Επιβεβαιώνει το γεγονός διαψεύδοντας τον εαυτό του

Επιβεβαιώνει το γεγονός διαψεύδοντας τον εαυτό του

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eχουν… χάσει την μπάλα στο υπουργείο Εργασίας με τις ανακοινώσεις-διαψεύσεις προς τα μέσα ενημέρωσης. Το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ «τα παπαγαλάκια και τα αφεντικά τους παραπληροφορούν» αφορά το αίτημα του ΙΚΑ για χρηματοδότηση από το ΑΚΑΓΕ. Ενώ παραδέχονται το γεγονός, δεν κάνουν καμία αναφορά στον λόγο για τον οποίο το ΙΚΑ ζητεί πρόσθετη χρηματοδότηση και πανηγυρίζουν για την αύξηση των εσόδων, πιπιλώντας δεύτερη φορά ότι το ΙΚΑ δεν χρειάστηκε να προβεί σε εσωτερικό δανεισμό για την καταβολή των συντάξεων. Κατά τ’ άλλα επιβεβαιώνουν την πληροφορία, σύμφωνα με την οποία το αίτημα για σπάσιμο αφορά το «μικρό ΑΚΑΓΕ» και αρκούνται να επισημάνουν πως το ίδιο έκανε το 2014 και η Ν.Δ., όπως και η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015, με την επισήμανση ότι τότε οι συνδικαλιστές συμφωνούσαν… Ισως αυτό να τους πείραξε και περισσότερο…

Στις αγορές της Χιλής, του Παναμά, του Αγίου Δομίνικου, της Βραζιλίας και του Μεξικού επεκτάθηκαν το α΄ εξάμηνο ορισμένες εισηγμένες, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την πιστωτική ασφυξία που επικρατεί στην Ελλάδα. Μάλιστα, υπάρχει τουλάχιστον μία πεντάδα εισηγμένων που, ενώ πέρυσι οι εξαγωγές τους δεν ξεπερνούσαν το 30% επί του συνολικού τζίρου, φέτος κατάφεραν να ανεβάσουν το ποσοστό των εξαγωγών στο 55%. Είναι αξιοσημείωτο ότι στις εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις του 2016 το σύνολο των εισηγμένων εκτιμά ότι για το β΄ εξάμηνο του 2016 οι εξελίξεις στην εγχώρια οικονομία δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν με ακρίβεια, δεδομένων των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών και της αστάθειας που επικρατούν στη χώρα μας.

Διαχείριση μεταναστών

Aλλη μία απόφαση της κυβέρνησης για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα δεν λαμβάνει υπ’ όψιν την τουριστική εικόνα της χώρας στις διεθνείς αγορές. Ο τουρισμός στη Λέσβο αντιμετώπισε φέτος τη μεγαλύτερη κρίση στην πρόσφατη ιστορία του, λόγω των υψηλών προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Πέραν της κάθετης πτώσης των αφίξεων στα ξενοδοχεία, σημειώθηκαν ακυρώσεις και σε δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων. Η απόφαση της κυβέρνησης να φιλοξενηθούν σε πλοίο στο λιμάνι οι πρόσφυγες και μετανάστες αναμένεται να αποτρέψει εκ νέου τις εταιρείες κρουαζιερόπλοιων που σχεδιάζουν νωρίτερα τα προγράμματά τους να επαναφέρουν δρομολόγια στο νησί για τη σεζόν του 2017.

«Bουτιά» 10,71% η μετοχή της Attica Bank

Μπορεί να δόθηκε λύση στη διοικητική κρίση της Attica Bank και η ΤτΕ να τόνισε ότι μετά την εκλογή νέου Δ.Σ. η τράπεζα μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, ωστόσο, οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων έχουν αφήσει έντονα σημάδια. Ετσι η μετοχή της τράπεζας χθες σημείωσε «βουτιά» κατά 10,71% υποχωρώντας σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο τιμής (0,05 ευρώ) παρά το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών για τραπεζικές μετοχές. Χθες η μετοχή της Πειραιώς ενισχύθηκε κατά 6,67%, της Eurobank κατά 6,14%, της Εθνικής κατά 3,57% και της Alpha Bank κατά 3,21%.

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τρία προαπαιτούμενα μέτρα

Τον δρόμο για τη Βουλή αναμένεται να πάρει σήμερα το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα που πρέπει να ψηφισθούν για να εκταμιευθεί η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ. Ο εφαρμοστικός αυτός νόμος έχει μία μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με τους προηγούμενους. Είναι ίσως η πρώτη φορά στα χρόνια των μνημονίων, κατά την οποία ένας εφαρμοστικός νόμος που θα ξεκλειδώσει μια υποδόση περιλαμβάνει μόλις 3 προαπαιτούμενα μέτρα. Και αυτό όχι επειδή δεν υπάρχουν περισσότερα, αλλά επειδή αυτήν τη φορά δεν χρειάζονταν νομοθέτηση τα άλλα 12 μέτρα που είχαν συμφωνηθεί με την τρόικα. Το κοινό στοιχείο με τις προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις εφαρμογής των προαπαιτούμενων μέτρων είναι ότι και πάλι γίνονται με καθυστέρηση. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε τρεις μήνες περιθώριο για να εφαρμόσει μέτρα που έχει ήδη συμφωνήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή