ΔΗΚΤΗΣ

Αύξηση πωλήσεων και μείωση κερδών για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

ayxisi-poliseon-kai-meiosi-kerdon-gia-tin-terna-energeiaki-2164012

Αύξηση πωλήσεων και μείωση κερδών εμφάνισε κατά το φετινό εννεάμηνο η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Ειδικότερα, οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε 148,3 εκατ. ευρώ, έναντι 135,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 9,7%. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εισηγμένης, τα έσοδα από τον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής ανήλθαν σε 104,7 εκατ. ευρώ, έναντι 102,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από την εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας ανήλθαν σε 24,6 εκατ. ευρώ, έναντι 20,4 εκατ. ευρώ. Στον αντίποδα, τα κέρδη μετά φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 13,9 εκατ. ευρώ, έναντι 15,8 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 12%, λόγω αρνητικών συναλλαγματικών διαφορών. Πάντως, η συνολική λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) ανήλθε σε 79 εκατ. ευρώ από 75,2 εκατ. ευρώ κατά το περυσινό εννεάμηνο, καταγράφοντας αύξηση κατά 4,9%.

Dimand
Πραγματοποιήθηκαν στις 30 Νοεμβρίου τα εγκαίνια του ανακαινισμένου διατηρητέου κτιρίου της οδού Αναγνωστοπούλου 35, στο Κολωνάκι – project A35 από τον υφ. Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιο Πιτσιόρλα. Εκπρόσωποι της επιχειρηματικής, πολιτικής και πολιτιστικής κοινότητας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Dimand A.E. και εκτίμησαν από κοντά τα αποτελέσματα των εργασιών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί για την ανάδειξη του ιστορικού διατηρητέου μνημείου και έργου τέχνης. Με τις εργασίες ανακαίνισης αποκαλύφθηκαν οροφογραφίες εξαιρετικής αισθητικής, οι οποίες παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση για πρώτη φορά.

Επενδύσεις 350.000 ευρώ του IQbility σε startups

Το IQbility, το «εκκολαπτήριο επιχειρήσεων» του ομίλου Quest, ανακοινώνει ότι για το έτος 2016 οι συνολικές του επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις ανήλθαν στο συνολικό ποσό των 350.000 ευρώ. Τα κεφάλαια που επενδύθηκαν ανά εταιρεία κυμαίνονται από 20.000 έως 140.000 ευρώ. Εκτός από την επένδυση, οι επιλεγόμενες εταιρείες απολαμβάνουν υπηρεσίες θερμοκοιτίδας όπως γραφεία, τήρηση λογιστικών βιβλία, νομική υποστήριξη, cloud infrastructure κ.λπ., ενώ παράλληλα επωφελούνται από τη συνεργασία με τα στελέχη, τις εταιρείες και το δίκτυο του ομίλου Quest, τα οποία μεταφράζονται σε πόρους, μεταφορά εμπειρίας και τεχνογνωσίας και κατά περίπτωση πρακτικές συνέργειες. Ο όμιλος Quest, μέσω του IQbility, αποδεικνύει έμπρακτα την στήριξη νέων ιδεών και επιχειρήσεων στη χώρα μας και μέσα από ένα δομημένο, οργανωμένο και στοχευμένο πρόγραμμα ανάπτυξης, βρίσκεται δίπλα τους τόσο στα πρώτα τους βήματα όσο και στη μετέπειτα πορεία τους. Το IQbility τα τελευταία 4 χρόνια έχει επενδύσει περισσότερα από 1 εκατ. σε κεφάλαια, υποδομές και υπηρεσίες σε περισσότερες από 10 ομάδες.

Συμφωνία Cosmote με την Disney Pictures

Σε συμφωνία με την Disney Pictures ήρθε η Cosmote. Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο digitaltvinfo.gr, η υπηρεσία Cosmote TV αποκτά τα δικαιώματα πρώτης μετάδοσης των ταινιών της Disney Pictures. Η συμφωνία προβλέπει την αποκλειστική διάθεση των δικαιωμάτων ταινιών πρώτης προβολής αλλά και παλαιοτέρων παραγωγών στα κανάλια Cosmote Cinema. Παράλληλα, η συμφωνία δίνει στην Cosmote TV το franchise του Star Wars με την επιτυχία «Star Wars: The force awakens» να κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο στα κανάλια Cosmote Cinema. Επίσης, η εταιρεία θα μπορεί και να εκμεταλλευθεί το όνομα για τη δημιουργία θεματικών καναλιών και εκδηλώσεων. Τέλος, η συμφωνία δίνει τα βραβεία Οσκαρ στην Cosmote.