Ανακοινώνεται ο πρόεδρος της ΕΤΕ

Ανακοινώνεται ο πρόεδρος της ΕΤΕ

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπλοκή, πριν καν αναλάβει καθήκοντα, φαίνεται ότι υπάρχει με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), Βασίλη Κατσικιώτη. Αν και η τοποθέτησή του δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, την περασμένη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, ωστόσο ακόμη δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Δ.Σ. ούτε έχει ανακοινώσει τη νέα διοίκηση το ΤΧΣ. Και φαίνεται ότι η υπόθεση δεν έχει την αναμενόμενη εξέλιξη, καθώς πληροφορίες αναφέρουν σοβαρή εμπλοκή. Παράλληλα, γκρίνια και πολλές συζητήσεις φαίνεται πως προκαλεί και η επιλογή του νέου προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, η ανακοίνωση του ονόματος του οποίου μετατίθεται από ημέρα σε ημέρα. Σήμερα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΤΕ για το θέμα, οπότε, εκτός απροόπτου, θα μάθουμε ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος. Ωστόσο, όπως μαθαίνουμε, το πρόσωπο για το οποίο πίεζε η ελληνική πλευρά φαίνεται ότι, τελικά, απορρίφθηκε.

Το φράγμα του 8% έσπασε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, καθώς έπειτα από πολλούς μήνες υποχώρησε χθες στο 7,9%. Η εξέλιξη αυτή δεν αξιολογείται θετικά ή αρνητικά από στελέχη του οικονομικού επιτελείου. Αλλωστε, αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια «καλή» είδηση για την Ελλάδα, δεδομένου ότι όλα τα σημαντικά ζητήματα είναι ανοικτά (αξιολόγηση, ρύθμιση χρέους και ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα). Υπάρχει, βέβαια, έντονη φημολογία στην αγορά πως ο έλεγχος θα κλείσει γρήγορα. Αξίζει να επισημανθεί ως εξέλιξη, καθώς δεν συμβαίνει συχνά στην ελληνική αγορά ομολόγων να υπάρχουν «καλές» ημέρες, έστω κι αν οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτές δεν είναι ενδογενείς.

Ανακοίνωση επιδόσεων

Η Coca-Cola HBC είναι η πρώτη εισηγμένη που ανοίγει αύριο την αυλαία των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου 2016. Ακολουθούν ακόμη 8 εισηγμένες της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που ανακοινώνουν μέσα στον Νοέμβριο τις οικονομικές τους επιδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, στις 10 Νοεμβρίου ο ΟΤΕ, στις 11 Νοεμβρίου η Αεροπορία Αιγαίου, στις 14 Νοεμβρίου η Τράπεζα Κύπρου, στις 15 Νοεμβρίου η Τράπεζα Πειραιώς, στις 16 Νοεμβρίου η Eurobank και η Motor Oil και στις 22 Νοεμβρίου ο Fourlis. Στις 23 Νοεμβρίου 2016 θα ανακοινώσει αποτελέσματα εννεαμήνου 2016 η Εθνική Τράπεζα. Να υπενθυμίσουμε ότι, όπως συνέβη κατά το α΄ τρίμηνο, και οι λογιστικές καταστάσεις εννεαμήνου είναι προαιρετικές για τις εισηγμένες.

Καλοί αγωγοί τουρισμού τα προξενεία στη Ρωσία

Η ενίσχυση των προξενικών αρχών μας στη Ρωσία την κατάλληλη στιγμή τη φετινή σεζόν, με παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη, αύξησε το τουριστικό ρεύμα από τη ρωσική αγορά στη χώρα μας. Ομως η ζήτηση που καταγράφηκε για διακοπές στη χώρα μας από τους Ρώσους, παρότι αυξημένη, αποδείχθηκε μικρότερη σε σύγκριση με τις ανά ημέρα δυνατότητες των προξενικών μας αρχών σε επίπεδο έκδοσης θεωρήσεων. Ισως για την επόμενη χρονιά το υπουργείο Τουρισμού να οργανωθεί καλύτερα, ώστε να αυξηθεί περισσότερο η ζήτηση, αξιοποιώντας στο έπακρο τα προξενεία μας.

Παραμένουν ανενεργές ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Oχι μόνο δεν έχουν προχωρήσει με τους απαιτούμενους ρυθμούς οι διαδικασίες για την αδειοδότηση λειτουργίας των επιχειρήσεων μέσω ηλεκτρονικού συστήματος, αλλά καταρρέουν και οι υφιστάμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αφορούν στη διευκόλυνση του επιχειρείν. Από τις 23 Σεπτεμβρίου 2016 έχει διακοπεί η παροχή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών σημάτων, λόγω τεχνικού προβλήματος, και τουλάχιστον μέχρι χθες, 40 ημέρες μετά, το πρόβλημα δεν είχε αποκατασταθεί. Μάλιστα, στη σχετική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου δεν έχει αναρτηθεί κάποια ανακοίνωση που τουλάχιστον να ενημερώνει τους ενδιαφερομένους για το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της βλάβης. Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε χθες ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης (φωτ.). Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής μάς μάρανε, κατά τα άλλα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή