Η EKO Bulgaria απορρίπτει συμμετοχή της σε καρτέλ

Η EKO Bulgaria απορρίπτει συμμετοχή της σε καρτέλ

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση σχετικά με τις αιτιάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Βουλγαρίας κατά έξι εταιρειών για πιθανή συμμετοχή σε καρτέλ, προκειμένου να καθορίσουν τις τιμές των καυσίμων, εξέδωσε η ΕΚΟ Bulgaria, θυγατρική των ΕΛΠΕ (φωτ.) στη γειτονική χώρα, η οποία συμπεριλαμβάνεται στη λίστα. Στην ανακοίνωσή της δηλώνει ότι «λειτουργεί σε πλήρη συμμόρφωση με τη βουλγαρική και ευρωπαϊκή αντιμονοπωλιακή νομοθεσία», καθώς και ότι «θα προχωρήσει με την άσκηση όλων των δικαιωμάτων της ενώπιον κάθε αρμόδιας αρχής, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη ότι οι εν λόγω αρχές θα εκτελούν τα καθήκοντά τους με επιμελή τρόπο και η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί». Στις εταιρείες που διερευνά η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Βουλγαρίας, εκτός της EKO Βulgaria, περιλαμβάνονται η Lukoil Bulgaria, η Shell Bulgaria, η OMV Bulgaria, η Nis Petrol και η Petrol.

Για μία ακόμη φορά το Διεθνές Στατιστικό Ινστιτούτο (ΙSI) πήρε θέση υπέρ του τέως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και των συναδέλφων του, που διώκονται για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος. Με νέα επιστολή του, το ISI καλεί τις ελληνικές αρχές, για το «καλό της Ελλάδας και των πολιτών της», να εγκαταλείψουν τη δίωξη του κ. Γεωργίου και των συναδέλφων του, να υποστηρίξουν την ανεξαρτησία του ελληνικού στατιστικού συστήματος και να προστατεύσουν όσους εφαρμόζουν τους διεθνείς κανόνες και τις αρχές για την παραγωγή στατιστικών δεδομένων. Οι διεθνείς στατιστικοί φορείς έχουν καταστήσει σαφείς τις θέσεις τους για την υπόθεση Γεωργίου και όσο αυτή διαρκεί θα τις υπενθυμίζουν.

Πολύ ορεξάτος ο κ. Μίχαλος

Δεν πρόλαβε να μπει στην Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και έσπευσε να κάνει έρευνα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Στο πλαίσιο του Οικονομικού Βαρόμετρου που διενεργεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, του οποίου είναι πρόεδρος, οι πολίτες ρωτήθηκαν εάν τάσσονται υπέρ ή κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. «Ενας στους δύο Ελληνες τάσσεται υπέρ της λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων, εξέλιξη που συνδέεται και με την αναθεώρηση του Συντάγματος, μια διαδικασία στην οποία μετέχουν τα επιμελητήρια και θα δώσουν τη μάχη τους προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο κ. Μίχαλος.

Μείωση αφίξεων από Ευρώπη

Οι υψηλές προσφυγικές ροές έχουν επηρεάσει αρνητικά τον τουρισμό σε νησιά όπως η Σάμος, η Χίος και η Λέσβος, στα οποία καταγράφονται μεγάλες μειώσεις επισκεπτών από τις ευρωπαϊκές αγορές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο τουρισμός στα εν λόγω νησιά να εξαρτάται περισσότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν από τους Τούρκους επισκέπτες. Στη Λέσβο οι αφίξεις από την Τουρκία αναμένεται να μειωθούν φέτος κατά περίπου 20%, ενώ σημαντικές θα είναι και οι απώλειες στη Χίο. Αντίθετα, στη Σάμο οι αφίξεις από την Τουρκία κινούνται ανοδικά. Η αύξηση στο εννεάμηνο έφθασε σε ποσοστό 68%.

Πλαίσιο προστασίας για τις εργατικές κατοικίες

Απαγορεύεται ο πλειστηριασμός κατοικιών που αγοράστηκαν ή χτίστηκαν μέσω στεγαστικού δανείου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου. Με αφορμή, μάλιστα, τις πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες και μεταφέρθηκαν και στη Βουλή, ο σύλλογος των εργαζομένων στον πρώην ΟΕΚ ενημερώνει όλους τους δικαιούχους εργατικών κατοικιών και τους δανειολήπτες του ΟΕΚ ότι το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έχει χτίσει… προστατευτικό κλοιό γύρω από τη λαϊκή κατοικία, καθώς, με βάση την απόφαση 570 του 2015, απαγορεύεται η διάθεση με αναγκαστική εκτέλεση ακινήτου που αγοράστηκε ή ανεγέρθηκε κατά τις διατάξεις χορήγησης των στεγαστικών προγραμμάτων δανείου του ΟΕΚ, και τυχόν επιβολή της κατάσχεσης είναι άκυρη. Μάλιστα όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν τέσσερις περιπτώσεις πλειστηριασμών από δάνεια που χορήγησε ο ΟΕΚ μέσω τραπεζών, οι οποίοι και ανακόπηκαν από τους νομικούς του Οργανισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή