Το δώρο του Σλοβάκου υπουργού Οικονομικών στον Ευκλ. Τσακαλώτο

Το δώρο του Σλοβάκου υπουργού Οικονομικών στον Ευκλ. Τσακαλώτο

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είθισται στα άτυπα Eurogroup που πραγματοποιούνται όχι στις Βρυξέλλες, αλλά σε κάποια πόλη της χώρας που έχει ανά 6μηνο την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο οικοδεσπότης υπουργός να κάνει ένα δώρο στους ομολόγους του. Ο Σλοβάκος υπουργός Πέτερ Καζίμιρ, o οποίος θεωρείται το πρωτοπαλίκαρο του Β. Σόιμπλε στο Eurogroup, επέλεξε να προσφέρει στους συναδέλφους του ένα σκίτσο τους. Ο σκιτσογράφος ήταν, προφανώς, πολύ καλά ενημερωμένος για το προφίλ του κάθε υπουργού. Στο σκίτσο του Ευκλείδη Τσακαλώτου ξεχωρίζουν τα γράμματα «ΟXF» στο t-shirt που φοράει, παραπέμποντας στις σπουδές του στην Οξφόρδη.

Τις εγκυκλίους που θα ενεργοποιήσουν το δεύτερο κύμα φόρων που θα ξεδιπλωθεί από τον Οκτώβριο έχουν έτοιμες στο υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο, ακόμα δεν τις έχουν κυκλοφορήσει, καθώς φοβούνται τα δημοσιεύματα και γενικότερα τις αντιδράσεις των πολιτών. Σημειώνεται ότι από τον Οκτώβριο αυξάνεται το πετρέλαιο για τους αγρότες, το πετρέλαιο θέρμανσης και από τον Ιανουάριο αυξάνονται τα καύσιμα, τα τσιγάρα, ο καφές, η σταθερή τηλεφωνία και το Ιντερνετ. Επίσης αυξάνεται και ο φόρος στα μερίσματα.

Καλύπτουν τον κ. Πολάκη

Κάλυψη στον υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη επιχειρεί να δώσει η Ενωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος, η οποία με ανακοίνωσή της προς τους βουλευτές της Ν.Δ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και Χρήστο Σταϊκούρα, υποστηρίζει ότι η κατάθεση των χρηματικών διαθεσίμων του ΕΟΠΠΥ στις συνεταιριστικές τράπεζες ήταν αίτημα των ίδιων των συνεταιριστικών τραπεζών προς τον κ. Πολάκη. Καλό θα ήταν, ωστόσο, το αίτημα να το είχαν απευθύνει στον ίδιο τον ΕΟΠΠΥ, καταθέτοντας και σχετική προσφορά για την τιμολόγηση των υπηρεσιών που προσφέρουν, αντί να το απευθύνουν στον πολιτικό προϊστάμενο του υπουργείου. Ετσι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στη διαχείριση των χρηματικών διαθεσίμων δημοσίων οργανισμών και φορέων, μένοντας μακριά από πολιτικές παρεμβάσεις, που μόνο κακό μπορούν να κάνουν στη φήμη των συνεταιριστικών τραπεζών.

Για 25/1/2017 μετατίθεται η προθεσμία για υποβολή των δικαιολογητικών σε πέντε δημοπρασίες ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για ακίνητα σε Καβάλα, Κρήτη και Ρόδο, για τα οποία αρχικά η υποβολή των δικαιολογητικών όσων ήθελαν να συμμετάσχουν στη δημοπρασία πώλησης είχε καθοριστεί για 26/10. Οι λοιποί όροι του διαγωνισμού παραμένουν ως είχαν.

Το σίριαλ της Attica Bank συνεχίζεται

Συνέχεια αναμένεται στο «διοικητικό σίριαλ» στην Attica Bank, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πολλούς μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή από τον βασικό μέτοχο της τράπεζας, το ΤΣΜΕΔΕ, για την τοποθέτηση του Παναγιώτη Ρουμελιώτη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και του Γεράσιμου Σαπουντζόγλου για τη θέση του προέδρου της Attica Bank προκαλεί προβληματισμό στην κεντρική τράπεζα. Ετσι υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το αν τελικά η ΤτΕ δώσει το «πράσινο φως» για τη νέα διοίκηση. Αν δεν γίνει αυτό, θα πρέπει να αναζητηθούν νέα πρόσωπα.

Πληρώθηκαν για Ιούλιο – Αύγουστο οι υπάλληλοι του Μαρινόπουλου

Χθες τελικά, αντί της περασμένης Δευτέρας, ξεκίνησε η εκταμίευση της πρώτης δόσης της ενδιάμεσης χρηματοδότησης στον Μαρινόπουλο. Μέρος των χρημάτων αυτών αξιοποιήθηκε για την αποπληρωμή των εργαζομένων (εξόφληση Ιουλίου και Αυγούστου) με την ολοκλήρωση της πίστωσης των μισθών στους λογαριασμούς τους να αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου. Βάσει των συμφωνηθέντων η πρώτη αυτή δόση ανέρχεται σε 65 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο της ενδιάμεσης χρηματοδότησης θα ανέλθει σε 80 εκατ. ευρώ. Η καθυστέρηση στην εκταμίευση αποδίδεται σε διαδικαστικούς λόγους και όχι σε κάποια ουσιαστική εμπλοκή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή