Στα ψηφιακά παιχνίδια μπαίνει ο ΟΠΑΠ

Στα ψηφιακά παιχνίδια μπαίνει ο ΟΠΑΠ

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταχύτατα προχωράει ο ΟΠΑΠ την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού του στο πλαίσιο του «Οράματος 2020» που παρουσίασε πρόσφατα ο νέος διευθύνων σύμβουλός του, Ντάμιαν Κόουπ. Χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση ανακοινώθηκε η πρώτη σημαντική κίνηση που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στον ΟΠΑΠ. Εφερε τα νέα ιδεατά (virtual) παιχνίδια, τα οποία έχει αναπτύξει η εταιρεία Inspired Gaming και θα προσφέρονται είτε μέσω του δικτύου των πρακτορείων είτε διαδικτυακά. Πρόκειται για virtual αθλητικά παίγνια, στα οποία οι παίκτες θα μπορούν να στοιχηματίζουν διάφορα ποσά στην έκβασή τους. Η εισαγωγή τους αναμένεται το α΄ τρίμηνο του 2017.

Ιστορική μέρα ήταν η χθεσινή για το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς συμπληρώθηκαν 140 έτη από την ίδρυσή του. Η ιστορία του Χρηματιστηρίου ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου 1876, όταν επί κυβερνήσεως Αλ. Κουμουνδούρου δόθηκε η κυβερνητική έγκριση για τη σύστασή του. Οι πρώτες εισαγωγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών αφορούσαν τις εξής εταιρείες: Εθνική Tράπεζα (22/2/1905), Καζίνο Πόρτο Καρράς Α.Ε. (9/4/1905), Εμπορική Tράπεζα (8/4/1909), Λιπασμάτων (3/3/1911) και Ιονική και Λαϊκή Τράπεζα (27/12/1912).

Οριακή κερδοφορία για τράπεζες το 2016

Σταθεροποίηση των συνθηκών αλλά και μεγάλες προκλήσεις καταγράφει έκθεση της Goldman Sachs για τις εγχώριες τράπεζες. Οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου που βρέθηκαν στη χώρα μας επισημαίνουν ότι οι προοπτικές των τραπεζών εξακολουθούν να εξαρτώνται κυρίως από το γενικότερο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον. Στην ανάλυση σημειώνεται ότι το 2016 οι εγχώριες τράπεζες θα εμφανίσουν οριακή κερδοφορία, με την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων να αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση. Εκτιμάται ότι ο δείκτης των NPEs θα φθάσει στο μέγιστο σημείο τους επόμενους μήνες και μετά σταδιακά θα αρχίσει να βελτιώνεται η κατάσταση. Για τη ρευστότητα επισημαίνεται ότι οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί· ωστόσο, το κρίσιμο σημείο είναι η επιστροφή καταθέσεων. Η Goldman ξεχωρίζει τη μετοχή της Alpha Bank, για την οποία διατηρεί «σύσταση αγορά» και «ουδέτερη σύσταση» για τις άλλες τρεις συστημικές.

Το ύψος της καθαρής περιουσίας του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ εκτιμάται σε 3,7 δισ. δολάρια, ήτοι 800 εκατ. δολάρια λιγότερα σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, αποδίδοντας τις οικονομικές απώλειες στις τάσεις πτώσης των τιμών που καταγράφονται στην αγορά ακινήτων της Νέας Υόρκης.

Σε εκκαθάριση η Enterprise Insurance

Σε εκκαθάριση οδηγείται η Enterprise Insurance, η ασφαλιστική εταιρεία από το Γιβραλτάρ, που δραστηριοποιούνταν με τη μορφή της εταιρείας παροχής υπηρεσιών και στη χώρα, με σημαντικό μάλιστα στόλο περίπου 140.000 ασφαλισμένων οχημάτων. Σύμφωνα με τις αρχές του Γιβραλτάρ, η εταιρεία δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις φερεγγυότητας και από τις 26 Οκτωβρίου θα τεθεί σε εκκαθάριση. Οπως πληροφορεί η ΤτΕ, από την ημερομηνία αυτή θα καταστούν άκυρα όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που έχει εκδώσει η Enterprise και οι ασφαλισμένοι θα πρέπει εγκαίρως να αναζητήσουν αλλού ασφαλιστική κάλυψη.

18ος δημοφιλέστερος προορισμός η Αθήνα

Στη 18η θέση των προορισμών με τους περισσότερους επισκέπτες στην Ευρώπη παρέμεινε φέτος η Αθήνα, η οποία έως τα τέλη του χρόνου αναμένεται να υποδεχθεί 2,7 εκατ. επισκέπτες, σύμφωνα με τον παγκόσμιο ετήσιο δείκτη Mastercard Global Destinations Cities, που περιλαμβάνει τη λίστα των πόλεων με την υψηλότερη ταξιδιωτική κίνηση ανά τον κόσμο. Ο δείκτης εμφανίζει και τις 5 κορυφαίες πόλεις-αφετηρίες ταξιδιωτών που επισκέπτονται την Αθήνα, οι οποίες είναι το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη, το Μόναχο και η Φρανκφούρτη. Την 1η θέση στην παγκόσμια λίστα κατέλαβε η Mπανγκόκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή