Μονομερής ενέργεια η διανομή μέρους από τα φορολογικά έσοδα

Μονομερής ενέργεια η διανομή μέρους από τα φορολογικά έσοδα

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή αντίδραση των ευρωπαϊκών θεσμών στις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα (φωτ.) για διανομή μέρους της υπεραπόδοσης του προϋπολογισμού δεν είχε τις ρίζες της στο γεγονός ότι δεν μπορεί να πράξει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση για οικονομικούς λόγους. Η αιτία ήταν ότι η κυβέρνηση έδειξε να μη λαμβάνει υπ’ όψιν την αναφορά του μνημονίου για παροχές έπειτα από συνεννόηση με τους θεσμούς. Το βέβαιον είναι ότι το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, και απομένει να φανεί εάν, όντας ενοχλημένοι από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, προσπαθήσουν να εγείρουν και οικονομικά ζητήματα.

11,3% είναι η συνεισφορά της ιταλικής οικονομίας στις ελληνικές εξαγωγές εμπορευμάτων και κυρίως σε τρόφιμα, ορυκτά καύσιμα, λάδια και βιομηχανικά είδη. Σύμφωνα με ανάλυση της Eurobank, οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από μια πιθανή συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ιταλία δύναται να διέλθουν μέσω δύο διαύλων. Πρώτον, μέσω μείωσης των διμερών εμπορικών συναλλαγών. Δεύτερον, μέσω αύξησης του ρίσκου στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου.

14 Δεκεμβρίου ο νέος CEO της Πειραιώς

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των διαδικασιών επιλογής του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς εξέφρασε χθες ο πρόεδρος του ομίλου Γιώργος Χαντζηνικολάου, υπογραμμίζοντας την πλήρη τήρηση των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης. «Πραγματοποιήσαμε, έτσι, ένα ακόμη βήμα στην πορεία αναδιάρθρωσης της τράπεζας, με γνώμονα τη σταθερότητα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, τα συμφέροντα των μετόχων και των πελατών μας. Δέσμευση και στόχος μας είναι να παραμείνει η τράπεζα βασικός πυλώνας της ελληνικής αγοράς, ενδυναμώνοντας την προοπτική της στο σημερινό περιβάλλον». Οι τελικοί υποψήφιοι είναι δύο: ο Ανθιμος Θωμόπουλος και ο Χρήστος Παπαδόπουλος, και μεταξύ τους θα πρέπει να επιλέξει τον επόμενο επικεφαλής της τράπεζας το Δ.Σ. Γι’ αυτόν τον σκοπό έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου.

Με την έκδοση ενός δίτομου έργου με μελέτες που αφορούν το Δίκαιο των Εταιρειών, το Τραπεζικό Δίκαιο και το Δίκαιο της Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα της Ελλάδος τίμησε τη μνήμη του Λεωνίδα Γεωργακόπουλου (1931-2007), καθηγητή Εμπορικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επί 25ετία προέδρου του Νομικού Συμβουλίου της.

Ελεγχοι στην αγορά λόγω Χριστουγέννων

Οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι έρχονται Χριστούγεννα λόγω των στολισμένων δρόμων και βιτρινών. Στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή το αντιλαμβάνονται πολύ καλά, διότι κάθε χρόνο τέτοιες μέρες εκδίδεται η εγκύκλιος για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά. Ετσι έγινε και φέτος, με την εγκύκλιο να τονίζει ότι πρέπει να ελέγχονται οι επιτηδευματίες για την επισήμανση των τροφίμων, την είσπραξη σωστού αντιτίμου, την έκδοση αποδείξεων, τη σωστή ζύγιση των προϊόντων. Καλό, πάντως, είναι οι έλεγχοι να είναι εντατικοί όλο τον χρόνο.

Διπλά καθήκοντα αναλαμβάνει ο Λευτέρης Κρέτσος

Ο κ. Λευτέρης Κρέτσος ορίσθηκε νέος γενικός γραμματέας στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης. Την απόφαση υπογράφουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, ο κ. Κρέτσος θα έχει τη θέση του γ.γ. στο υπουργείο αμισθί, καθώς παράλληλα κατέχει τη θέση του γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Σημειώνεται ότι η θέση αυτή αφορά τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου και όχι τη θέση που κατέχει ο γ.γ. με αντικείμενο την Ψηφιακή Πολιτική, Γιάννης Ταφύλλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή