατάσταση

Οι απόφοιτοι των πανεπιστημιακών προγραμμάτων που σχετίζονται με τις επιστήμες και την τεχνολογία της πληροφορικής (ΙΤ) δυσκολεύονται να αποκατασταθούν επαγγελματικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας «Mapping Australian Higher Education Report 2016» του Ινστιτούτου Grattan, η προοπτική απασχόλησης των σπουδαστών στα προγράμματα που σχετίζονται με τις επιστήμες αλλά και με την τεχνολογία της πληροφορικής (ΙΤ) δεν είναι θετική, παρά την αυξημένη ζήτηση που έχουν στην αγορά εργασίας οι απόφοιτοι των προγραμμάτων που εξειδικεύονται σε επιστημονικά αντικείμενα, στην τεχνολογία, στη μηχανική αλλά και στα μαθηματικά. Για το 2015, η έρευνα εξακρίβωσε ότι μόλις οι μισοί απόφοιτοι πανεπιστημίων βρήκαν δουλειά τέσσερις μήνες έπειτα από την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή