Η καλύτερη αντίσταση έναντι των πιστωτών είναι η… υποχώρηση

Η καλύτερη αντίσταση έναντι των πιστωτών είναι η… υποχώρηση

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί στα λόγια να κάνει αντίσταση, στην πράξη όμως κάνει τη μια υποχώρηση μετά την άλλη. Για την κυβέρνηση ο λόγος. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΥΠΑ, λόγο θα έχουν σε αυτήν οι πιστωτές. Η ΥΠΑ διαχωρίζεται σε δύο φορείς, εκ των οποίων ο ένας θα είναι ανεξάρτητη αρχή. Τόσο οι διοικητές όσο και οι εκτελεστικές επιτροπές τους θα ορίζονται με τη σύμφωνη γνώμη των πιστωτών. Πολλοί ισχυρίζονται ότι αυτή η απαίτηση των πιστωτών δεν έχει στόχο τη συμμετοχή τους στον έλεγχο του εναέριου χώρου της Ελλάδας, αλλά κυρίως το να «τσαλακώσουν» τον μόνιμα αντιδρώντα στις αποφάσεις τους, Χρήστο Σπίρτζη (φωτ.).

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα παραμένουν οι μετοχές των τραπεζών παρά την –με δόσεις– ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος. Οι μετοχές των συστημικών τραπεζών εμφανίζουν απώλειες που κυμαίνονται από 20% (Alpha Bank) έως 52% (Πειραιώς), από τις τιμές που πραγματοποιήθηκαν οι αυξήσεις κεφαλαίου στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης. Αυτές οι επιδόσεις αποτυπώνουν την απογοήτευση των επενδυτών εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων στην υλοποίηση της συμφωνίας.

Αιχμές κατά Μίχαλου

Συγχαρητήρια επιστολή με περισσή δόση ειρωνείας απέστειλε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου προς τον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κ. Μίχαλο (φωτ.). Ο λόγος; Η τοποθέτηση του τελευταίου στην Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος που συγκρότησε ο πρωθυπουργός, αλλά και κάποια δημοσιεύματα που θέλουν τον κ. Μίχαλο να αναλαμβάνει υπουργικό αξίωμα στον φημολογούμενο επικείμενο ανασχηματισμό. «Είναι φανερό ότι η δίψα σας για θέσεις εξουσίας είναι τέτοια που σας μετέτρεψε σε χειροκροτητή της κυβερνητικής πολιτικής», αναφέρεται στην επιστολή. Ο πρόεδρος του ΕΕΑ συνδέει την τοποθέτηση του κ. Μίχαλου στην επιτροπή με το ότι επί των ημερών του τα επιμελητήρια μεταλλάσσονται σε «δεκανίκια» του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Οι σχέσεις των δύο δεν ήταν ποτέ καλές. Πλέον, όμως, φαίνεται ότι είναι ανύπαρκτες.

Τη θέση του Γιώργου Κώτσαλου ως διευθύνοντος συμβούλου στην Interamerican αναλαμβάνει ο έως σήμερα γενικός διευθυντής ασφαλιστικών εργασιών Γιάννης Καντώρος. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος εργάζεται στην Interamerican από το 2000 και, έχοντας επωμιστεί σημαντικές διοικητικές ευθύνες, γνωρίζει πολύ καλά τα δεδομένα της εταιρείας.

Αλλαγές στη διοίκηση της NN Hellas

Ανακατατάξεις και στην NN Hellas μετά την αποχώρηση της Σοφίας Ρατσιάτου, η οποία κατείχε στην εν λόγω ολλανδική εταιρεία επί 12 χρόνια τη θέση της διευθύντριας Πωλήσεων. Οι τρεις νέοι γενικοί διευθυντές που ορίστηκαν –o Μιχάλης Σωτηράκος, γενικός διευθυντής Πωλήσεων, ο Κωνσταντίνος Κουγιουμουτζής, γενικός τεχνικός διευθυντής Υγείας, και ο Ανδρέας Οικονόμου, γενικός διευθυντής Επιχειρησιακού Σχεδιασμού– θα αναφέρονται, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, στην πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο Μαριάννα Πολιτοπούλου.

Ελληνοαλγερινή συνεργασία στον χώρο της ενέργειας

Τη διεύρυνση της συνεργασίας με την αλγερινή Sonatrach, από την οποία προμηθεύεται LNG, επιδιώκει η ΔΕΠΑ, στοχεύοντας και στην επαναδιαπραγμάτευση της τιμής του αερίου. Στο πλαίσιο αυτό, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Θεόδωρος Κιτσάκος επισκέφθηκε το Αλγέρι στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Sonatrach, Amine Mazouli, αλλά και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας της Αλγερίας Sonelgas, Μustapha Guitouni. Στις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της υπάρχουσας σύμβασης προμήθειας LNG.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή