Η Μάχη της Ηλεκτρικής στη θέση του Αγίου Νικολάου

Η Μάχη της Ηλεκτρικής στη θέση του Αγίου Νικολάου

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αριστερό πρόσημο και στις επίσημες αργίες της ΔΕΗ βάζει ο επικεφαλής της επιχείρησης Μανόλης Παναγιωτάκης (φωτ.), μεταφέροντας από την επόμενη χρονιά την επίσημη αργία του Αγίου Νικολάου στην επέτειο της Μάχης της Ηλεκτρικής. Οπως δήλωσε χθες σε εκδήλωση για την επέτειο της Μάχης της Ηλεκτρικής, όπου πριν από 72 χρόνια οι εργαζόμενοι στην τότε ΔΕΗ πολέμησαν εναντίον των Γερμανών και έσωσαν το εργοστάσιο του Κερατσινίου από την ανατίναξη, «από την επόμενη χρονιά ανακαθορίζεται το καθεστώς των αργιών και η 13η Οκτωβρίου καθιερώνεται ως επίσημη αργία του προσωπικού της ΔΕΗ και θα προβάλλεται με όλες τις ανάλογες εκδηλώσεις». Ας ελπίσουμε ότι η αλλαγή αυτή δεν θα διευρύνει το μέτωπο με την Εκκλησία που άνοιξαν οι παρεμβάσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

Χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταστρέφονται λόγω της ακραίας υπερφορολόγησης και της ραγδαίας αποεπένδυσης που ρίχνει την ποιότητα και στρέφει τη ζήτηση στην γκρίζα τουριστική οικονομία με τις μισθώσεις σε ακίνητα, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης. Και όλα αυτά, προσέθεσε, ενώ οι διεθνείς αφίξεις οδεύουν προς νέο ρεκόρ. Συνολικά ο αριθμός των τουριστών αναμένεται να αγγίξει φέτος τα 27,5 εκατ., εκ των οποίων τα 2,5 εκατ. θα είναι από την κρουαζιέρα. Η χρονιά σε επίπεδο αφίξεων κινήθηκε, όπως αναμενόταν από τα μέσα της σεζόν, ανοδικά λόγω των προβλημάτων που είχε η Τουρκία με τις τρομοκρατικές επιθέσεις και την αναταραχή από το πραξικόπημα.

Συμβούλιο για τα εργασιακά

Στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης μεταφέρεται σήμερα η συζήτηση για τα εργασιακά στην Ελλάδα, λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών. Μάλιστα ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, που αναμένεται να ζητήσει τη συχνότερη σύγκλιση του συγκεκριμένου συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να συζητά και να αποφασίζει για τα εργασιακά το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών, αναμένεται να παρουσιάσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του, εκτός από το πόρισμα της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, και την έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που ειδικά για το θέμα του κατώτατου μισθού των νέων στην Ελλάδα επισημαίνει ότι παραβιάζεται ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης.

Αυστηροί έλεγχοι στον Προμαχώνα

Καρπούς φαίνεται ότι αποδίδουν οι έλεγχοι από μεικτά κλιμάκια τελωνειακών και εφοριακών στον Προμαχώνα. Τα μεικτά κλιμάκια ελέγχουν εάν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στα εμπορεύματα και στα παραστατικά που τα συνοδεύουν, καθώς και εάν ο τόπος προορισμού ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ηδη μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες που εφαρμόζεται πιλοτικά το πρόγραμμα έχει καταγραφεί τριπλάσιος αριθμός παραβάσεων σε σχέση με το παρελθόν. Τα εύσημα, μάλιστα, προς τον επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έσπευσε να αποδώσει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Ανοικτά εισιτήρια για την επιστροφή

Μπορεί στην κυβέρνηση να προσδοκούν έλεγχο-εξπρές, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά μέχρι στιγμής οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έχουν κλείσει εισιτήριο επιστροφής. Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν στις 18 Οκτωβρίου και η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι τα θέματα του ελέγχου θα κλείσουν έως τις 7 Νοεμβρίου, οπότε συνεδριάζει το Eurogroup. Στο στρατόπεδο των θεσμών, αν και οι ίδιοι θα το ήθελαν πολύ να γίνουν όλα τόσο γρήγορα, διατηρούν επιφυλάξεις, δεδομένου του ιστορικού των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και δανειστών. Γι’ αυτό και εισιτήρια επιστροφής στις βάσεις τους δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Κάτι που σημαίνει ότι στις προθέσεις τους είναι να παραμείνουν στην Αθήνα όσο χρειαστεί. Αλλωστε, είναι γνωστή η άποψή τους ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις δουλεύουν με πολύ πιο εντατικούς ρυθμούς όταν οι εκπρόσωποι της τρόικας βρίσκονται στην πρωτεύουσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή