Στις 27/10 οι υπογραφές για τον Αστέρα

Στις 27/10 οι υπογραφές για τον Αστέρα

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την προσεχή εβδομάδα μετατέθηκε, με πιθανότερη ημερομηνία την 27η Οκτωβρίου, η υπογραφή της συναλλαγής πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ έναντι 400 εκατ. ευρώ στην Apollo Investment ΗoldCo, θυγατρική της πλειοδότριας εταιρείας του σχετικού διαγωνισμού Jermyn Street Real Estate Fund IV. Βέβαια, το συνολικό κόστος για την απόκτηση του Αστέρα από το αραβοτουρκικό επενδυτικό σχήμα μπορεί να αγγίξει τα 500 εκατ. ευρώ, αν υπολογιστούν οι δανειακές υποχρεώσεις της Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ και αν κινηθούν οι διαδικασίες εξόδου της εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Επίσης, ο προϋπολογισμός για την υλοποίηση της πρώτης φάσης του επενδυτικού προγράμματος στο τουριστικό συγκρότημα θα κινηθεί πέριξ των 100 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έργα εκσυγχρονισμού των ξενοδοχειακών και άλλων εγκαταστάσεών του.

Σε εβδομαδιαία βάση έχουν προσαρμόσει οι περισσότερες εισηγμένες το ταμειακό πρόγραμμα ρευστότητας, σύμφωνα με τις αναμενόμενες ταμειακές εισροές και εκροές. Η εξέλιξη αυτή υπαγορεύθηκε αναγκαστικά μετά την πολύμηνη εφαρμογή των κεφαλαιακών ελέγχων (συμπληρώνονται 15 μήνες capital controls στις 29 Οκτωβρίου 2016), καθώς οι επιχειρήσεις διατρέχουν πάντα τον κίνδυνο να μην μπορούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στις ημερομηνίες λήξεις. Ταυτόχρονα έχουν υποχρεώσει σχεδόν όλους τους πελάτες τους να προπληρώνουν την αξία των εμπορευμάτων, ενώ σε όσους δίνουν πίστωση η διάρκειά της δεν υπερβαίνει τις 25 ημέρες.

Εκθεση-πονοκέφαλος

Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής (ΓΠΒ) έδωσε χθες στη δημοσιότητα την έκθεσή του για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017. Σε αυτήν αναλύει γιατί το προσχέδιο είναι βραχυπρόθεσμα υφεσιακό και φοροκεντρικό. Συνολικά, με την έκθεσή του το Γραφείο ασκεί κριτική στην εφαρμοζόμενη πολιτική και στους στόχους που έχουν τεθεί. Είναι σαφές ότι μια τέτοια έκθεση δεν μπορεί να την είδαν με «καλό μάτι» ο υπουργός Οικονομικών και το επιτελείο του. Ωστόσο, αυτή ήταν η φιλοσοφία της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή. Να μπορεί να ασκεί κριτική όταν βλέπει πως κάτι δεν πάει καλά. Το ποιος θα επιβεβαιωθεί (κυβέρνηση ή ΓΠΒ) θα αποδειχθεί στην πράξη.

«Φουσκώνει» η λίστα των πλειστηριασμών

Παρά την αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς που διενεργούνται κάθε Τετάρτη, η λίστα των πλειστηριασμών, όπως δημοσιεύεται στο σχετική ιστοσελίδα, εμπλουτίζεται διαρκώς. Χθες ο αριθμός των πλειστηριασμών ακινήτων, είτε πρόκειται για σπίτια είτε για επαγγελματικά ακίνητα, είχε φτάσει στους 743, από 690 περίπου που ήταν την περασμένη Παρασκευή και 600 περίπου που ήταν στην αρχή της εβδομάδας. Αυτό δείχνει ότι κάθε μέρα μπαίνουν στο σύστημα περίπου 20 νέοι πλειστηριασμοί, οι οποίοι, ακόμη και αν δεν εκτελούνται προσωρινά, συσσωρεύονται για αργότερα.

Το δημόσιο συμφέρον πάνω από το συνδικαλιστικό

Συχνά-πυκνά κατηγορούνται διάφοροι υπάλληλοι του Δημοσίου ότι, προκειμένου να συμμετάσχουν στις γενικές συνελεύσεις των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, δεν λογαριάζουν τίποτα. Χθες, πάντως, στην αίθουσα 12 του κτιρίου 6 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όπου εκδικαζόταν η συμφωνία εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος», το δημόσιο συμφέρον υπερίσχυσε του συνδικαλιστικού δικαιώματος. Στις 12.30 μ.μ. είχε προγραμματισθεί γενική συνέλευση των δικαστικών υπαλλήλων, κάτι που σήμαινε αναστολή της εκδίκασης των υποθέσεων προκειμένου να συμμετάσχει η γραμματέας στη γενική συνέλευση. Η εκδίκαση της συμφωνίας εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος» ξεκίνησε περίπου στις 12.25, με τη γραμματέα να μη φέρνει αντιρρήσεις στο αίτημα της προέδρου να παραμείνει για να μην αναβληθεί μια τόσο σημαντική υπόθεση που αφορά την τύχη χιλιάδων εργαζομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή