Επιστολή Κατρούγκαλου σε συνταξιούχους

Επιστολή Κατρούγκαλου σε συνταξιούχους

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή από το υπουργείο Εργασίας θα λάβουν οι περίπου 240.000 συνταξιούχοι των οποίων οι επικουρικές συντάξεις υπέστησαν μείωση. Οι πρώτες 80.000 θα σταλούν την Παρασκευή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι που έχουν δει τη μείωση στην τσέπη τους να ενημερωθούν γι’ αυτήν από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά. Εγκαινιάζοντας, μάλιστα, τη συνεργασία του υπουργείου με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την υλοποίηση δράσεων με κοινωνικό όφελος, τα ΕΛΤΑ δέχθηκαν να μην έχει κόστος για το υπουργείο Εργασίας η αποστολή των επιστολών. Στον αντίποδα επιδιώκεται να υπάρξει… όφελος, και δη πολιτικό, καθώς ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος θεωρεί πως αν οι συνταξιούχοι πληροφορηθούν «υπεύθυνα και έγκυρα πώς διαμορφώνεται η νέα επικουρική σύνταξή τους» θα διαλυθεί το «νέφος της παραπληροφόρησης». Αρκεί βέβαια η ενημέρωση να είναι αναλυτική και να ξεδιαλύνει πολλά από τα θολά σημεία που δημιούργησε όχι η παραπληροφόρηση αλλά η αδυναμία του υπουργείου να ενημερώσει άμεσα τους ενδιαφερόμενους…

Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος να μεταβεί στην Ουάσιγκτον για τη Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), αλλά δεν θα είναι και ο «αρχηγός» της ελληνικής αποστολής, παρά το γεγονός ότι θα είναι ο πιο υψηλόβαθμος Ελληνας αξιωματούχος. Τον ρόλο του «αρχηγού» θα έχει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης. Για να προλάβουμε τυχόν παρεξηγήσεις, ο κ. Χουλιαράκης δεν προσπαθεί να «καπελώσει» τον πολιτικό του προϊστάμενο. Απλώς η συμμετοχή του κ. Τσακαλώτου στην αποστολή αποφασίστηκε αργά, και στα χαρτιά δεν μπορούσε να αλλάξει ο επικεφαλής της αποστολής, που είχε οριστεί ότι θα είναι ο κ. Χουλιαράκης.

Μισθώσεις ακινήτων

Ενας χρόνος συμπληρώνεται αύριο από την υπόσχεση που είχε δώσει σε εκδήλωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά για τη δημιουργία κανονιστικού πλαισίου στην αγορά των τουριστικών μισθώσεων σε ακίνητα, το οποίο θα διασφαλίζει τα φορολογικά έσοδα. Από τότε οι τουριστικοί φορείς έχουν παρέμβει δεκάδες φορές, κάνοντας λόγο για μία από τις μεγαλύτερες εστίες φοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας. Η έρευνα της Grant Thornton που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση έκανε λόγο τότε για ετήσιες απώλειες έως 276 εκατ. ευρώ του Δημοσίου από τη φοροδιαφυγή. Οι απώλειες με τη συμπλήρωση ενός έτους είναι πλέον γεγονός…

Ικανοποίηση στο ΥΠΟΙΚ για τη Housemarket

Ικανοποίηση επικρατεί στο υπουργείο Οικονομίας για την υπερκάλυψη της δημόσιας προσφοράς για το ομόλογο της Housemarket (θυγατρικής του ομίλου Φουρλή). Και αυτό όχι μόνον διότι ήταν η πρώτη έκδοση εταιρικού ομολόγου στο Χ.Α. μετά τα περυσινά γεγονότα, αλλά και διότι συμμετείχε στο εγχείρημα η EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) καλύπτοντας το 15%. Το θέμα αυτό είχε συζητηθεί κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Σταθάκης (φωτ.) με τον πρόεδρο της EBRD και η τράπεζα αναμένεται να συμμετάσχει και σε νέες εκδόσεις.

Διαχειριστές αφερεγγυότητας

Ορκωτοί ελεγκτές αλλά και λογιστές, εκτός από δικηγόροι, θα μπορούν πλέον να ασκούν το επάγγελμα του διαχειριστή αφερεγγυότητας, ύστερα από εξετάσεις και την πιστοποίηση που θα λαμβάνουν. Αυτό προβλέπει Προεδρικό Διάταγμα που δόθηκε προς διαβούλευση στη δημοσιότητα, ανοίγοντας το σχετικό επάγγελμα. Ο διαχειριστής αφερεγγυότητας θα αντικαταστήσει ουσιαστικά τους σύνδικους πτώχευσης, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση της περιουσίας των επιχειρήσεων που πτωχεύουν και λειτουργώντας για το συμφέρον των πιστωτών. Εκτός από τις διαδικασίες για την πιστοποίηση, το Προεδρικό Διάταγμα προβλέπει επίσης και τα κίνητρα που μπορούν να δοθούν με τη μορφή πρόσθετης αμοιβής, προκειμένου να επισπευσθεί η ρευστοποίηση. Μεταξύ αυτών, αμοιβή έως 5% στο προϊόν της εκποίησης, που θα καταβάλλεται όμως μετά την ολοκλήρωση της ρευστοποίησης τουλάχιστον του 75% του ενεργητικού της επιχείρησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή