Ανησυχία για τον τουρισμό σε Μύκονο και Κρήτη, λόγω προσφύγων

Ανησυχία για τον τουρισμό σε Μύκονο και Κρήτη, λόγω προσφύγων

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονη είναι η ανησυχία των εκπροσώπων των τουριστικών φορέων της χώρας για το ενδεχόμενο πιθανής έξαρσης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Μέχρι και στη Μύκονο χθες το μεσημέρι, συγκεκριμένα στην παραλία της Λιας, αποβιβάσθηκε ομάδα προσφύγων, προς έκπληξη των λουομένων. Οι ενώσεις ξενοδόχων Κρήτης αντιδρούν στην πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει δομές φιλοξενίας στο νησί, θεωρώντας ότι έτσι θα πληγεί ο τουρισμός του προορισμού και κατ’ επέκταση το ΑΕΠ της χώρας. Παράλληλα δηλώνουν έτοιμοι να στηρίξουν τις δομές στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Με αγωνία περιμένουν τις πληρωμές του Σεπτεμβρίου οι 2,3 εκατ. συνταξιούχοι. Οπως έχει ξεκαθαρίσει το υπουργείο Εργασίας, η αλήθεια θα φανεί στα ΑΤΜ’s. Η αποκάλυψη θα γίνει για τους πολιτικούς συνταξιούχους του Δημοσίου, όπως και γι’ αυτούς του ΙΚΑ, στις 30 Αυγούστου. Ο ΟΑΕΕ πληρώνει την Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου, όπως και ο ΟΓΑ. ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα πληρώσουν τις συντάξεις στις 31 Αυγούστου. Τέλος, οι επικουρικές θα πληρωθούν στις 2 Σεπτεμβρίου. Και εκεί θα φανεί το δεύτερο «κύμα» περικοπών σε περίπου 150.000 συνταξιούχους.  

3,5 εκατ. σε φόρους πλήρωσε η Εκκλησία

Στα 3,5 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό που πλήρωσε η Εκκλησία της Ελλάδος για φόρους, ενώ 1,5 εκατ. μείον είναι σε έσοδα – έξοδα (δηλαδή ζημίες), όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μετά τη διήμερη συνεδρία της. Ειδικότερα, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, συνήλθε χθες και σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ανακοίνωσε τα εξής:

Εσοδα: 8.937.238,39 ευρώ.

Εξοδα: 10.468.737,54 ευρώ.

Διαφορά χρήσεως: -1.531.499,15 ευρώ.

Ιδιαιτέρως σημειώνεται ότι για την πληρωμή φόρων δαπανήθηκαν 3.436.438,01 ευρώ, εκ των οποίων για πληρωμή του:

1. Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) 2.756.992,39 ευρώ.

2. Φόρου επί μισθωμάτων 137.608,71 ευρώ.

3. Εκτακτου ειδικού τέλους δομημένων επιφανειών 91.624,28 ευρώ.

Τον προσεχή Οκτώβριο εκτιμά η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ότι θα πραγματοποιηθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση των δύο ζαχαρουργείων στη Σερβία, εφόσον όλα εξελιχθούν βάσει χρονοδιαγράμματος. Πρόκειται για τις θυγατρικές εταιρείες Crvenka και Sajkaska, οι οποίες θα πωληθούν με αρχικό τίμημα τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ.

Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει…

Αναβολές επί αναβολών στις γενικές συνελεύσεις επιχειρήσεων που έχουν δύσκολα θέματα στην ατζέντα τους, αλλά δεν έχουν βρει ακόμα λύσεις. Για παράδειγμα, η γενική συνέλευση της Altec έχει αναβληθεί τρεις φορές και ενδέχεται να αναβληθεί και τέταρτη, αν έως τις 29 Αυγούστου δεν έχει βρεθεί απάντηση στο πώς θα καλυφθούν τα αρνητικά ίδια κεφάλαια της εταιρείας πληροφορικής. Το πρόβλημα είναι γνωστό, είναι παλιό, αλλά οι μέτοχοι, δηλαδή οι πιστώτριες τράπεζες, δεν είναι ακόμα σε θέση να πάρουν αποφάσεις. Και η περίπτωση της Altec δεν είναι η μοναδική…

Προειδοποίηση προς Σκουρλέτη από την ιταλική Terna για ΑΔΜΗΕ

Μήνυμα προς την Αθήνα και το υπουργείο Ενέργειας ότι δεν προτίθεται να δεχθεί παιχνίδια τύπου ΔΕΣΦΑ έστειλε η ιταλική εταιρεία Terna, που διεκδικεί τον ΑΔΜΗΕ. Ανώνυμη πηγή της εταιρείας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η υποβολή προσφοράς θα εξαρτηθεί από τις ταρίφες του δικτύου. Δηλαδή θέλει ρητή δέσμευση για τις ταρίφες πριν καταθέσει προσφορά, προκειμένου να μη βρεθεί στη θέση που βρέθηκε η Socar – άλλαξαν τα τιμολόγια του ΔΕΣΦΑ. Τα αυτονόητα ζητάει η ιταλική εταιρεία. Ομως στην Ελλάδα η επανάσταση του αυτονόητου αργεί ακόμα πολύ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή