Ο Χουλιαράκης βάζει ψηλά τον πήχυ για τη Νέα Δημοκρατία

Ο Χουλιαράκης βάζει ψηλά τον πήχυ για τη Νέα Δημοκρατία

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης στη Βουλή: Τα μέτρα μείωσης φόρων που προτείνει η Ν.Δ. κοστίζουν 4 δισ. ευρώ. Η δεξαμενή των δαπανών από τις οποίες μπορεί να προκύψει εξοικονόμηση (πέραν αυτών του πυρήνα του κοινωνικού κράτους, μισθών, συντάξεων) είναι 6 δισ. ευρώ. Αρα ο λογαριασμός δεν βγαίνει χωρίς περικοπή κοινωνικών δαπανών, μισθών ή συντάξεων. Εχει ένα δίκιο ο κ. Χουλιαράκης. Οι φόροι πρέπει να μειωθούν, αλλά εύκολοι τρόποι δεν υπάρχουν. Η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να είναι ειλικρινής. Αλλιώς θα κάνει ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης.

Για να διενεργηθεί μια έρευνα απαιτείται ένα ικανό δείγμα προκειμένου να είναι σχετικά ασφαλή τα συμπεράσματα. Αρκεί να υπάρχει το ικανό δείγμα. Το Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης αντιμετώπισε, όπως και τον Μάρτιο, το ίδιο πρόβλημα. Λόγω της αποβιομηχάνισης του νομού και της μεταφοράς πολλών επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες, ήταν πολύ δύσκολο το έργο της συμπλήρωσης του δείγματος με τον απαιτούμενο αριθμό βιομηχανιών. Δεν έμειναν ούτε για δείγμα…

«Σίριαλ» οι αλλαγές στις τράπεζες

Δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από το γνωστό μοτίβο των καθυστερήσεων και αναβολών οι διοικητικές αλλαγές στις τράπεζες. Αν και η σχετική αξιολόγηση των διοικήσεων από το ΤΧΣ ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιουνίου, ωστόσο η επιλογή των νέων προσώπων μετατίθεται από εβδομάδα σε εβδομάδα και από μήνα σε μήνα. Ειδικά στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς, όπου η τράπεζα βρίσκεται με μεταβατικές διοικήσεις από τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει και η επιλογή νέου προέδρου για την Εθνική Τράπεζα. Σημειώνεται ότι, παρά τις έντονες διεργασίες, δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα για την Πειραιώς ούτε την περασμένη εβδομάδα. Ετσι, οι επόμενες μέρες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την επιλογή της νέας διοίκησης της τράπεζας και πηγές της Πειραιώς εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι έως τα τέλη του μήνα το «σίριαλ» θα ολοκληρωθεί.

Περισσότερο ανεκτικές και λιγότερο πιεστικές είναι οι τράπεζες σε όσες επιχειρήσεις συνδυάζουν την πώληση ακίνητης περιουσίας με την πώληση εμπορικών σημάτων που έχουν αξία μεταπώλησης. Αντίθετα, όσες επιχειρήσεις δεν έχουν αξιόλογη περιουσία θα ακολουθήσουν την οδό της κεφαλαιοποίησης των χρεών και θα αλλάξουν διοίκηση.

Πολλές εξαγγελίες αλλά λίγες πράξεις

Σε συνεχείς εξαγγελίες προβαίνει τελευταία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, αλλά οι περισσότερες από αυτές που έχει κάνει από τότε που ανέλαβε καθήκοντα δεν έχουν υλοποιηθεί. Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι αποδείξεις και η σύνδεσή τους με το πλαστικό χρήμα, ο ακατάσχετος λογαριασμός, η οικειοθελής αποκάλυψη εισοδημάτων, αλλά και η αφορολόγητη δωρεά από γονείς προς παιδιά για ποσά έως 5.000 ευρώ. Ευτυχώς που μερικές φορές υπάρχει και η αδυναμία του Δημοσίου να επιβάλει κάποιους φόρους, όπως ο φόρος υπεραξίας στα ακίνητα και οι εξαγγελίες να γίνουν πράξη!

Εξώδικο Γιώργου Μπίτζα στον Πάνο Σκουρλέτη για ΔΕΗ

Εξώδικο στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη απέστειλε ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ κ. Γιώργος Μπίτζας για τον αποκλεισμό του από την εκπροσώπηση της ΟΚΕ στο Δ.Σ. της ΔΕΗ. Ο κ. Μπίτζας καταγγέλλει τον υπουργό ότι, λόγω της μη έκδοσης απόφασης για τον διορισμό του ως εκπρόσωπου της ΟΚΕ, παραβιάζει τόσο τη συνταγματικά κατοχυρωμένη θεσμική λειτουργία της ΟΚΕ όσο και τις διατάξεις για τον τρόπο συγκρότησης και λειτουργίας του Δ.Σ. της ΔΕΗ. Πού σκόνταψε ο διορισμός του κ. Μπίτζα; Στον συνωστισμό ΔΕΗτζήδων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ (8 από τα 11 μέλη), οι οποίοι, βεβαίως, διορίστηκαν ως εκπρόσωποι του βασικού μετόχου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή