545 πλειστηριασμοί έγιναν μέσα σε τριάντα ημέρες

545 πλειστηριασμοί έγιναν μέσα σε τριάντα ημέρες

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα μήνα οι πλειστηριασμοί ακινήτων που ανακοινώνονται είτε από τράπεζες είτε από φυσικά ή νομικά πρόσωπα, παρά τη συνεχιζόμενη αποχή των συμβολαιογράφων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί γι’ αυτόν τον σκοπό, και η οποία ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο, μέχρι χθες είχαν ανακοινωθεί 1.125 πλειστηριασμοί με ημερομηνίες πραγματοποίησης είτε το 2016 είτε το 2017. Να σημειωθεί ότι στις 10 Οκτωβρίου, όταν δηλαδή ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις, είχαν ανακοινωθεί 580 πλειστηριασμοί και ένα μήνα μετά, ο αριθμός τους σχεδόν διπλασιάστηκε.

Πρωινό εργασίας με τους συμβούλους του έχει σε καθημερινή βάση ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης. Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στους διαδρόμους του κτιρίου επί της οδού Αχαρνών 2, στον πέμπτο όροφο συγκεντρώνεται η ομάδα του αναπληρωτή για να οργανώσει όχι μόνο τη δουλειά της ημέρας αλλά και το σχέδιο για τη διασύνδεση του περιβάλλοντος με τον αγροτικό τομέα. Στον ακριβώς από πάνω όροφο, κάθε άλλο παρά με καλό μάτι βλέπουν τις πρώτες κινήσεις του νέου αναπληρωτή.

Διευκρινίσεις για την «Ελληνικός Χρυσός»

Διευκρινίσεις για την απόφαση-έγκριση μελέτης που σχετίζεται με τα έργα της «Ελληνικός Χρυσός» στα μεταλλεία Χαλκιδικής έδωσε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το υπουργείο με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι η απόφαση που υπέγραψε ο κ. Σταθάκης στις 11/11/2016 δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση την απόφαση Σκουρλέτη, με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει η «Ελληνικός Χρυσός», ζητώντας να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση (15/7/2016) που προέβλεπε την επιστροφή του προσαρτήματος «Τεχνική μελέτη μεταλλουργικής μονάδας χαλκού, χρυσού και θειικού οξέος» που αφορά τη Μονάδα Μαντέμι Λάκκου. «Είναι αυτονόητη η επιμονή του υπουργείου στην τήρηση της νομιμότητας, των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, των συμβατικών υποχρεώσεων και των ισχυόντων κανόνων που κάθε επενδυτής οφείλει να τηρεί απαρέγκλιτα και στο σύνολό τους», καταλήγει το υπουργείο.

Ξεκίνησαν οι συσκέψεις των διοικητικών συμβουλίων για πολλές εισηγμένες, ώστε να καθορίσουν για το 2017 τούς στόχους της κερδοφορίας τους. Στις περισσότερες εταιρείες ο πήχυς των προβλέψεων διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς τα στοιχεία που προκύπτουν από το πελατολόγιό τους είναι ότι στην αρχή της νέας χρονιάς η εικόνα των πωλήσεων θα παραμείνει σταθερή.

Κέρδη τον Νοέμβριο για τις τράπεζες

Δυναμική επιστροφή πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες οι τραπεζικές μετοχές, καθώς πολλοί «ποντάρουν» στη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, κάτι που, αν επιβεβαιωθεί, θα δώσει μεγάλη ώθηση στη χώρα. Eτσι, από τις αρχές Νοεμβρίου η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς καταγράφει κέρδη 30%, της Eurobank 23%, της Εθνικής 20% και της Alpha Bank 18%. Ωστόσο, παρά την ισχυρή ανάκαμψη των τελευταίων ημερών, παραμένουν σημαντικά χαμηλότερες των τιμών με τις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι αυξήσεις κεφαλαίου στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης τον χειμώνα του 2015.

Δύο ενθαρρυντικά μηνύματα για ανάπτυξη και απασχόληση

Οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαίωσαν την προσδοκία για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με ισχυρότερον του αναμενομένου ρυθμό μεγέθυνσης 1,5% σε ετήσια βάση και 0,5% σε τριμηνιαία βάση, ως αποτέλεσμα των υψηλών επιδράσεων βάσεως (base effects), αναφέρει ανάλυση της Alpha Bank. Οι οικονομολόγοι της τράπεζας σημειώνουν ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο ρυθμός ανάπτυξης συνδυάζεται με σταδιακή μείωση του ποσοστού ανεργίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή